Unicorns & Fairytales
poptropica - unicorns & fairytales
Boeken Leesboeken Prentenboeken

Poptropica, een virtuele wereld én boekenserie

Nog altijd geen manier gevonden om je kind graag te doen lezen? Of leest je kind wél graag. Wat als ik je zei dat er een leuk stripBOEK is (met harde kaft), ook wel graphic novel genoemd,  dat ook een APP heeft met een virtuele wereld waarin kinderen veilig kunnen spelen? Wel, dan stel ik je graag Poptropica voor. Benieuwd wat dit is? Kijk dan even mee naar deze graphic novel voor kinderen

Graphic novel voor kinderen

Graphic novel voor kinderen, zo kan ik deze kinderboekenserie het beste omschrijven. Deze schattige stripboekjes, Poptropica, nemen je mee op avontuur. De hoofdfiguren Boyan, Jordy en Mya beleven allerlei spannende en grappige (vooral dat) avonturen terwijl ze hun weg zoeken naar huis. De eerste twee delen van deze kinderboekenserie zijn al beschikbaar en het derde deel wordt in het najaar 2017 verwacht.

graphic novel voor kinderen - unicorns & fairytales

graphic novel voor kinderen - unicorns & fairytales

Poptropica virtuele wereld

Van deze graphic novel voor kinderen is er ook een virtuele wereld. Ook online kan je dus de avonturen verder volgen. Beter gezegd, beleven!! Vanaf 6 jaar kan je kind spelen en verschillende eilanden bezoeken. Je kan een mannetje personaliseren en aankleden. Via de computer of een ander toestel. Ook kan je de APP downloaden of zelfs je account upgraden en een maandelijks bedrag betalen om zo features te kunnen hebben. Je zit dan midden in het stripverhaal en je moet allerlei opdrachten doen. Ook kan je het gratis spelen dus geen zorgen. Alle kinderen kunnen dit ontdekken. Als ouder heb je er ook toezicht op. Lees de FAQ op hun website maar. Het is wel in het Engels maar kinderen zijn erg goed in het uitvinden van hoe een spel werkt.

 

lees ook: 10 tips voor een gezellige leeshoek

 

Wat vind jij van deze graphic novel voor kinderen? Leest jouw kind dit graag? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Anna Helena
    21 augustus 2017 at 23:21

    Zien er leuk uit! Goeie tip voor mijn beginnende lezer/dochter.

Leave a Reply