Unicorns & Fairytales
playmake houtbewerking kinderen - unicorns & fairytales
Bouwen My life Onderwijs Spelen STEM wereldoriëntatie

Playmake, dé houtbewerkingstool voor kleine kinderen!

Ik zag hoe gefascineerd Lex en Vince waren toen we naar de ontdekfabriek gingen in Nederland. In de moderne wereld worden kinderen vaak omringd door digitale apparaten en schermen die hun aandacht vasthouden. Dit heeft geleid tot bezorgdheid over het gebrek aan hands-on creatieve activiteiten en de ontwikkeling van praktische vaardigheden bij kinderen. Hier komt PLAYMAKE om de hoek kijken, een innovatieve houtbewerkingstool die speciaal is ontworpen om kinderen een boeiende en educatieve ervaring te bieden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op PLAYMAKE, de voordelen ervan en hoe het de wereld van creativiteit en vaardigheden opent voor jonge geesten.

PLAYMAKE: Wat is het?

PLAYMAKE is een revolutionair hulpmiddel dat is ontworpen om kinderen vertrouwd te maken met de kunst van houtbewerking. Het is een kindvriendelijke set die bestaat uit hoogwaardige, duurzame materialen en gereedschappen die zijn aangepast aan de behoeften en capaciteiten van jonge makers. De set omvat gereedschappen zoals kindvriendelijke zagen, hamers, spijkers en houtblokken, samen met stapsgewijze instructies voor het maken van verschillende houtbewerkingsprojecten.

Playmake kopen
playmake houtbewerking kinderen - unicorns & fairytales

De Voordelen van PLAYMAKE

 1. Creativiteit Stimuleren: PLAYMAKE moedigt kinderen aan om hun verbeelding de vrije loop te laten. Ze kunnen unieke projecten maken, variërend van eenvoudige figuren tot complexere structuren. Dit bevordert creativiteit, probleemoplossend vermogen en artistieke expressie.
 2. Hand-oogcoördinatie: Het werken met de gereedschappen van PLAYMAKE vereist een goede hand-oogcoördinatie, wat essentieel is voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden bij kinderen. Het helpt ook bij het verfijnen van hun fijne motoriek.
 3. Zelfvertrouwen: Wanneer kinderen erin slagen om projecten te voltooien met behulp van PLAYMAKE, bouwen ze zelfvertrouwen op in hun vermogen om taken aan te pakken en te voltooien. Dit gevoel van prestatie heeft positieve effecten op hun algehele ontwikkeling.
 4. Leermogelijkheden: PLAYMAKE integreert leren in creatieve bezigheden. Terwijl kinderen houtbewerkingsprojecten maken, leren ze over metingen, vormen, structuren en zelfs enkele basisprincipes van engineering. Het is leren zonder dat ze het doorhebben.
 5. Verminderen van Schermgerelateerde Tijd: In een tijdperk waarin schermtijd een punt van zorg is, biedt PLAYMAKE een gezonde afleiding die kinderen weg houdt van digitale apparaten en hen betrokken houdt bij een praktische en waardevolle activiteit.

Hoe PLAYMAKE Werkt

PLAYMAKE is ontworpen met het oog op veiligheid en eenvoud. Elk onderdeel van de set is speciaal vervaardigd om kindvriendelijk te zijn, met afgeronde randen en materialen die stevig maar niet gevaarlijk zijn voor kleine handen. De set wordt geleverd met gedetailleerde instructies die in begrijpelijke taal zijn geschreven en ondersteund worden met visuele aanwijzingen. Kinderen kunnen de instructies volgen om projecten stap voor stap te voltooien.

playmake houtbewerking kinderen - unicorns & fairytales

Projectideeën

 1. Houten Figuren: Kinderen kunnen eenvoudige houten figuren maken, zoals dieren, voertuigen en personages, door houtblokken te bewerken en te combineren.
 2. Sieraden en Sleutelhangers: Met PLAYMAKE kunnen kinderen ook kleine sieraden en sleutelhangers maken door hout te snijden en vorm te geven.
 3. Mini-Constructies: Voor oudere kinderen kunnen meer complexe projecten worden uitgevoerd, zoals het maken van kleine houten constructies zoals bruggen, huizen en torens.
 4. Functionele Voorwerpen: Denk aan vogelhuisjes, fotolijstjes of pennenbakjes – projecten die niet alleen creatief zijn, maar ook praktisch bruikbaar.

lees ook: De ontdekfabriek is de ideale STEM uitstap voor kinderen die graag bricoleren

Veiligheid Voorop

Hoewel PLAYMAKE veilig is ontworpen, is ouderlijk toezicht nog steeds noodzakelijk. Het is belangrijk dat ouders of verzorgers in de buurt zijn om te helpen en toezicht te houden, vooral bij jongere kinderen die met gereedschappen werken.

PLAYMAKE biedt een spannende en educatieve manier voor kinderen om zich onder te dompelen in de wereld van houtbewerking. Het bevordert creativiteit, zelfvertrouwen en praktische vaardigheden op een manier die losstaat van schermen en digitale apparaten. Met PLAYMAKE kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en hun eigen unieke houtbewerkingsprojecten creëren, terwijl ze tegelijkertijd leren over metingen, vormen en constructies. Dit innovatieve hulpmiddel opent de deur naar een wereld van creativiteit en vaardigheden voor jonge geesten, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben en zich ontwikkelen.

playmake houtbewerking kinderen - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply