Unicorns & Fairytales
moederdag - unicorns & fairytales
moederschap My life Personal

Ode aan mijn mama

Vandaag is het moederdag. In Antwerpen vieren we het trouwens op 15 augustus nog een keer. Traditie. Maar eigenlijk zou het elke dag moederdag mogen zijn want wat een moeder doet dagelijks voor haar kinderen is onbeschrijflijk. Sinds ik zelf mama ben besef ik maar eens zo goed hoe het voelt…

 

Liefste mama,

Bedankt om er altijd te zijn wanneer ik het nodig heb. We zitten misschien niet altijd op dezelfde golflengte maar wanneer we elkaar nodig hebben dan staan we klaar voor elkaar.

Sorry voor al die keren dat we ruzie maakten toen ik puber was. Wat moet het moeilijk zijn geweest toen ik een eetstoornis had. Ik weet dat je niet goed wist hoe je ermee moest omgaan. Je handelde niet altijd juist maar je handelde wel uit bezorgdheid, uit liefde en dat respecteer ik.

Bedankt om een zalige oma te zijn voor mijn twee grootste schatten. Ik merk dat ze jouw oogappels zijn. Ze toveren een lach op jouw gezicht en dat doet me plezier.

Sorry voor al die keren dat we woorden hadden en dat de woorden er harder uitkwamen dan bedoeld.

Bedankt voor het wekelijkse lekkere eten dat we voorgeschoteld krijgen. Het doet deugd om ergens terecht te kunnen en het neemt ons soms wat werk uit handen.

Sorry voor de momenten dat we stiller zijn en dat er amper een lach af kan omdat we te hard met onze eigen problemen inzitten.

Bedankt om af en toe mijn huisje eens onder handen te nemen, ook al loop je nadien krom van de pijn. Je weet dat we dit niet verwachten van je. Maar weet dan ik dit wel apprecieer.

Sorry voor alles wat er ooit misgelopen is vroeger of wanneer ik ondankbaar was, als kind besef je soms niet goed wat ouders voor je doen.

Bedankt om mij te verzorgen wanneer ik ziek ben. Bedankt om mijn mama te zijn.

moederdag - unicorns & fairytales

We zijn niet perfect en zullen nooit perfect zijn maar de liefde die je hebt voor je kinderen is onbeschrijflijk. Als de liefde die ik voel voor mijn kinderen hetzelfde is dan de liefde die jij voor mij voelt dan kan ik alleen maar dankbaar zijn. Want dan weet ik dat jij voor mij door een vuur zou gaan. Ik zal dat ook voor jou doen.

Liefste mama, gelukkige moederdag.

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply