Unicorns & Fairytales
creatief DIY DIY Birthday Party Get inspired

Birthday party van Beau, mét konijnenkroon

Als je rond kijkt op Instagram en pinterest zie je vaak van die mooie verjaardagfeestjes met een thema. Maar hoe plan je nu zo iets en hoe gaat dat in real live? Vandaag deelt Anna jullie haar eigen tips en tricks en foto’s! Beau werd onlangs 2 jaar en dat moest gevierd worden. Dit was de tweede verjaardag van Beau.

 

Ideetjes opdoen

Het begin, een idee. Ik kan door allerlei dingen getriggerd raken. Het kan een foto zijn of een pin op pinterest. Vaak begint daarmee iets te draaien in mijn hoofd. Dit jaar was dat een foto van een zwart-wit taart in Nijntje stijl. Zo mooi, clean en stilistisch. Dat moest mijn feestje worden voor Beau.

Ik maak dan een bord aan op pinterest en begin ik met pinnen. Ik zoek op verschillende zoektermen. In dit geval miffy/nijntje/party/boysparty. Mij leek zwart/wit mooi en ook is daar van alles in te koop maar uiteindelijk vond ik dat zwart wit toch een beetje saai. Dus ik ging op zoek naar een kleurtje. Al gauw had ik wat, oranje! En maakte ik een moodboard.

Uitnodigingen en een originele kroon

Stilletjes aan begon ik te zoeken naar leuke adresjes voor de benodigdheden, omdat ik zelf foto’s wou maken voor de uitnodiging. Ik kocht de versiering dan wat eerder zodat ik deze al direct kon gebruiken voor de uitnodigingen. Er zijn genoeg sites waar je veel leuke dingen kan bestellen. Omdat ik iets met konijnen en oranje wilde bleek ik goed te zitten zo vlak voor Pasen. Eigenlijk vond ik al die konijnen en paaseitjes wel leuk, en schoof ik Nijntje op de achtergrond .
Ik maakte een kroon van ijzerdraad, en verse bloemen en beplakte een witte muur met slingers en een leuke quote “hip hop hoera!” Deze uitnodigingen zijn heel makkelijk gemaakt online, en geeft direct een leuke sfeer. Je hebt genoeg voorbeelden maar ook blanco kaarten zodat je helemaal los kan gaan qua indeling. Ik verpakte deze in doorzichtige enveloppen (te koop bij sostrene grene) en deed er wat extra confetti in, zo is het bij de ontvanger meteen feest!

Een leuke fotoslinger

Ik wilde nog wat leuks doen met al mijn foto`s. Ik merk dat ik ze toch te weinig in een boek plak. Dus liet ik bij de Hema mijn Instagram foto’s van Beau afdrukken, en kocht ik een pak dikker print papier. Ik knipte er een vlag vorm van, deed dat 40 keer, perforeerde er twee gaatjes in, en plakte er fotohoekjes op. Nu kon ik de foto er makkelijk in schuiven. Ik maakte er een lang (stevig) koord aan vast en hing de slinger op. De foto’s kan ik na het feest inplakken en volgend jaar de slinger weer hergebruiken.

 

Traktaties!

Ons huis versierde ik met vlaggetjes in het zwart wit, een grote 2, en natuurlijk ballonnen in zwart wit en oranje. Mijn zoon van 5 maakte op school een slinger van allemaal Nijntje, speciaal voor het feestje van Beau, enorm lief! Beau mocht natuurlijk ook uitdelen en ik wilde in het konijnen thema blijven. Bij de supermarkt kocht ik papieren boterhamzakjes, hier knipte ik heel gemakkelijk 2 oren aan, door er een soort v-vorm uit te knippen, deed er een bellenblaas in en strikte het geheel vast. Met pen tekende ik er een gezichtje op. Voor de kindjes op het Kinderdagverblijf heb ik een pakje rozijntjes versierd als konijntje. Ik tekende dit uit, zodat ik een knipvel had, en het haasje plak je in 1 keer er op. Liefhebbers mogen mij berichten voor het document. Voor de juffen maakte ik leuke potjes. Ik tekende met een porselein stift het gezichtje erop, vulde het met manna en lieve paaseitjes. Een lintje met een kraft kaartje maakte het echt af.

DE taart

Ook het lekkers was in thema. De taart bakte ik zelf, een naked cake, met een witte chocolade ganache drip. Ik versierde hem lekker over the top. De cake topper is van meri-meri, net als de servetjes. De blauwe topper met gele pompom maakte ik zelf, door een rietje over een sateprikker te schuiven en bovenop een pompom te prikkken

Nog meer lekkers

De konijnenmarshmallows zijn heel gemakkelijk te maken. Knip met een propere schaar een klein gaatje onderin de marshmallow, prik deze op een vrolijk rietje, knip een marshmallow in drieën, de twee zijkanten worden nu de oren. Deze plakte ik met de chocolade-ganache van de taart op de hele marshmallow. Het gezichtje tekende ik met een food-pen er op


Het konijnenbakje kocht ik ook bij Sostrene Grene en vulde ik met kaasknabbels, dat zijn toch net worteltjes?
Ik kon nog wel duizend dingen verzinnen en doen maar soms is goed ook gewoon goed! Ik wilde graag een thema, en zo was het er, maar niet te overdreven. Uiteindelijk had Beau een geweldige verjaardag en was hij helemaal blij met zijn taart, slingers en cadeautjes en daar gaat het om. EN ik ? ik mag over 6 weken weer, voor mijn dochter van die 8 word. Iemand ideeën? Ze HAAT roze ?

Groetjes Anne

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Maud - Maudgeniet.nl
  13 mei 2017 at 21:16

  Wat leuk! Ik ben ook al inspiratie aan het opdoen voor de tweede verkaardag van ons dochtertje! Die traktaties met spekjes zijn leeuukk!

 • Reply
  Kool Family
  14 mei 2017 at 08:31

  Waaaw! Wat een taart!

Leave a Reply