Unicorns & Fairytales
onderbroken nachten - unicorns & fairytales
Diary moederschap My life

Diary 82 Mijn week met een newborn

Mijn dagen zagen er deze week niet heel veel verschillend uit, met Lex die me nog steeds om het uur wakker maakte, de koude buiten en de vermoeidheid die me de das om deed. Met op het einde van de week een moeilijke beslissing.

 

Huilbaby Lex

Het eerste deel van de week kunnen we echt wel stellen dat Lex een huilbaby is geworden. Slaapt hij niet, dan huilt hij. Ook zijn slaapjes zijn korter en korter. Mijn nachten werden ook steeds korter en korter. Om het uur wou hij eten. Mijn alarmbellen begonnen af te gaan. Hier klopte iets niet. Dit was toch helemaal niet normaal? Honger kan hij toch ook niet hebben? Hij huilde zo hard. Uiteindelijk zocht ik hulp bij Marieke van Noordbaby. Zij heeft in haar nieuwe praktijk ook een manueel therapeut zitten. Hij neemt nu Lex onder handen en ik kan al zeggen dat we toch al een beetje een ander kind hebben. Volgende week gaan we terug. Ik vertel jullie binnenkort graag hoe het nu met Lex gaat, maar ik ga eerst even de sessies afwachten.

Romper: H&M // muts: Lindex

 

Die eerste glimlachjes

Ik kan wel zeggen dat Lex begint te glimlachen. Hij kijkt echt gericht naar mij, je ziet dan zijn gezichtje veranderen: de oogjes beginnen te fonkelen, de herkenning en dan die glimlach. Oh man, dan ben je gewoon verliefd. Mijn moederhart smelt. Een heerlijk gevoel is dat!

Kruippakje : FRESK

 

Vince gaat hele dagen naar school

Vince gaat nu al 3 weken hele dagen naar school. Dat gaat steeds beter en beter. Dat brengt overdag hier ook wel meer rust thuis en dat zorgt dat ik het allemaal een beetje bij kan houden want geloof mij, na een halve dag is heel het huis een puinhoop: overal flesjes, bewaarflesjes, borstkompressen, dekens, tetradoeken, … Gelukkig vindt Vince het echt leuk op school. Zo leuk om knutselwerkjes thuis te krijgen. Ook komt hij vaak af met nieuwe liedjes, verhalen enz. Zo zie je maar hoe groot Vince wordt. Hij gaat gewoon naar school! Damn…

Sweater: JBC // jeans: Prénatal // Nijntje: MrMariaDesign

De overstap naar flesvoeding

Het is zover. Eigenlijk wou ik zeker 3 maanden borstvoeding geven zoals bij Vince maar ik hield het niet vol. Ik was ongelukkig op de duur, het was meer een last dan een zege en ook Lex dronk niet zoals het zou moeten. Melk genoeg, dat wel. Het afkolven hield ik toch niet bij (omdat hij zoveel wou drinken) en op de duur had ik stress, heel de dag door. Na een dag goed ziek te zijn met koorst was de productie ook verminderd en had ik helemaal geen zin meer. Bovendien had Lex dan ook nog een spruw en ik besloot over te stappen naar flesvoeding. Happy mommy = happy baby right? Ook al weet ik dat bv het beste is wat je kan geven, ik wil ook van mijn baby kunnen genieten. Ik koos voor NAN EVOLIA (gekocht bij 24pharma.be ) , een poeder voor de overgang van borstvoeding naar flesvoeding.

Vince en multimedia

Oh my… and it’s all my fault. Gisteren zag ik hem bezig met opa. Hij wou foto’s trekken. Hij nam mijn iPhone, ging naar het juiste appje, trok foto’s en liet de gemaakte foto aan opa zien. Zomaar… alsof hij het al jaren deed. Nou ja, dat is de nieuwe generatie zeker? Maar over nieuwe generatie gesproken. Opa heeft enkel een tablet. Toen hij iets wou opzoeken vroeg hij de laptop. Ging hij toch wel swipen over het scherm zeker. Schattig! We hadden alvast plezier met Snapchat. We are cute right?

 

Een nacht uit handen gegeven

Eigenlijk niet gegeven maar een beetje gedwongen… Ik was zo ziek dat ik erop stond dat manlief de nacht voor zich nam met afgekolfde moedermelk. Ik werd wel mee wakker om af te kolven maar kon lekker in bed blijven en nadien gewoon weer slapen. Het heeft me toch weer even kracht gegeven om de week weer door te komen want dan is het weer mijn beurt! Toen ik zondagmorgen beneden kwam lagen mijn twee mannen zo lief naast elkaar. Vince was bij oma en opa dit weekend en had het erg naar zijn zin. Zijn held, zijn opa, heeft heel het weekend met hem gespeeld.

Pyjama: Eskimoo // Dekentje: Fabulous Goose

 

Hoe was jullie week? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply