Unicorns & Fairytales
moederschap Ontwikkeling

Vernieuwde ergonomische Babybjörn carrier WE

Ik mocht enkele weken geleden de gloednieuwe vernieuwde ergonomische Babybjörn carrier WE ontvangen. Na toch wel veel kritiek hebben ze bij Babybjörn volgens mij de koppen bij elkaar gestoken. Omdat ik mijn zoontje niet meer draag momenteel ben ik gaan aankloppen bij iemand die zowel de vroegere carrier heeft gehad als vele doeken en sindsdien een ervaren draagster geworden is.

Toen ze mij contacteerden stond ik er in het begin niet helemaal voor te springen. Het vorige model werd immers volledig afgeschreven door de ervaren draagsters. Niet ergonomisch, verkeerde stand van de beentjes en gewoonweg niet comfortabel. Maar ik mocht er met een open geest naar kijken en echt mijn eigen mening over vormen.  Ze vroegen wel een kans. Ik geef mensen echt wel graag een kans en wanneer het een verbetering blijkt te zijn dan kan ik het alleen maar toejuichen want geef toe, we zijn niet allemaal even handig met draagdoeken.

Nou heb ik Vince al even niet meer gedragen en ik kon ook niet vergelijken met de vorige carrier want ik ben meteen begonnen met draagdoeken, dus ik vroeg aan een mama die wél kon vergelijken en helemaal in de ban is van doeken om dit model te testen en heel eerlijk een review te schrijven. Dit wou ze wel doen. Ze zal haar doeken hier wel niet voor inruilen. Here we go!

Dit belooft Babybjörn:

• 3 draagmogelijkheden op buik en rug
• Perfect voor pasgeborenen door het inzetstuk
• Ergonomische draagzak met heupriem
• Geschikt vanaf de geboorte tot 3 jaarDoor wie

Review door:

Baby : 9 maand – 11,650 kg en 82 cm

Mama, Natalie Montes : ervaren draagster, 2e kindje, 1M70 en 68 kg
. Ervaring met babybjörn carrier miracle, rekbare – en geweven draagdoeken, mei tai, ringsling, aquasling…
 ervaring met zowel buik-, heup- als rugdragen.

Eerste bevindingen bij het openen van de verpakking:

De draagzak voelt zacht en dik aan, wordt als aangenaam ervaren.
Hij geeft hierdoor een veilig gevoel. Mijn kindje zit er goed en stevig in.
Het is snel duidelijk voor me hoe de draagzak aan te trekken. Voor mij zijn de grenzen eerder tot 12 kg om deze draagzak te gebruiken, de baby kan er anders niet meer in. Op de doos staat vermeld tot ongeveer 3 jaar, voor mij zou 85 cm de grens zijn want het is nu al de limiet!

Kindje in de draagzak # buikhouding, gezicht naar me toe:

Onderste ritssluiting staat ingesteld zoals nodig bij grotere kindjes.
Riemen worden gemakkelijk aangetrokken tot alles goed zit behalve het rugstuk.
Je kan zelf het rugstuk niet goed plaatsen wanneer je de drager reeds aan hebt!
Kind komt met hoofd en hals bijna boven het rugpand uit en krijgt bijgevolg onvoldoende steun in de hals
Armen worden boven de armsgaten gezet want mijn kind is te groot.
Hij zit wel aangenaam (lijkt comfortabeler voor kind dan de miracle versie).
Voor deze baby zou de steun tot in de knieholtes mogen komen (komt hier halverwege de billen).
Zelf ervaar ik geen verschil in draagcomfort met de miracle versie: de schouderbanden zijn dik en zacht en snijden niet.
Het kliksysteem schuift niet altijd even gemakkelijk, daarom toch een voorkeur van “pinnensysteem” zoals bij de miracle versie.

Babybjörn carrier

Kindje in de draagzak : rughouding (nog niet aanbevolen voor deze baby van 9 maand ?)

Aangezien we hier een grote baby hebben probeer ik dit toch maar even uit.
Hij is gewoon om op de rug gedragen te worden in geweven draagdoeken.
Het is even zoeken om hem op de rug te krijgen maar het lukt wel.
Jammer genoeg zit hij op “kushoogte” op de rug waardoor hij niet mee kan kijken over de schouder.
Hij zit stevig op de rug maar hangt volgens mij toch te laag, wat als onaangenaam (en beetje als onveilig) aanvoelt. Hij krijgt helemaal geen steun meer in hals (duidelijk op foto).

babybjörn carrier

Algemene beoordeling

Zachte aangename en stevige drager.
Ideaal voor kindjes tot 10 à 12 kg (mijn baby is reeds te zwaar en te groot)
Buikhouding is fijn, heupjes zijn meer in M houding dan vorige versies!
Op rug draaien is niet zo eenvoudig.
Zou nog comfortabeler aanvoelen mocht ik meer steun in de rug krijgen tussen de schouderbladen.

____

Ziezo, deze review zit erop! Nou, als ik een tweede kindje heb dan ga ik hem zeker zelf eens proberen. Het is toch een groot verschil met de andere versie, zeker de houding van de beentjes! Dat de grotere kindjes geen steun meer hebben aan het hoofd is normaal denk ik, dat gebeurt bij draagdoeken ook niet. Het lijkt wel een goed systeem en waarschijnlijk zullen de kliksystemen/schuifsystemen even ingedragen moeten worden.

Meer interesse? Bekijk dan zeker eens de onderstaande filmpjes die van de website van Babybjörn zelf komen.

Met het kliksysteem zou het gemakkelijk zijn om je baby in de carrier te plaatsen.

Dit is de instructievideo:

Wat is jullie eerste indruk van deze vernieuwde Babybjörn carrier WE ?

xoxo Nathalie

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  danine
  19 mei 2015 at 20:46

  Fijn om deze review te lezen! Deze draagzak kwam op onze geboortelijst terecht, werd onmiddellijk gekocht en inmiddels ook al uitgetest met een baby van 8 weken oud 🙂 Er komt binnenkort ook een verslagje op m’n blog hiervan 🙂

 • Reply
  Josan
  19 mei 2015 at 21:09

  Dank je voor je review. De vorige BB kon ik niet gebruiken omdat deze niet voldoende aan mijn lichaam aangepast kon worden. Daarnaast was ik er een beetje huiverig voor na alle kritiek. Het lijkt dat ze zich dit aangetrokken hebben.

 • Reply
  Naomi
  19 mei 2015 at 21:19

  Ik vraag me alleen nog af, is de rugpand niet verhard? Dit is natuurlijk ook een belangrijke factor. 🙂

  • Reply
   Nathalie
   20 mei 2015 at 06:44

   Hij is zachter. Maandag wordt hij ook nog eens getest door een draagconsulente.

 • Reply
  wep
  20 mei 2015 at 01:04

  Is nog steeds niet ergonomische harde rug pand

  Geen m houding (knie tot knie verhouding)

  Dus kortom nog steeds bagger.

  En 8/10 klopt dus echter niet

  Tenzij jij je kind wat aan wilt doen

  • Reply
   Nathalie
   20 mei 2015 at 06:44

   Je kan er inderdaad geen score op kleven maar die was oorspronkelijk tegenover de andere BB modellen. Hij is er nu af. Heb je de rugpand zelf gevoeld?

 • Reply
  Linda
  20 mei 2015 at 10:16

  Dit is de eerste kritische review van de drager die ik ben tegengekomen. Bedankt. Bij het lezen van de andere reviews had ik nog mijn twijfels maar die zijn nu weg. Voorlopig houdr ik het lekker bij mijn manduca die ergonomischer is en zelfs mijn dochter van bijna drie jaar in past.

 • Reply
  Minke
  23 mei 2015 at 21:49

  Fijne review. Ik wil graag een draagzak of doek (als ik dat ooit kan knopen haha). Als ons kindje geboren is strax. Denk toch dat ik na het lezen van de review en reacties deze laat liggen. Goed zoeken naar een andere dan maar haha.

  • Reply
   Nathalie
   26 mei 2015 at 19:29

   Er zijn er heel veel goede hoor! Ergobaby, tula enz…

Leave a Reply