Unicorns & Fairytales
stressvrij de feestdagen tegemoet - unicorns & fairytales
moederschap My life Netflix Personal

Stressvrij de feestdagen tegemoet

De feestdagen komen eraan en dat betekent misschien voor sommigen stress. Hopelijk niet maar misschien is het voor enkelen toch niet zo evident om kalm te blijven met bengels die helemaal geen zin hebben in feestgedoe. Wel, ik ga het toch proberen; stressvrij de feestdagen tegemoet. Enkele dingen die ik bedenk…tips misschien zelfs?

 

Wij zorgen dat we kerstmis niet bij ons thuis moeten vieren. Geen stress , gewoon hapjes en drank meenemen en zorgen dat de cadeautje meegenomen zijn. Als dat niet stressvrij de feestdagen tegemoet gaan is? Nee grapje, we hebben er niet voor gezorgd maar het is wél waar. We gaan op bezoek. Moest het bij ons thuis zijn dan denk ik dat we ervoor zorgen dat er niet teveel moet gebeuren. Vleesjes halen en gourmetten bijvoorbeeld of een ovenschotel. Als Vince gaan slapen is al enkele voorbereidingen doen of ervoor zorgen dat er zeker iemand met Vince kan spelen of even kan buitengaan. Nu hebben we ook bij de slager allerlei vlees besteld en we gaan steengrillen. Kunnen de kindjes lekker meedoen.

Op kerstavond zijn we met 4 kinderen in totaal. Cadeautjes op bepaalde tijdstippen geven en zorgen dat er iets inzit waarmee de bengels zich kunnen bezig houden is al een plan van mij. Zo neem ik deze BigBen muzikale robot mee. Er zitten twee microfoons bij en ze kunnen zichzelf opnemen. Plezier verzekerd denk ik zo…

stressvrij de feestdagen tegemoet - unicorns & fairytales

Hapjes voorzien , ook voor de kinders, zodat ze zich af en toe eens aan iets lekkers kunnen wagen. Geen tranen dan hoor. Laat ze anders zelf een monkey platter vullen? Geen idee wat dit is? eigenlijk best simpel: een schaal waar allerlei verschillende soorten lekkernijen opleggen. Wat je erop legt is eigenlijk je eigen keuze. Je kan dit ook doen in de loop van de dag (op een andere dag) om je kind van allerlei soorten voedsel te laten eten. Wij doen het vaak met fruit. Op mijn pinterest pagina staan enkele voorbeelden.

Speelgoed voorzien waarmee ze zich kunnen bezighouden en waar jij niet hoeft bij te zijn. Geen moeilijke spelletjes. Wij hebben bvb Peppa Pig die kan praten en verstoppertje spelen. Je verstopt Peppa en ze roept. Verstop Peppa op een moeilijke plek en je hebt even rust 😉

stressvrij de feestdagen tegemoet - unicorns & fairytales

stressvrij de feestdagen tegemoet - unicorns & fairytales

En als laatste reddingsmiddel is er altijd nog Netflix! Zet een leuke aflevering van hun favoriete serie op. Altijd prijs. En zo niet, dan is het waarschijnlijk bedtijd. Maar terwijl de kinderen het helemaal gehad hebben, gespeeld hebben en hun buikje vol hebben gegeten mogen ze wel even snoezelen onder een deken op de zetel, niet? Genoeg leuke filmpjes , series of kleine afleveringen!  Have a merry NetfliXmas!

Zorg voor een reisbedje, pyjama en pap/melk/…. Niets zo erg als een oververmoeid kind. Ik ga Vince zoals steeds op tijd in zijn bed leggen. Is kerstmis bij jou thuis ? Dan kan je ook maar beter de kids op tijd in hun bed leggen. We weten allemaal: eens ze erover gaan… there’s no going back…  We laten ofwel Vince daar slapen, ofwel wagen we ons eraan om hem terug mee naar huis te nemen.

 

Hebben jullie nog tips voor een stressvrije kerstavond? #netfliXmas

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply