Unicorns & Fairytales
Diary

Diary 130 / De eerste schoolweek zit erop!

Zo, het lijkt weeral heel lang geleden, die zomervakantie. Alle kinderen zijn, als het goed is, weer naar school vertrokken en de juffen en meesters staan weer mee in de klas. Of het allemaal van een leien dakje loopt met al die mondmaskers enzo dat weet ik niet maar ik voel me wel oké. Ik zet het zoveel mogelijk af vooraan in de klas. En mijn kids zijn ook goed gestart.

Vince naar het eerste leerjaar

Toch wel een hoogtepuntje is Vince, die naar het eerste leerjaar ging. Hij was er helemaal klaar voor en ging met volle goesting. Voorlopig gaat hij heel graag en hij vindt het leren enorm leuk. Daar ben ik al heel blij om. Ik kan alleen maar hopen dat hij die goesting blijft behouden. Ik hoorde van de meester dat hij veel babbelt en niet zo goed kan stilzitten maar eerlijk gezegd had ik ook niets anders verwacht. Kleuters zijn niet gewoon om een hele dag stil te zitten (en dat zou nooit mogen vind ik persoonlijk). Zelf ben ik ook niet zo’n stilzitter hahaha. 

En ik terug halftijds naar het zesde leerjaar

Zelf ben ik weer halftijds in het zesde leerjaar begonnen. Ik doe dit samen met mijn zelfstandig bijberoep als blogger. Ook heb ik nog wel wat plannen, maar daarover kan ik momenteel nog niet veel zeggen. Het belooft wel spannend te worden. Ik heb weer een fijne klas voorlopig. Ik vind respect geven en krijgen heel belangrijk en als je kinderen goed motiveert dan kom je samen tot fantastische dingen! Ik ben er terug met volle goesting aan begonnen maar vorige donderdag stond ik op met helse pijnen en ik bleek een acute lumbago te hebben… Dat waren geen leuke dagen, dat kan ik je vertellen. Gelukkig moest ik niet in de klas staan, want dat had erg pijnlijk geweest. 

Lex gaat terug naar de Kikkers! 

En natuurlijk gaat Lex ook weer terug naar school. De ochtenden verlopen soms wat moeilijker, maar in de loop van de dag vindt hij het volgens mij allemaal prima op school. Hij is een bon vivant en lacht veel. In de kleuterschool werken ze bij ons nu met leefgroepen en ik kan dat alleen maar toejuichen. Zo kunnen ze klasdoorbrekend werken en op maat van de kinderen. Halleluja! Ik hoor alleen maar positieve dingen van mijn kinderen en ik hoop dat dit zo gaat blijven, meer kan je je niet wensen. Zolang ze zich maar goed voelen, in de klas en op hun school en in hun vel! 

 

Zijn jullie kinderen goed gestart?

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Dette De Vos
    7 september 2020 at 07:24

    super om te horen dat meer en meer kleuters in leefgroepen terecht kunnen! ik zou niet meer kunnen werken in een andere reguliere kleuterschool. dit is zo verrijkend voor de kleuters en de juffen/meesters…

Leave a Reply