Unicorns & Fairytales
DIY

DIY | prikbord

Prikborden en magneetborden. Ze zijn in!  Ze zijn ook heel handig als je bepaalde dingen niet mag vergeten. Maar als je de standaard rechthoekige prikborden een beetje beu bent kan je het ook anders oplossen!  Ik maakte mijn prikbord zelf. In deze blogpost kan je lezen hoe ik het maakte. 

 

Ik heb ondertussen ook een heel leuk magneetbord gemaakt. Ik maakte dit met behulp van een magneetsticker van Groovy Magnets. Je kan er *hier* meer ober lezen.

groovy magnets - unicorns & fairytales

De prikborden maakte ik van een rol kurk. Best wel een werkje.

Wat je nodig hebt:

– een rol kurk (kan je in Gamma, Brico of hobbyzaken halen)
– een breekmesje
– superlijm
– een schaar
– karton of iets anders dat je wil gebruiken als achterkant
– dubbelzijdige tape
– eventueel verf in een kleur naar keuze
– leuke duimspijkers

prikbord - unicorns & fairytales

Zo maak je het:

Eigenlijk heel gemakkelijk. Je kiest de vorm en grootte van je prikbord en tekent dat op de kurk. Pas op want het is redelijk dun en breekt wel snel. Ik koos ervoor om zeshoeken te maken. Ik sneed er 8 uit en kleefde er telkens 2 op elkaar om een dikker oppervlak te krijgen. Nadien kleefde ik de kurken zeshoekjes op een zeshoekig stuk karton. Je kan er ook voor kiezen om nog een laagje kurk te kleven want de kurkrol is niet echt dik. Zorg ervoor dat je hele sterke lijm hebt en laat goed drogen! Kies tenslotte een achtergrond. Omdat ik niet van plan was hele zware dingen aan mijn prikbordjes te hangen gebruikte ik karton, maar je kan bijvoorbeeld ook een stuk plexiglas of tegel gebruiken. Indien je een zware achtergrond neemt kan je best een nageltje in de muur boren/kloppen. Nu heb ik de prikbordjes bevestigd met stevige dubbelzijdige tape.Ik kleefde er 4 op de muur maar je kan dus gerust heel creatief te werk gaan: leuke (originele) vormen maken of een hele muur bekleden met kurk en in een leuk kleurtje verven.

Wil je graag ronde vormen? Maak het je niet moeilijk en haal onderleggers in IKEA. Verf ze in een mooie kleur of bekleed ze met een leuk stofje! Je hebt een origineel prikbord in No time! Meer inspiratie nodig of nog andere DIY-prikborden?  Bezoek dan mijn pinterest bord prikborden!

Veel plezier!

Heb jij een zelfgemaakt project waar je trots op bent? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Sas
  23 augustus 2014 at 19:06

  Super leuk!

  • Reply
   Nathalie
   24 augustus 2014 at 07:55

   Thanx

 • Reply
  Nicole
  23 augustus 2014 at 21:14

  Vind de tip van de onderzetters wel erg leuk!

  • Reply
   Nathalie
   24 augustus 2014 at 07:55

   Ja en is nog makkelijker dan helemaal liggen uitknippen!

Leave a Reply