Unicorns & Fairytales
disney
My life Personal

Nostalgie met Disney

Nostalgie met Disney… Ik weet nog goed dat ik als kind dol was op die animatiefilms van Disney. Ze waren zo mooi getekend en er werd heel mooi in gezongen. De film die mij het meest bij gebleven is, is The Lion King. Tegenwoordig maken ze van de tekenfilms ook echt gespeelde films. Junglebook is daar één van.

Toen ik de trailer zag kon ik niet anders denken dan: die wil ik zien. Het kan gewoon niet anders dan dat dit een toppertje wordt. Al die tekenfilms waar ook boeken van zijn heb ik gezien. Ik had vroeger ook alle Disney boeken die je maar kon hebben. Je kon ze toen verzamelen. Ik weet nog dat ik kasten vol had staan. Een echte boekenwurm was ik. Geen idee waar ze nu zijn. Misschien nog bij ons mama in de kast. Ik hoop het eigenlijk want eerlijk gezegd vind ik dat die goud waard zijn. Iedereen zou de verhalen moeten kennen. Kinderen zouden ervan moeten genieten, van al die sprookjes en tekenfilms die ooit gemaakt zijn. Zo mooi en telkens met een boodschap. Zoveel beter dan al dat geweld op televisie. Ik probeer in de klas ook steeds voor te lezen al moet ik zeggen dat ik het dit jaar nog niet gedaan heb. Dat brengt me op een idee. Ik ga gewoon de klassiekers terug introduceren. Ja dat ga ik doen!

Daarom deel ik met jullie deze mooie trailer. Ik krijg er spontaan heimwee van. Heimwee naar mijn jeugd, kinderjaren. Ik herinner mij nog de boekjes die ik las, keer op keer. Samen met tante of mama. Ik hield ervan. Ik hoop dan ook dat mijn zoontje ook graag leest en dat we samen alle Disney verhalen kunnen lezen en zien!

We moeten er nog even op wachten want hij wordt verwacht in april 2016. Je kan mij alvast op de eerste (nou, nee niet echt want zo vooraan in de bioscoop is niet echt leuk, neem zo ergens bovenaan) rij vinden. Wie gaat er mee?

Hebben jullie de klassiekers van Disney al gezien? Wat is jullie favoriete film (of boek)? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  18 september 2015 at 12:55

  Ik ben dol op Alice in Wonderland van Disney!

  • Reply
   Nathalie
   19 september 2015 at 10:20

   Oh ja die was inderdaad ook goed. Maar ik was altijd fan van diertjes…

Leave a Reply