Unicorns & Fairytales
Diary My life Personal

As we speak #11

Het is weer een hele tijd geleden, deze rubriek. Maar omdat ik zelf altijd wel benieuwd ben naar met wat anderen bezig zijn leek het me leuk deze keer nog eens een update te geven. Want hoe gaat het nu met ons? En met wat zijn we bezig.Een nieuwe ‘as we speak’ voor jullie.

Leest

hoogsensitief - unicorns & fairytaleshoogsensitief - unicorns & fairytales

Ik ben bezig in een boek over hooggevoeligheid. Sinds ik ontdekte dat het net dat is wat er ‘mis’ was met mij ben ik wel best in het onderwerp geïnteresseerd geraakt. Het boek is deel twee van een reeks en bied je verschillende inzichten en tools om om te gaan met je hooggevoeligheid. Want al durf ik nog steeds niet goed zeggen tegen mensen dat ik ‘hoogsensitief’ ben, het is er wel en dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet op momenten dat het wat drukker is thuis of wanneer er dingen gebeuren met mij, een vriendin of kennissen. Alles slorp je op zoals een spons. Maar goed, het beseffen dat je hoogsensitief bent is al een begin om er mee om te kunnen gaan.

lees ook: mijn onzekerheden als persoon en als moeder

Kijkt

Oh man, we zijn thuis echt aan het “binge-watchen”. Nog steeds hebben wij Netflix en we jagen de series erdoor. Nieuwe series die we beginnen volgen zijn en die we écht goed vinden: Ozark, Friends From College en the 100. En zo zijn er nog wel een paar op ons lijstje. We zijn twee jaar Netflix ambassadeur geweest. Toen kregen we een abonnement aangeboden om zo Netflix te leren kennen. Dat is nu afgelopen maar we hebben meteen zelf een abonnement genomen. We kunnen niet meer zonder. Echt niet! Ik raad het zeker aan. Je kan ook zelfs via je smartphone (ik heb een iPhone 6S) Netflixen als je wil.

lees ook: 10 voordelen van Netflix

Geniet van

unicorns & fairytales

Lex en Vince. Ze samen bezig zien is puur genieten. Ik had nooit gedacht dat Vince zo gehecht ging zijn aan Lex. Hij beschermt hem en als mensen voor de grap zeggen dat ze Lex gaan meenemen zegt hij: “Neen, dat is mijn baby, mijn broer!”. Lex lacht ook superveel (behalve ‘s avonds als hij moet gaan slapen) en dat is zo koddig om te zien. Hij geeft hem speeltjes, knuffelt hem en lacht samen met hem. Ik hoop dat dit nooit zal veranderen.

Op de wishlist & to do list

1>> Ik ben tegenwoordig bezig met VLOGS en natuurlijk nog steeds met bloggen. Omdat hij goed was voor foto’s wilde ik twee jaar geleden een iPhone 6S kopen  (nu denk ik er wel over na om de iPhone 7 plus te kopen, ik twijfel of het wel nodig is want mijn iPhone 6S is heel goed) en zou ik graag wat materiaal hebben om te vloggen zoals een kleinere camera en een microfoontje. Tips zijn welkom…

2>> Een elektrische fiets! Ik wil héél graag met de fiets naar school. Wij hebben tenslotte een fietskar van Thule die twee kinderen kan vervoeren. Wij wonen vlakbij de vaart die ons leidt naar school maar als het wat minder weer is en er staat wind dat geraak ik niet vooruit. Om toch de stap te zetten de auto thuis te laten wil ik dus een elektrische fiets. Hebben jullie tips?

3>> Een grote schoenkast want ik heb me in de sales even laten gaan en maar liefst 5 paar nieuwe schoenen gekocht. Om niet te spreken over de 100 paar anderen.

4>> Dringend terug een beetje meer bewegen. Ik bedoel dat ‘sporten’… Bewegen doe je met kinderen genoeg maar toch… Een beetje conditie zou geen kwaad kunnen. Daarom ook al het idee om met de fiets naar school te gaan.

Gedachten van afgelopen weekend

De opkomst van de Fancy Fair voor Jack. Die was enorm. Ook was het superleuk om vele mensen te zien die vroeger mee op de camping stonden. Bijna allemaal mét kinderen! Dat was mooi om te zien. Ook hoe iedereen zich inzette voor Jack.Ik had voor Jack ook een heel mooi cadeau om af gegeven. Een gepersonaliseerde rugzak van Bulbby. Eigenlijk begin je dan echt na te denken. Jack heeft de ziekte van Duchenne en ik heb zoveel respect voor zijn ouders. Wij klagen soms wanneer Lex niet slaapt (en pas op, ik ga dat niet minimaliseren, slaaptekort kan een mens ook echt breken) maar wanneer je voor zulke zaken komt te staan dan denk ik dat we vooral blij mogen zijn dat we gezonde kinderen hebben.

Kijkt uit naar

Vanaf september begin ik terug te werken na een jaar. Na mijn zwangerschapsverlof nam ik ouderschapsverlof.  Niet dat ik niets gedaan heb, integendeel. Het moederschap op zich is al een job op zich en ik heb mijn blog uitgebouwd tot mijn halftijds bijberoep en ik ga zelf dit jaar halftijds in het onderwijs werken. Ik ga eens kijken hoe ik dit alles kan combineren. Ik ben wel kei benieuwd want ik ga doen wat ik altijd graag heb willen doen: het zesde leerjaar! Jippie!

Trots op

Lex die voor de eerste keer naar de kinderopvang is geweest. Hij heeft het volgens de lieve dames heel flink gedaan. Uiteraard was ook hier de Babybjörn wipper weer een groot succes. Daar viel hij ook in slaap. Hoera voor deze wipper die we nooit meer zouden kunnen missen. Ook patatjes gingen goed. Enkel fruitpap niet. Nou ja, er is een reden waarom wij soms die Olvarit potjes geven, dat lust hij alvast. Maar ja, hij moet alles leren eten hé. Het was een vrolijk ventje en we kregen al een foto! Superleuk. Door middel van een besloten groep op Facebook kunnen we ook mee volgen wat er allemaal te doen is in het kinderdagverblijf. Goed idee! En enkel de leden (de mama’s en papa’s) kunnen de berichten zien. Handig!

Getest

tastea stress less - unicorns & fairytales

tastea stress less - unicorns & fairytales

Ik kreeg 3 soorten thee van Tastea opgestuurd die ik kon testen. De detox, make your bedrock en deze stress less. Die kan ik wel gebruiken met twee kinderen en weinig slaap. Al is het soms moeilijk om 3 kopjes per dag te drinken voor het gewenste resultaat. Echte theeleuten zijn hiermee dus zeker al goed. De stress less thee is wel lekker en is samengesteld uit de volgende natuurlijke ingrediënten: Groene thee China Chun Mee (vermindert stress en vermoeidheid), Witte thee Pai Mu Tan (idem), Rozemarijn (Stimuleert de hersenen), Lavendel (Werkt ontspannend en slaapbevorderend), Blauwe korenbloem (Heeft een versterkende en opwekkende werking) en natuurlijke smaakstof.

De thee is ideaal voor:

Het ontspannen van je lichaam
De geest ondersteunen bij stress
Het geheugen bevorderen
Verlaging van een verhoogde bloeddruk door stress
Dienst doen als milde anti-depressiva

Heeft het resultaat? Wanneer je drie kopjes per dag drink zeker wel. Ik kwam er soms niet aan toe. Ik ben ook even ziek geweest. Maar de natuurlijke ingrediënten plus het mentale aspect zorgen ervoor dat je je wel iets ontspannender voelt. Ik ben eigenlijk super benieuwd naar hun nieuwe smaakjes. Er zijn er een aantal bijgekomen. Erg leuke trouwens. Je moet maar eens naar deze heerlijke thees gaan kijken.

 

Ik ben benieuwd hoe jullie weekend was en waarmee jullie bezig zijn. Mijn foto’s zijn trouwens allemaal genomen met de iPhone 6S. 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Kool Family
    21 augustus 2017 at 12:13

    Mooie foto’s. Vooral ook van de Fancy Fair, opnieuw een beetje “awareness” voor de ziekte van Duchenne. En leuk voor jou dat je terug aan het werk kan en in het zesde leerjaar. Veel succes!

Leave a Reply