Unicorns & Fairytales
stempel - unicorns & fairytales
creatief DIY

DIY | stempels

Stempels. I love it!  Maar zo duur in sommige winkels. Andere zijn dan heel goedkoop maar werken niet altijd even goed. Waarom eens niet zelf een stempel maken? 

Vandaag ging ik op jacht naar stempelrubber en gutsen in Lucas Creativ, waar ik ondertussen al vaste klant ben. Ik had geluk want er was nog net 1 vel rubber. (Artemio) In de Brico kocht ik houten blokjes voor stempels die ik zeker wil bewaren. En lijm. 🙂
Ik had nog nooit met gutsen en rubber gewerkt dus wipte ik ook even binnen bij de zeer geliefde (zeker voor juffen en hun prullen) Action shop om daar wat goedkope gommetjes te kopen. Later zou blijken dat je toch beter goed naar de gommetjes kijkt in plaats van ze schattig te vinden en gewoon in je mandje te gooien want sommigen waren rond of er zat een gaatje onderaan. Anyway, enkelen kon ik zeker wel gebruiken en ik begon…

 

stempels - unicorns & fairytales

Eerst probeerde ik een hartje en een pijltje uit een klein gommetje. Check. Too easy. Ik probeerde een vogeltje en eigenlijk was het voor de eerste keer best een goed resultaat (al zeg ik het zelf). Ik kleefde er meteen een houten blokje aan zodat ik die kon bewaren. Nadien had ik een beetje teveel moed gekregen en probeerde ik meteen een hartje met daarin “love”. Het resultaat is niet slecht, maar ook niet wow! Het is eigenlijk moeilijker dan je denkt. Misschien ook omdat ik het niet met het beste materiaal doe. Je moet echt met veel precisie snijden. Je moet ook in spiegelbeeld werken. Dat was ik natuurlijk vergeten de eerste keer. Maar oefening baart kunst.

Conclusie: blijven oefenen en niet opgeven! Ik heb er zeker zin in gekregen en heb al leuke ideetjes. Maar voor vandaag is het even genoeg. Hier alvast mijn eerste creaties. Het is een leuke bezigheid maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen ook zenuwachtig worden.

lees ook andere DIY !

 

stempels - unicorns & fairytales

Zouden jullie ook zelf stempels willen maken?

XOXO Nathalie

(uitgelichte afbeelding van Shutterstock)

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Gaelle
  16 februari 2015 at 12:19

  Dag Nathalie

  Is het de moeite om materiaal voor het maken van stempels aan te schaffen?
  Het begint bij mij wel te kriebelen om hier aan te beginnen!

  Groetjes!

  • Reply
   Nathalie
   16 februari 2015 at 19:04

   Als je wil mag je eens langskomen en mijn materiaal voor een prikje overnemen 😉 Ik doe namelijk grote kuis thuis!

Leave a Reply