Unicorns & Fairytales
Diary My life Personal

34 dingen die ik leerde voor mijn 34ste

Morgen is het zover… dan blaas ik 34 kaarsjes uit op mijn taart. Tot mijn 30ste vond ik jarig zijn helemaal de max, maar nu vind ik er niets meer aan. Behalve dan eventueel eens een dagje in de bloemetjes gezet worden want wie wil dat nu niet. Oh ja en trakteren. Ik geef graag aan een ander en op je verjaardag kan dat nog eens extra. Er zijn wel wat dingen die je leert als je ouder wordt. 

Ouder en wijzer?

Ik heb geen idee of wijsheid komt met de jaren. Ervaring misschien wel… Maar sommige dingen blijven toch onveranderd. Van bepaalde dingen heb je spijt en van andere dingen ben je blij. Dat is het leven. Wat ik wel leerde, vooral na mijn bezoek aan de flower reading, is dat ik iets moet doen met de positiviteit en creativiteit in mij. Dat ben ik dan ook gaan doen, zowel thuis, als in de klas als op sociale media. Dat geeft me in ieder geval een goed gevoel. En nou komt ie… mijn 34 dingen die ik leerde voor mijn 34ste… Morgen… Vandaag ben ik nog lekker een magisch getal 33. Een jaar dat me toch wel allerlei kansen bood. Ik nam ze in ieder geval met beide handen aan.

34 dingen die ik leerde voor mijn 34ste

1. Ik verjaar niet meer zo graag. Tot mijn 30 vond ik het fantastisch, maar nu ben ik bang om ouder te worden. Dat heb ik eigenlijk altijd al gehad. Al van kind af aan speelde ik met de gedachte dat ik het supererg zou vinden om mijn geliefden te verliezen. Ik wou altijd eerst gaan. I know, rare gedachten voor een kind. Maar het is wel zo: hoe ouder je wordt, hoe meer afscheid je gaat moeten nemen en wij hebben onze portie al gehad.

2. Ik ben niet meer zo fit als jaren geleden. Ik dacht altijd dat het een fabeltje was maar ik voel toch wel dat mijn lichaam niet altijd meer mee wil, ook al ben ik nog niet zo oud. Dagelijks heb ik ergens wel pijn. Is het de stress die ik constant heb (ik ben gewoon zo) of moet ik meer bewegen?

3. Ik mis korfballen toch wel erger dan ik dacht. Ook dat is een hoofdstuk dat ik heb moeten afsluiten, mede omdat je ouder wordt, kinderen hebt en een omgeving die niet zo korfbal minded is. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet mis. Dat was mijn uitlaatklep. Even alles eruit gooien.

4. Je hebt maar weinig echte vrienden. De vrienden die er dan nog steeds zijn koester ik met heel mijn hart.

5. Ik heb wel iets gevonden dat ik graag doe en waar ik elke woensdagavond met plezier naartoe ga. Ik ga dansen met een vriendin en het is een soort van me-time geworden. Mijn moment dat ik even aan niets anders denk.

Artie Farty boek - unicorns & fairytales

6. Ik ontdekte waar ik écht goed in ben en wat ik wil blijven doen: mijn creativiteit is altijd al mijn sterkste kant geweest maar ik wist nooit niet goed wat ik ermee wou doen. Deze blog en mijn extra IG accounts zijn daar al een voorbeeld van. Maar ik ben nog wel wat meer van plan. Ik ben ondernemend en ik stop niet.

7. Hoogsensitiviteit is niet altijd een lachtertje. Ik kwam geregeld mezelf tegen de laatste tijd. De gedachten in mijn hoofd razen voortdurend alle kanten uit, maar ik probeer dit om te zetten in iets goeds. Ook begrijp ik meer en meer bepaalde handelingen, gevoelens en gedragingen van in het verleden. Ik kan daardoor wel beter omgaan met mijn kinderen en andere kinderen.

8. Ik krijg energie van ‘goed doen’. Zo geef ik vaak aan anderen, organiseer wel eens iets voor het goede doel en probeer ik er alles aan te doen om iemand te helpen wie het nodig heeft. Voortdurend denk ik eigenlijk na over wie of wat ik kan plezieren. Misschien moet ik toch maar eens iets meer aan mezelf beginnen denken? Alhoewel 😉

9. Ik merk ook wel dat ik niet altijd veel in return krijg. Wat niet wil zeggen dat ik iets doe om iets terug te krijgen. Maar de attente gedachten die ik soms meedraag, lijkt niet iedereen te hebben waardoor we soms teleurgesteld zijn in anderen. Vaak heb ik wel eens nood aan een schouderklopje of gewoon, een blijk van appreciatie.

10. Ik hou nog altijd van wijntjes en cava en van lekker eten. Ik probeerde een detox kuur te doen, maar dat lukte me niet. Blijkbaar is het toch moeilijk om bepaalde dingen en gewoontes te veranderen.

11. Soms twijfel ik wel eens aan ALLES wat ik doe. Ik twijfel dan of ik een goede mama ben, een goede collega, vrouw, vriendin… en dan kan ik het allemaal niet meer zien zitten. Dat is de keerzijde van het hoogsensitieve. Ik kan dan helemaal in shutdown gaan.

12. Ik hou ervan om met mijn kinderen bezig te zijn, maar ik kan er ook van genieten om ze eens naar oma en opa te doen en eens even het rijk voor mij alleen te hebben. Ik snak wel eens naar die momenten wanneer ik nog geen kinderen had en zelf nog kind was. Toen we wijde wereld nog aan mijn voeten lag en ik alle kanten op kon varen. Ik herinner me nog goed dat ik op een rots zat, in Turkije, en tuurde over de wijde oceaan en toen een gevoel van vrijheid, gelukzaligheid en rust over me heen kreeg.

13. Ik weet absoluut niet meer wat vervelen is. Vaak denk ik na over de tijd dat ik had voor kinderen. Wat deed ik in godsnaam met al die tijd?

14. Uitgaan staat niet meer bovenaan mijn lijstje maar ik kan er nog wel eens van genieten om volledig los te gaan op muziek met de vriendinnen. Het zit in mijn lijf maar als ik muziek hoor moet ik daar op bewegen. Ik beweeg gewoon kei veel. Punt.

15. Soms kan ik blijven tobben en zagen over een bepaald ding omdat ik het niet van me af kan zetten. Ik heb een overdreven rechtvaardigheidsgevoel en soms wou ik dat er een knopje was dat ik af kon zetten.

16. Ik heb geleerd te vertrouwen op mezelf en mijn intuïtie. Vaak heb ik het bij het rechte eind. Vertrouwen op mezelf is de boodschap.

17. Ik wil en ik zal voor verandering zorgen in het onderwijs. Onderwijs moet veranderen, daar is iedereen mee akkoord. Mijn visie pende ik al neer…. 

18. Een dag niet begonnen met koffie brengt alles in de war 😉 Ik ben hoe dan ook best wel een gewoontedier. Er zijn van die dingen die ik op een bepaalde manier wil doen en zo niet brengt dat mijn dag in de war. Zo begin ik mijn dag met koffie.

19. Ik sta nog steeds achter mijn motto: “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. Geen verdere uitleg nodig denk ik?

20. Ik kan een hele bibliotheek beginnen en ik word boeken nog niet zat. Ik eindig meestal mijn dag met enkele bladzijden uit een boek, die naast mijn bed liggen. Het brengt me rust, inzichten, ideeën en zoveel meer. Boeken, ik zal er altijd van blijven houden.

21. Logic brings you from A to B, imagination will bring you everywhere. Een quote die ik in de speelkamer van mijn kinderen heb hangen en waar ik volledig achter sta. Die Einstein was ne slimme gast 😉

22. Ik heb nooit goed begrepen waarom mensen elkaar pijn willen doen door te roddelen. Ook al ben ik er zelf wel eens schuldig aan. Maar toch… ik heb het gevoel dat iedereen teert op de pijn van een ander.

23. Ik ben zo vergevingsgezind dat het soms niet meer normaal is. Mijn moeder noemt mij “Moeder Thérésa”. Maar ja, is dat dan een slechte zaak,

24. Oh boy, ik heb zin in een kaastafel… 

25. In mijn diepvries vind je altijd de volgende dingen: spinazie(puree), vissticks en smoothie ijsjes. Kwestie van de kinderen gelukkig te maken in noodsituaties.

26. Mijn hoofd zit zo vol dat ik vaak lijk op iemand met een hersentrauma. Ik vergeet veel, ik kom soms niet uit mijn woorden en denk niet na voor ik iets zeg. Maar ze vinden wel dat ik humor heb dus dan valt het misschien wel mee…

27. Ik ben dan misschien wel hersteld van een eetstoornis, het blijft je voor altijd achtervolgen. In je hoofd, in je lijf…

28. Vaak vraag ik me af wat het doel is van mezelf op deze aardbol. Of van alles wat wij doen. Dan vraag ik me af waarom ik doe wat ik doe. Ik word dan gek van mezelf. Zijn er nog mensen die dat hebben?

29. Ik kan genieten van dingen die ik vroeger helemaal niet leuk vond. Zoals een goede wandeling, een chique restaurant, een saunake doen, gewoon iets gaan drinken, een goed boek, even tijd (kinderloos)  in de douche…

30. Je wil steeds meer ook al heb je veel. Dat is iets vies. Uiteindelijk hebben we dat niet nodig. Maar ik betrap me zelf op het tegenstrijdige gevoel dat ik wil onthullen maar tegelijk ook meer wil. Damn.

31. Je huis moet niet elke dag van kop tot teen gekuist worden. Boven komen we toch bijna niet.

32. Ik ben zo blij dat ik notitieblokken heb en een pen. Ik zou anders niet functioneren. En een digitale agenda is niets voor mij.

33. Te lang geleden dat ik nog eens Marokkaans gaan eten ben. En ik hou daar zo van. Oosters eten ook en Italiaans en Grieks en… kwijl.

34. Ik heb zin in een feestje. Volgend jaar geef ik er eentje, met een vriendin die ook 35 wordt. TO BE CONTINUED!

flower reading - unicorns & fairytales

Zijn er herkenbare puntjes of ben ik misschien te negatief geweest? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Delphine
    30 oktober 2019 at 08:27

    Beetje laat, maar gelukkige verjaardag! Leuke dingen die je opsomt (en sommige herkenbaar, begin me af te vragen of ik ook niet hoogsensitief ben 🤔)

Leave a Reply