Unicorns & Fairytales
infused water - unicorns & fairytales
Duurzaam leven Duurzaamheid Gezondheid / Health moederschap My life Ontwikkeling Winactie & Give away

Tips om je kinderen meer water te laten drinken & WIN EEN SODASTREAM

Je kind moet veel drinken, liefst water, maar sommige kinderen drinken niet goed. Gelukkig heb ik dat probleem bij Vince en Lex niet. Op school houden ze ook een bepaalde structuur aan en in de lagere school mogen ze een drinkfles in de klas hebben. Hij drinkt vlotjes. Maar ik merk dat ik hem met bepaalde trucjes nog beter kan laten drinken. Misschien kunnen deze tips om je peuter of kleuter meer water te laten drinken wel handig zijn voor anderen. Ik deel ze graag met jullie.

Kinderen meer water laten drinken

TIP 1: Geef het goede voorbeeld

We weten allemaal dat onze kleine mini’s ons graag nadoen. Drink vaak in het bijzijn van je kindje, geef het goede voorbeeld. En dan heb ik het niet over een biertje of een glaasje wijn natuurlijk. Water of vers fruitsap drinkt Vince vaak. Wanneer we ‘s avonds met zijn allen aan tafel zitten durf ik wel geregeld een glaasje wijn drinken. Hij moet natuurlijk ook leren dat hij niet alles wat de grote mensen drinken kan hebben. Ik ben heel erg voor het motto: wij hebben ook nog een leven. Hihi.

TIP 2: Laat je mini experimenteren

Peuters willen zo graag de glazen en bekers die wij ook gebruiken. Laat hen maar eens doen. Wanneer het een glas is kan je er best wel bijblijven. Het kan ook gebeuren dat ze meteen heel het glas water over zich heen kappen. Dat deed Vince namelijk in het begin. Hij kreeg dan ons glas in handen en kon niet rustig drinken. Na enkele keren werd hij voorzichtiger en nu kan hij het wel!

Kinderen meer water laten drinken - unicorns & fairytales

TIP 3: Favoriete figuurtjes

Er bestaan ontelbaar veel drinkbussen, bekers en flesjes met hun lievelingsfiguurtjes op. Dat vinden ze super. Waarom ook niet? Wij kiezen toch ook bekers die we mooi vinden? Onze kinderen hebben nu twee leuke drinkbussen. Heel erg handige en stevige van Kambukka, net zoals ik ! Je kan ze vinden (en nog ontelbare andere mooie exemplaren bij Blabloom onder andere en nog enkele hele mooie en handige bij Flingo ) Kinderen meer water laten drinken uit mooie drinkbussen die je ook overal mee naartoe kunt nemen. WIN WIN.

TIP 4: Gebruik herbruikbare rietjes

Kinderen vinden het op een of andere manier leuk om rietjes te gebruiken. Je vindt nu overal allerlei mooie herbruikbare rietjes van RVS of siliconen. Zelf ben ik geen fan van de papieren versies. Ze worden na een tijdje wak in je mond.

TIP 5: Water met een smaakje

Water beu na een tijdje? Kinderen meer water laten drinken kan ook met een schijfje groente of fruit. Ga eens samen met je kinderen op ontdekking naar leuke nieuwe smaakjes door er groenten of fruit in te doen. Dat heet infused water. Mama’s en papa’s die nog lang tijdens de corona crisis thuis zitten kunnen dat aanvullen met een scheutje drank en dan heet dat een cocktail hahahah. Maar goed… probeer het eens met je kids. Wij hebben trouwens van DOMO een heel handig toestel om infused water te maken én koel te houden:  Lekkere frisse mocktails, ijsthees en fruit infusions met deze My Lemonade

Kinderen meer water laten drinken - unicorns & fairytales

TIP 6: Afwisseling

Ik geef sowieso de voorkeur aan water maar ik durf ook wel eens een verse smoothie geven of versgeperst fruitsap. Vince krijgt ook wel eens een appelsapje. Sowieso geen frisdrank. Het is eens iets anders dan gewoon water en ze hebben fruit binnen. Met teveel gesuikerde drankjes begin ik liever niet. Zeker al geen frisdrank. Dat hoop ik zo lang mogelijk weg te laten. Maar af en toe eens een appelsapje of fristi kan geen kwaad. Tenslotte gaan ze het later toch leren kennen.

Deze onderstaande smoothie bekers vind je bij FLINGO en zijn anti-lek!!

 

TIP 7: maak samen een water tracker of print er eentje af

Je kan ook een challenge houden met je kinderen, want voldoende water drinken is vaak ook voor ouders niet gemakkelijk. Kinderen vanaf 6 jaar zouden zeker 6 glazen van 150 ml op een dag moeten drinken. Telkens ze een glas water drinken kunnen ze een glaasje op de tracker kleuren. Of een sticker kleven? Je kan dat zelf maken of je kan het online vinden. Bij Klasse vond ik een hele gemakkelijke water tracker.

 

TIP 8: laat ze zelf spuitwater of water met een smaakje maken met een Sodastream

Handig als je wil besparen op drinkbussen: investeer in een Sodastream. Je kinderen gaan dat ook geweldig vinden. Laat ze zelf een bus spuitwater maken of je kan ervoor kiezen om spuitwater drankjes te maken met een smaakje. Er bestaan nu ook siroopjes met natuurlijke ingrediënten.

Lees ook :  Zelf bruiswater maken met Sodastream 

sodastream limonade maken - unicorns & fairytales

TIP 9: zet een kan vers water in het zicht

Je neemt vlugger naar water als het in je zicht staat. Laat kinderen zelf hun glaasjes bijvullen of investeer in zo’n kan met een kraantje. Dat vinden ze écht geweldig. Je vindt er bijna overal en het staat ook nog mooi. In zo’n bidon kan je trouwens ook water met wat groentjes of fruit steken.

Lees ook: Zeg nee tegen plastic (water)flessen en gebruik een BRITA 

TIP 10: zorg voor routine

Kinderen meer water laten drinken is ook een kwestie van routine. Geef ze op vaste tijdstippen water en laat ze het opdrinken. Momenten die altijd passen: bij et ontbijt, bij het tussendoortje, meteen na school, bij het avondeten, tijdens een bepaald programma. Dan hebben ze sowieso deze momenten al gedronken, buiten de momenten op school. Tijdens het weekend of vakanties kan je die tijdstippen ongeveer aanhouden; na elke twee uur zeker een groot glas laten drinken, minstens…

 

WIN WIN WIN WIN

Ik wil best een handje helpen om kinderen meer water te laten drinken: ik geef namelijk heel graag een Sodastream weg aan één van jullie. Laat mij jouw tip weten hieronder in de comments en ik kies op 14 april 2020 de winnaar.

Kinderen meer water laten drinken - unicorns & fairytales

WINNAAR IS WENDY VANDERBEKEN

 

 

Kinderen meer water laten drinken is een flinke klus. Hoe doe jij het? Welke tips vind je handig? Heb je er zelf ook nog? Deel ze met ons! 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

86 Comments

 • Reply
  Pauline
  8 oktober 2015 at 08:23

  Handige tips!
  Hier word er het liefst nog uit tuitbekertjes gedronken, gewoon uit een glas of beker vind hij wel interessant maar meer voor een paar slokjes. Geen gepush, komt vanzelf wel denk ik, de interesse is er gelukkig wel ;).

 • Reply
  Margriet
  9 oktober 2015 at 15:51

  Leuke tips! Ik krijg er meteen dorst van. En er zijn zoveel mooie bekers te vinden.

  • Reply
   Nathalie
   9 oktober 2015 at 19:41

   Klopt er zijn 1000en bekers hé

   • Reply
    Ellen
    6 april 2020 at 08:36

    Ik geef ze hun schoolbeker met water. Als deze op is mogen ze die zelf weer vullen met water uit een watertap.

   • Reply
    Patricia Lubbertje
    7 april 2020 at 23:43

    Tip 1; Wij hebben zo’n 360 graden beker voor onze kleine aangeschaft. Die wordt geactiveerd door de lippen en lekt verder dus niet. Handig om ze te leren uit een beker drinken zonder dat glas water over ze heen 😉
    Tip 2; Wij hebben verder geen frisdrank of sap in huis, alleen ranja (met stevia gezoet) en thee. Als het er niet is kunnen ze het ook niet drinken toch?
    Die ranja zou ik wel graag eens voorzien van bruisend water. Voor af en toe toch wat afwisseling. In ieder geval voor onze pubers, die toch weer andere behoeften hebben, lijkt me dat wel eens fijn.

  • Reply
   Nathalie
   6 april 2020 at 08:28

   Hier mag ze smorgens zelf haar beker kiezen om uit te drinken.
   We hebben ze in verschillende formaten, kleuren, prenten,…
   We moeten ze enorm aansporen om voldoende te drinken want ze vergeet dit anders. Uiteraard geven we zelf het goede voorbeeld en staat er altijd water klaar om samen een slokje te doen.
   En de poppen moeten ook voldoende drinken! Zo speelt ze soms zelf bijna cafe’tje om iedereen te bedienen!

   • Reply
    Noortje hooghiemstra
    6 april 2020 at 21:31

    Hier werkt het om hun drinkenbussen gewoon te vullen. Dat gaat het vlotste binnen. Met dit warme weer willen ze allebei graag een ijsblokje erin! Als het water dan (snel genoeg) op is dan zuigen ze het ijsblokje op 🙂 Groot succes hoor, én fijne verfrissing bij warm weer!

  • Reply
   Loes van der Hek-den Harder
   9 april 2020 at 19:57

   Goede tips! Wij zouden het echt meer in het zicht moeten zetten. Nu binden We (zo ongeveer) een glas aan de kinderen vast: vast een beker drinken bij de maaltijden, en daarnaast bij ieder nieuw programma op de dag. Voor het boodschappen halen, nadat de puzzel opgeruimd is en dus voor er weer wat nieuws gepakt wordt, als de kinderen boven gaan spelen, etc. Werkt wel, maar dan wordt water gauw saai. Zo’n sodastream brengt wat bubbels in de brouwerij; zou hier echt welkom zijn!

 • Reply
  Myrthe
  6 april 2020 at 08:18

  Wat een fijne tips, dankjewel! Water met bubbels vinden de kids hier toch het lekkerste… ziet er ook veel feestelijker uit natuurlijk! Het lijkt me helemaal tof als ze dit zelf kunnen maken: dan zullen ze vast beter gaan drinken… ik doe daarom heel graag mee met de winactie voor de sodastream… spannend!

 • Reply
  Melissa
  6 april 2020 at 08:22

  Onze tip : Van baby af aan altijd water aanbieden… Wij hebben nooit grenadine ofzo gegeven, wat ze niet kennen vragen ze niet 😀 Onze kinds drinken elke dag heel veel water, ze vragen niets anders. Ze weten dat wanneer het feest is, ze eens appelsap krijgen. Ze linken dit echt aan “feestjes” want thuis wordt daar niet echter gevraagd. Sinds kort vraagt de jongste naar prik-water (omdat papa dit drinkt). Tot op heden hadden gebruikten we enkel onze Brita-kan, met 2 spuitwaterdrinkers zou een Soda stream ook wel super zijn!! 😀

  • Reply
   Anne
   7 april 2020 at 22:48

   Oh leuke tips!

   Wat mijn schoonma altijd mijn zoontje laat doen is met een lepeltje zelf water scheppen in zijn mondje! Wat een geknoei 😂 En zo heeft hij het ook geleerd om meer water te drinken. Nu wil hij zoals zijn dooppeter ook vaak prikwater drinken 😂 gelukkig drinkt mama dat ook altijd, helaas nog uit plastiek flessen! Wij zouden dus graag de overstap maken naar een sodastream! Zou super leuk zijn om eentje te winnen via jullie!

   Oohh trouwens wat mijn zoontje het lekkerste vind in zijn water is verse munt of fruit! Heerlijk!

   Groetjes

 • Reply
  Fleur
  6 april 2020 at 08:23

  Ja! Wij zouden wel graag eentje winnen ! Dat zou hen nog meer motiveren om te drinken 👏🏻 Kzie al een verschil tussen de oudste en jongste qua drinkgedrag, benieuwd voor later 😅

  Dus duimen maar 🤞🏻

 • Reply
  Florence
  6 april 2020 at 08:23

  Om de kinderen meer te stimuleren om water te drinken kan je er een doe activiteit van maken. Ga bijvoorbeeld naar het park of ergens anders op zoek naar bronnen met drinkwater om je leuke drinkfles aan te vullen!

 • Reply
  Isabel schockaert
  6 april 2020 at 08:26

  Ik doe graag mee voor de Sodastream. Mijn 2 zoontjes drinken uit zichzelf heel veel water, zonder dat ik daar iets moet stimuleren. Integendeel, ik moet ze soms temperen. Als het heel warm is, durf ik er wel ijsblokjes indoen, en in de ijblokjes steek ik dan een stukje aardbei of framboos voor ik het invries. Dat vinden ze wel leuk om in hun glas te zien dobberen.
  Ik doe graag mee voor de sodastream, omdat ze op die manier toch eens kunnen afswisselen in hun water.

 • Reply
  Anna Wienen
  6 april 2020 at 08:30

  Ooh geweldig! Nou mijn dochter drinkt al genoeg. Vanaf dat se klein was alleen maar water gegeven en naderhand pas bij uitzondering een pakje of een sapje.. altijd een beker meenemen overal naartoe waar ze uit kan drinken.

  Ik doe heel graag mee, wij drinken veel prikwater, dan hoef ik niet meer met die plastic flessen te slepen 😊

 • Reply
  Yana
  6 april 2020 at 08:46

  Hier bij ons krijgen ze maximaal 1x per dag eens iets anders dan water. En dan gaat het over een appelsapje of een chocomelkje, zeker geen frisdrank. Ze zijn het hier zo gewoon om water te drinken dat ze meestal zelfs niet meer vragen naar iets anders. Zelfs op verjaardagsfeestjes drinken ze altijd water, ook al drinken de andere kinderen frisdrank. Wat ze niet kennen, missen ze niet.
  Mijn tip dus: Geef altijd water en verwen hen heel af en toe eens met een lekker sapje of een chocomelk maar maak duidelijk dat dit een extraatje is!

  • Reply
   Liesbeth Billion
   6 april 2020 at 09:11

   Tijdens de schoolweek zit er veel meer structuur in al dat drinken (ook voor mezelf trouwens 😉) . Tijdens de weekends of vakanties (of speciale coronaweken) heb ik daarom elke 2u alarmen staan in mijn gsm. Wanneer ze het alarmpje horen lopen ze spontaan naar hun beker en vullen ze die aan de ijskast. Nu met dit warmere weer vragen ze tussendoor ook nog om water (wat goed is natuurlijk) maar voor ons werkt dit alarmpjes systeem heel goed.

  • Reply
   Elke
   6 april 2020 at 12:52

   Geweldig! We hebben het geluk om 2 kindjes in huis te hebben die graag water drinken. Al was dit bij onze jongste dochter, minder evident dan bij onze zoon. Onze truc was om haar water te leren drinken door er eens een ijsblokje of een paar blauwe besjes in te doen. En die herbruikbare rietjes zijn een godsgeschenk 😉!
   De sodastream zou top zijn om in huis te halen. Ik heb 2 kindjes die graag met alles helpen, dus zelf hun spuitwater maken, zouden ze helemaal geweldig vinden.
   Laat ons hopen dat we dit in deze tijden snel mogen uittesten 🙏!

 • Reply
  elisabeth maria martina
  6 april 2020 at 08:51

  de kleinkinderen drinken allemaal graag water, vooral omdat oma altijd leuke bekertjes en speciale rietjes heeft
  met deze sodastream word water drinken een groot feest

 • Reply
  Brenda
  6 april 2020 at 09:00

  Leuke tips! Die ga ik zeker gebruiken😊 hier gaat het drinken goed, omdat hij uit zijn drinkbeker drinkt die hij zelf heeft gekozen. Ook uit een leuk glas van de Efteling drinkt hij graag. Zo lang er maar iets tof aan is😁 ik doe zeer graag mee voor deze fantastische giveaway! Fingers crossed! 🤞🏻🍀 groetjes, Brenda

 • Reply
  Kathy van herbruggen
  6 april 2020 at 09:00

  Wij willen dit heel graag winnen.
  Mijn zoontje drinkt graag water. Maar als hij ziet dat mama iets anders drinkt wil hij dit natuurlijk ook. Dus ik probeer hem dan een half glaasje frisdrank te geven als hij een glas water drinkt. Voor we snoepjes krijgen ook een glas water. Voor hij van tafel mag hetzelfde. Lukt meestal wel.

  Als hij mijn glas mag uitdrukken ipv dat van hem

 • Reply
  Valerie Jonkers
  6 april 2020 at 09:01

  We maken vaak zelf ice tea, al dan niet met een klein beetje zoetstof (honing ofzo).
  Wat is ook goed werkt, is drinken met een rietje. Dan drinken ze meer dan anders 😉

  • Reply
   Be Vermeiren
   6 april 2020 at 22:43

   Hier staat altijd een kan vers water midden op tafel. Soms gaat daar ook een versieringske in: diepvriesbessen , een takje munt, citroen, appel, komkommer of een stukje appelsien . Ze mogen zichzelf water inschenken, dat vinden ze cool. Oja en ze hebben zelf hun glas mogen kiezen in de winkel.

 • Reply
  Astrid v
  6 april 2020 at 09:01

  Zoontje van 2 drinkt graag uit alles waar mama en papa water uit drinken. Zo heeft hij zijn eigen dopper en drinkt hij ook uit een drinkfles voor bij het fietsen!
  Amsterdam lijkt me enorm handig trouwens. We drinken kraantjeswater maar voor spuitwater nog altijd flessen.

 • Reply
  Dorien
  6 april 2020 at 09:02

  Super handig de tips..hier werken ze helaas nier 🙁 ik stond al ewn keer op punt voor soda stream maar weten her niet goed. Zitten wat met handen in het haar… leuke bekers,fruit met smaakje, zelf veel drinken water op aanrecht..niets helptbze ddrinkt geen water.. vorige zomers enkel gewoon bevroren water zonder iets als ijsje gegeven in leuk vvormpje dat was alle water dat ze binnen had. Met haar auisme echt wel een gigantische zoektocht maar ook enrom bange moment omdat ze te weinig drinkt….

 • Reply
  Goele H
  6 april 2020 at 09:23

  Een goede tip heb ik vrees ik niet, vooral mijn dochtertje drinkt echt slecht. Wat wel helpt voor haar is een drinkbus vullen voor tussendoor en dan aanduiden tot waar ze zeker moet drinken. En dan telkens aan tafel ook een glaasje water. Maar ze drinkt vaak nog te weinig helaas.
  Een Sodastream heb ik al lang in gedachten, maar mijn man staat er weigerachtig tegenover. Benieuwd of het hier zou helpen.

 • Reply
  Karen Wuyts
  6 april 2020 at 09:25

  Mijn kindertjes drinken flink maar voor de mama is het een grotere opgave… 🙄 Misschien lukt me het wel met een soda stream 😆

 • Reply
  Pam Roth
  6 april 2020 at 09:25

  Ooh, dat vinden de kinderen zeker leuk, zelf prikwater maken. Drinken met een rietje( herbruikbaar) helpt ook om wat meer te drinken.

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  6 april 2020 at 09:47

  Wij drinken thuis bijna alleen maar water. Nu ze 4 en 5 zijn, bedienen ze zichzelf heel graag aan de kraan. En ze drinken daardoor ook voldoende. Hun flesje of een leuke beker en ze zijn vertrokken :-). Dat de vloer soms wat water moet opvangen, nemen we er dan maar bij. 🙂

 • Reply
  Diederik De Bruyn
  6 april 2020 at 09:49

  Geef ze een grote beker en een kan waaruit ze zelf kunnen vullen, en ze zullen het enorm leuk vinden om dit te doen. Maar dan moeten ze eerst hun beker leeg drinken, en dat gaat dan plots heel erg snel!

 • Reply
  Laura Asscherickx
  6 april 2020 at 09:55

  Een beker van hun idool helpt altijd om hen meer te laten drinken. Simpel, maar effectief!

 • Reply
  Caroline Englebert
  6 april 2020 at 10:50

  We hebben zo een limonadekaraf met een kraantje, ik doe daar water met citroenschijfjes en ijsblokjes in en ze vinden het superleuk om zelf hun beker of glas te vullen met dat kraantje. Werkt prima!

 • Reply
  Nancy
  6 april 2020 at 10:59

  Mijn kinderen zijn gewoon van kleins af water te drinken. Uiteraard mag het al een keer iets anders zijn, maar ik merk toch dat ze snel kiezen voor water. Sinds een aantal jaren mag er op school alleen nog water gedronken worden, Ik dacht in het begin dat de jongste zo goed als niet dronk overdag, bleek dat ze haar drinkbus telkens gaat vullen 🙂 Hoe leuk is het als je zelf je drinkbus mag gaan vullen aan de kraan?! Daar alleen al zou je extra voor gaan drinken. Blijkbaar was dit bij ons het geval. Als ze dan thuis zelf bruiswater kunnen maken, of af en toe een smaakje kunnen toevoegen, dat is toch helemaal geweldig! Ook al doe je het zelf sneller, laat ze maar doen met het nodige gemors erbij, wat ze zelf maken zullen ze heel graag opdrinken. Ik waag graag mijn kans, want ik zit al even te denken dat het tof zou zijn om een sodastream in huis te hebben.

 • Reply
  delaplace isa
  6 april 2020 at 11:21

  ijsblokjes maken met een besje erin maakt t water drinken toch weer dat tikkeltje leuker en een lekker besje als beloning!
  je kan ook een stukje ananas of een keien berensnoepje gebruiken!

 • Reply
  LISA PEETERS
  6 april 2020 at 11:26

  Water zichtbaar op de tafel zetten ook als we.naar buiten gaan.

 • Reply
  Elke
  6 april 2020 at 12:53

  Geweldig! We hebben het geluk om 2 kindjes in huis te hebben die graag water drinken. Al was dit bij onze jongste dochter, minder evident dan bij onze zoon. Onze truc was om haar water te leren drinken door er eens een ijsblokje of een paar blauwe besjes in te doen. En die herbruikbare rietjes zijn een godsgeschenk 😉!
  De sodastream zou top zijn om in huis te halen. Ik heb 2 kindjes die graag met alles helpen, dus zelf hun spuitwater maken, zouden ze helemaal geweldig vinden.
  Laat ons hopen dat we dit in deze tijden snel mogen uittesten 🙏!

 • Reply
  Evi
  6 april 2020 at 12:54

  Wij drinken zelf heel weinig frisdranken en leerden Tuur van in het begin aan dat sapjes enkel in het weekend mogen of tijdens een feestje. Intussen is hij verzot op drinkbekers, want die zijn “supercool” en drinkt hij ook regelmatig uit mijn waterfles. Zelf het goede voorbeeld geven in combinatie met leuke drinkbekers werkt hier dus fantastisch goed! En zo een sodastream zou natuurlijk altijd wel van pas komen 😉

 • Reply
  charles
  6 april 2020 at 13:11

  Onze kleindochter drinkt graag en veel water wij hebben flesjes met z’n teutje aan dat wordt dagelijks gevuld aan het bubbeltje water van opa tja dat vind ook heerlijk hé en dan komt z’n sodastraem goed van pas

 • Reply
  Elle De Vlam
  6 april 2020 at 14:03

  We hebben hier ook twee kindjes die heel graag water drinken. Een fruitsap drinken ze ook graag, maar meestal vragen ze naar water.
  En zien drinken doet drinken, daarom zetten we elke morgen onze drinkflessen klaar zodat er altijd water klaarstaat.
  Water met bruis, zijn ze nog niet zo gewoon. Maar een sodastream zou super zijn om hen dit te laten proberen!🤞🏻

 • Reply
  kathy
  6 april 2020 at 14:17

  Hier helpt de tip water met een smaakje het beste, zeker als ze zelf mee mogen brouwen

 • Reply
  plattau
  6 april 2020 at 14:55

  TIP Per glas water met al dan niet smaakje erin krijgen de kinderen 0.5 auro op hun spaarboek gestort.

 • Reply
  Katrien
  6 april 2020 at 14:58

  Hier krijgen de kinderen altijd water (en melk), tijdens de dag of bij het eten. En heel soms mag het eens met een smaakje zijn: appelsap van appels uit onze tuin, spa citroen (lijkt op sprite maar veel minder suiker), of water met een geutje van de vlierbloesemsiroop die ik elk voorjaar brouw. Door af en toe te belonen, lukt het water drinken heel goed!

 • Reply
  Nadine
  6 april 2020 at 15:00

  Oh wauw! Deze wil ik heel graag winnen! Ik doe mee! Mijn tip: Zo’n mooie mason jar kopen in de winkel. Ijsblokjes erin in leuke vormpjes en het wordt een stuk plezieriger om water te drinken!

  • Reply
   Elena
   6 april 2020 at 18:15

   Hier wordt veel uit de drinkebussen van papa gedronken of we maken water met een smaakje. Dit kan met grenadine maar we doen even goed water met fruit ons vaatje.

 • Reply
  Cath Lindekens
  6 april 2020 at 17:05

  Wij maken er een spelletje van ‘om ter eerste’ of uit een speciale beker met grappige (afwasbare) rietjes gaat het eens zo vlot!

 • Reply
  Marian B
  6 april 2020 at 17:19

  Die zou ik wel willen! Mijn tip zijn drinken uit leuke bijzonde bekers zoals de herbruikbare dieren ijsbekers. En rietjes doen het inderdaad ook altijd goed.

 • Reply
  Marloes de Vetten
  7 april 2020 at 07:16

  Wat een leuke tips. Mijn tip is,…. samen ijsblokjes maken. Doe dfit samen met je kindje vries er lekker fruit in en laat je kindje zelf kiezen welk ijsblokje in de beker komt.
  Leuk spelletje: probeer een ijsblokje met een rietje uit je glas te halen door deze vast te zuigen. Wedden dat het glas zo leeg is? Ook nog eens goed voor de mondmotoriek!!

 • Reply
  KIzzy Van Velthoven
  7 april 2020 at 07:31

  Wij winnen deze heel graag.
  Tip: Hier laat ik de drinkflessen met water steeds in de buurt staan. Dan drinken de kids sowieso meer en vergeten ze niet te drinken. Ik heb ook altijd water bij wanneer we op stap gaan.

 • Reply
  glenn herssens
  7 april 2020 at 10:53

  Uitzicht doet bij ons thuis veel een leuk bekertje met water van beestjes of iets anders wat ze leuk vindt
  Ook in de winkel neemt ze water meteen vast als er iets leuks op staat en staat ze te poppelen om ervan te drinken 😀

 • Reply
  Sabine
  7 april 2020 at 13:13

  Wat hier werkt is om het speciaal te maken. Dus we hebben een mooie karaf met water in de koelkast staan. En sapjes verdunnen met ijsklontjes (werkt geweldig!) en mooie gekleurde siroopjes. We hebben nooit frisdrank in huis maar wel een heleboel soorten kruidenthee.
  En wat ook zo lekker is; een muntplantje voor verse muntthee!

 • Reply
  Van ingelgem Cindy
  7 april 2020 at 20:02

  Een mooie glazen schenkkan met bijpassende glazen doet wonderen, ook de keuze om er zelf een fruitje bij te doen naar keuze vinden ze top!

 • Reply
  iris
  8 april 2020 at 00:08

  Een leuke beker met leuke tekeningen op. En veel afwisselen van bekers met tekeningen😊👍 ik doe graag mee!!

 • Reply
  Renilda
  8 april 2020 at 00:08

  Ik loot mee voor mijn 2 kleinkinderen

 • Reply
  mahieu marie-anne
  8 april 2020 at 04:43

  ik wil deze heel graag winnen . als mijn kleinkindjes komen is dit heel heel leuke en gezonde afwisseling in plaats van hun gewoon water !!! ik duim !!!!!

 • Reply
  Kim Lauwers
  8 april 2020 at 09:14

  Onze kinders drinken over het algemeen sowieso meer water dan frisdrank omdat ze ook het goede voorbeeld van de mama en de papa zien (=lees wanneer mamalief niet aan de gin tonic of wijn zit, maar dat ziet er ook uit als water he 😂) wel moet ik onze jongste dochter echt wel aanmoedigen om meer te drinken… Wat over het algemeen al helpt zijn ijsblokjes, vers fruit gebruiken, rietjes, mooie drinkbus,… alles wat het wat aantrekkelijker maakt… Zo soda stream lijkt me dus wel een super idée om wat meer variatie te brengen in hun drankpatroon!

 • Reply
  cavynt rita
  8 april 2020 at 09:18

  water en nog eens water en met een smaakje erbij heerlijk als aperitief , nergens beter dan thuis voor eigen buis , in eigen tuin zitten en bewegen , hou jullie gezond

 • Reply
  DE SAEGHER DORIS
  8 april 2020 at 09:45

  Heel handige tips die jullie vermelden. Ik heb vijf kleinkinderen die sedert hun geboorte altijd gewoon geweest zijn om veel water te drinken vooral omdat ik nierpatiente ben en dus weet dat water een zeer zuiverend effect heeft als je weet dat alleen voor elke maaltijd wanneer je gaat slapen wat water met je lichaam doet. Daarom vind ik ook dat een sodastream heel handig is omdat kinderen zich zelf kunnen bedienen wat zij leuk vinden een beetje zelftandigheid schaadt niet en ook de verschillende smaken is toch heerlijk voor de smaakpapillen

 • Reply
  Eva van gele
  8 april 2020 at 09:50

  Een tip is om een kind te belonen met een glas water met fruitsmaak als hij vb goeie punten heeft op school.

 • Reply
  Greet DB
  8 april 2020 at 09:51

  Ik heb van die leuke herbruikbare plastieken visje ijsbokjes. Mijn kinderen zijn er dol op. En dan smaakt water heerlijk.

 • Reply
  DEIDRE MITCHELL
  8 april 2020 at 11:04

  Laat een glas water naast het bureau terwijl zij werken.

 • Reply
  Kris10
  8 april 2020 at 12:35

  Wij gaan water halen aan een waterbron in het Leuvense. Het is gezond water én lekker. Ze vinden dat top omdat ze zelf mee geholpen hebben bij het vullen van de flessen.
  Voor de afwisseling zijn hier grenadine en cassis-siroop erg in trek, mét ijsblokjes en mét (‘n beetje) prik!

 • Reply
  Anke
  8 april 2020 at 13:06

  Tip: maak een heuse waterbar. Laat je kindjes mee knutselen en bekertjes versieren (rietjes met figuurtjes op). Laat ze water cocktails maken (met stukjes fruit)

  Een echte aanrader

 • Reply
  Jan
  8 april 2020 at 17:52

  Ik voeg er op natuurlijke wijze er een smaakje aan toe d.m.v. aardbeien, komkommer of een citroentje in te laten trekken.

 • Reply
  Lieve
  8 april 2020 at 21:48

  Bij mij thuis werd hun kleine koffie serviesje veel gebruikt, zeker als er vriendinnetjes kwamen. Ook het keukentje met potten en pannetjes. Met water erbij, soms met een smaakje werd er goed gedronken en gekookt. Ook mama die veel moest proeven.
  Later bij het groter worden, een echte veldfles aan een riem over de schouder.
  Leuke tijd.

 • Reply
  Frederic
  8 april 2020 at 22:45

  Ik mijn dochter haar flesje zelf versieren en dat vind ze dan heel leuk 🙂 Daar wilt ze dan natuurlijk ook uit drinken. Anders kopen we ook vaak eens een leuk flesje met leuke tekeningen! M.a.w. drinkt ze wel graag water en andere zaakjes hoor 😉

 • Reply
  Nathalie Vanhaelewijck
  8 april 2020 at 23:14

  Wij zetten een grote tap die ze zelf mogen vullen met fruitjes en kruiden. Veel ijs erbij altijd feest! Gans de dag bedienen ze zelf vinden ze hier geweldig. De jongst heeft het soms wel moeilijk
  Om water te drinken, dan krijgt ze de kans om
  Een kleur blad met water bekers te versieren, kleuren elke keer een beker water versieren als ze een glas op heeft. Dit stimuleert haar Wel ( visueel ziet ze dan beter wat ze opheeft) 🧊🥂

 • Reply
  Wangermez Sandy
  9 april 2020 at 08:26

  Ik geef ze een afgesloten, niet doorzichtige beker zoals die van Tupperware en zeg hen dat er een verrassing in zit. Dan zijn ze altijd curieus om te proeven en vinden ze water met een smaakje toch altijd lekker.

 • Reply
  Jolien Dubois
  10 april 2020 at 13:28

  Ik gebruik eigenlijk al vele tips wat u zelf hier hebt gegeven, dus SUPER! In het begin hebben we een beloning gegeven wanneer de kinderen hun dagelijkse portie glazen water dronken. Bijvoorbeeld een glaasje appelsap, soms wat cola, een sticker, … in elk geval iets kleins. De kids vinden het nu leuk om hun eigen smaakjes te maken, dus de beloning is het maken op zich! Dit zal niet anders zijn mochten we de Sodastream winnen. Dan gaan we lekker samen aan de slag! 😉

 • Reply
  s
  10 april 2020 at 16:28

  BEKERTJES VAN PLOP IN ALLE KLEUREN ,ALS ZE HET UITDRINKEN KRIJGEN ZE EEN ANDER KLEURTJE 🙂

 • Reply
  Anna
  10 april 2020 at 17:53

  Ze vinden het grappig als we eerst samen klinken zoals de grote mensen dat doen. Schol!!!

 • Reply
  Line Van de Velde
  10 april 2020 at 20:21

  Ik heb een bekertje laten maken met zijn naam op en een afbeelding van Cars, zijn favoriete personage. Hij vraagt altijd naar die beker en aarzelt niet om voor meer water te vragen! Ik doe er ook wel altijd een beetje munt en citroen bij zodat het hem lekker smaakt!

 • Reply
  Ann
  11 april 2020 at 08:28

  Wat altijd fijn is , is om samen met je kind gezonde ijsblokjes te maken. Blauwe besjes, framboosjes of muntblaadjes in ijsblokhouder met water in te vriezen. Dan mogen ze er telkens eentje kiezen in hun glaasje water! Ze staan te popelen om water te mogen drinken!

 • Reply
  kempenaers anita
  11 april 2020 at 18:28

  mijn kleinzoontjes nemen elke dag naar de school een mooie drinkfles mee met water en die moeten ze helemaal proberen leeg te drinken , thuis zullen ze het plezant vinden om zelf hun plat water bruisend te maken

 • Reply
  wendy vander beken
  11 april 2020 at 20:10

  Leuke tips, en idd niet altijd evident om ze aan het ‘drinken’ te krijgen 🙂
  Hier proberen we bekers te kopen met een leuk figuurtje, dat ze tof en COOL vinden…
  en ook mama en papa doen graag mee… zo wordt het op ons tafel een leuke en kleurrijke boel ! Let’s drink together 🙂
  groetjes van mama wendy (milan, jorin en marit)

 • Reply
  Tamara
  11 april 2020 at 22:24

  Goede tips! We hebben een speciaal zomerglas (met schroefdeksel en rietje tegen insecten) Die vinden ze reuze interessant. En als het echt heel warm wordt, hebben ze een eigen ‘tap’ dat vinden ze ook leuk (een kan met een bedienbaar kraantje)

 • Reply
  Laurens
  12 april 2020 at 00:05

  Het geven van een “speciale” beker kan wonderen doen. Het is veel leuker drinken uit een grote plastieken ananas dan uit een “saai” glas. Zo een bekers zijn te vinden in diverse winkels (Action, Casa, Flying Tiger,…).
  Dit werkt wel uit na een tijd dus afwisseling is belangrijk.

 • Reply
  Lieke van Veen
  12 april 2020 at 19:24

  Een leuke beker doet wonderen. Ik maak graag kans op deze soda stream omdat mijn vriend en ik binnenkort gaan samenwonen en altijd al graag een soda stream wilde hebben.

 • Reply
  Greet De Smet
  12 april 2020 at 21:10

  Een opvallende beker en rietjes die ‘overkop’ gaan zoals hij het zo leuk zegt 😀
  Rietjes met spiralen, rare vormen, het helpt 🙂

 • Reply
  Laura Vandaele
  12 april 2020 at 22:45

  Samen een beetje sporten met je kindje, dan zal hij/zij automatisch wel veel dorst hebben!

 • Reply
  Charlotte Dona
  13 april 2020 at 14:53

  Wat een handige tips! Ik merk hier dat de buurkindjes meer drinken wanneer het er aantrekkelijk uitziet. Dus met een leuke beker, gekleurde rietjes, stukjes fruit of dergelijke.

 • Reply
  Claudia Diependaal
  13 april 2020 at 14:57

  Mijn kleindochter drinkt erg slecht. Hier moet ze 2 keer een ripper leegdrinken. Ik drink dan met haar mee. En als deze leeg zijn dan mag ze of een flesje fruitdrink met sticker of een eenhoorn pakje drinken. Werkt erg goed.

 • Reply
  Ellen P
  13 april 2020 at 16:19

  We versieren de beker heel leuk en zetten er hun naam of hun diertje of figuurtje op . Dit vinden ze super leuk

 • Reply
  kim P
  13 april 2020 at 16:22

  Ik heb wat fruit ingevroren en dan gebruiken we dit als ijsblokjes. Aardbeien en blokjes van citroensap. MMmmmmm lekker

 • Reply
  Jolien buysse
  13 april 2020 at 17:49

  Een leuke drinkfles doet wonderen. Zo kan je het bijvoorbeeld ook toverwater/ dinowater/ elfenwater noemen. Afhankelijk van de drinkfles. Of je geeft het een smaakje waardoor het kleurt naar iets waarvan je kind zot is. Zeker bij jonge kleuters werkt die super goed vind ik. Ze gaan helemaal mee in de fantasie 🦄🙏😍

 • Reply
  Fien
  14 april 2020 at 07:27

  Ik wil al langer wat ecologischer zijn, dit is de ideale oplossing

 • Reply
  Marta
  14 april 2020 at 10:37

  Mijn zoontje van 4 houdt van limonade ik meng dus vaak water met diksappen bijv aroniasap. Zo heeft ie ook vitamines binnen

Leave a Reply