Unicorns & Fairytales
winnie the pooh - unicorns & fairytales
My life Personal

31 dingen die ik ontdekte voor mijn 31ste

Morgen word ik 31 jaar. Waar is de tijd dat ik zei: morgen word ik 21. Superspannend vond ik het toen. Een feestje organiseren, eindelijk ‘volwassen’ in de VS, in de fleur van mijn leven en nog helemaal niet denkend aan kinderen. Nee, enkel aan mezelf, mijn werk, vriend, sport. Als ik daarop terugkijk en besef wat er tussen mijn 21 en 31 allemaal gebeurd is dan kan ik alleen maar 1 ding concluderen: man, de tijd gaat snel. Genieten we er wel ten volle van? 

 

De tijd gaat te snel

Dat de tijd niet stil staat is een feit. Dat is ook de reden waarom ik het vertik om overdag te slapen. Elke moment dat ik slaap heb ik tijd verloren. Die gaat nog sneller wanneer je de 30 voorbij bent en eens je kinderen hebt. Geen idee hoe dat komt maar als ik ‘s morgens wakker word om 7 uur en denk: goed, nu heb ik wel genoeg tijd om ons klaar te maken, dan knipper ik met mijn ogen en is het plots 8 uur en voor je het weet sta je je druk te maken om allerlei dingen (die 9 van de 10 helemaal niet nodig zijn). Genieten van het leven is iets wat vele mensen vergeten te doen. Nu ik een jaartje thuis blijf om zwanger te zijn, te bevallen en moeder te zijn, ontdek ik eens te meer hoe waardevol het is om alles een beetje rustiger aan te doen. Maar ja… eens je weer in die flow zit van de rush en de druk van de maatschappij herval je waarschijnlijk weer. En voor je het weet gaan er momenten voorbij en de tijd tikt door. Genieten we wel ten volle?

 

31 dingen die ik ontdekte voor mijn 31

 1. Dat de tijd snel gaat, dat dus.
 2. Ik heb toch wel enorm veel hobby’s gehad in mijn leven. Maar bloggen is toch veruit één van de leukste.
 3. Dat is bakken vol ambitie heb maar geen guts om sommige dromen na te jagen. Risico’s nemen vind ik toch moeilijk…
 4. Ik ben best een persoon met veel en tegelijkertijd weinig geduld. Kan dat? Hangt er vanaf met wie en wat. In de klas heb ik veel geduld maar buiten de klas ben ik een stresskip. In een zone 50 verwacht ik dan ook dat je 50 rijdt en geen 20… Idem voor zone 70 en al helemaal op de autostrade hahaha. Wanneer ik honger heb kan ik best iets in de microgolf steken wat maar 7 minuten duurt ofzo…
 5. Ik kan niet tegen mensen zonder waarden en normen. Ik zou willen dat mensen daar standaard mee geboren worden. In mijn hoofd kan ik het maar niet plaatsen dat er mensen soms zo onbeleefd of achterbaks kunnen doen.
 6. Ik heb maar weinig échte vrienden. Die échte vrienden moet je koesteren. Die gaan voor je door een vuur en zijn blij voor je, steunen je op alle mogelijke manieren en staan klaar als je het nodig hebt.
 7. Dat het leven niet altijd eerlijk is maar dat loontje steeds om zijn boontje komt. Mensen die iemand anders heel erg pijn doen of slecht maken die zullen van hetzelfde laken een broek krijgen.
 8. Humor, positiviteit en vriendelijkheid zijn sleutelwoorden tot een gelukkig leven.
 9. Dat ik best een goede moeder kan zijn, maar dat het nog beter kan. Misschien iets minder met sociale media bezig zijn als ik in gezelschap ben…
 10. Dat mensen best achterbaks kunnen zijn en dat ik moet stoppen mij te verwonderen over het feit dat mensen niet gewoon vriendelijk kunnen zijn tegen elkaar.
 11. Wat ik vind dat ‘normaal gedrag’ is, is niet zo voor anderen.
 12. Ik hou eigenlijk wel van poetsen (als ik tijd heb) en bloemen (jammer dat manlief tegen de geur van sommige bloemen niet tegenkan…)
 13. De liefde voor je kind is onbeschrijflijk.
 14. In tijden van paniek ben ik de meest waardeloze persoon die je tegenkomen kan. Zo zat ik ooit op een boot midden in een wilde zee in Thailand en had ik als eerste een van de weinige reddingsvesten aan. Redden wie zich redden kan… Ik ben geen held. Enkel voor mijn kind(eren) zou ik zelf sterven. Sorry…?
 15. Ik leef soms in een droomwereld en ben een romantische ziel. Dat staat haaks tegenover mijn man. (die mijn man niet is want hij wil niet trouwen hahah)
 16. Ik kan best ondernemend zijn als ik wil en kan er veel mee bereiken. Maar ik wil soms teveel en kan niet kiezen. Keuzes maken… een hekelpunt. Zet mij niet voor teveel keuzes want ik kan niet beslissen.
 17. Ik ben verslaafd aan sociale media, mijn gsm en mijn laptop en daar ben ik niet trots op.
 18. Het leven is zoveel makkelijker als je kalm blijft en kan relativeren. Iets wat mij niet altijd lukt. Vooral dat relativeren niet. Ik blijf véél te lang met negatieve gedachten rondlopen. Dat is één van mijn doelen: alles wat meer relativeren!
 19. Mijn zin steeds willen krijgen is ook één van mijn negatieve punten (oei, ik heb er best veel!)
 20. Mijn grootste nachtmerrie is oud worden. Dat belooft…
 21. De letterkoekjes van de IKEA zijn mijn zoete zonde. Nomnom.
 22. Stiekem vind ik jeugdboeken en series zoals The Vampire Diaries en Pretty Little Liars DE MAX.
 23. Leerkracht zijn is een ondergewaardeerd beroep (net zoals vele andere beroepen).
 24. Sommige mensen hebben nou eenmaal meer succes dan een ander, deal with it, gelijkheid bestaat niet.
 25. Al die goede voornemens als je nog geen mama bent vervagen als je het wel wordt. Of net niet.
 26. Ik lust héél graag wijn, en cava, en gin, …
 27. Netflix is onze nieuwe verslaving. Van het hele gezin!
 28. Eigenlijk kan ik best een pak zeuren…
 29. Huiswerk moet nuttig zijn. Nu ik kinderen heb besef ik pas hoe waardevol samen spelen en ontdekken is.
 30. Ik telefoneer echt niet graag. Echt niet… ik stel het nog liever uit tot het echt noodzakelijk is.
 31. Ik mag zeggen dat ik een goed leven heb en ik ga proberen er héél erg van te genieten. Ik doe dat te weinig. Of ik besef dat te weinig.

 

Zijn er zo van die dingen die jullie ontdekte in de loop der jaren? Of herken je jezelf in één van deze puntjes? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Ineke
  26 oktober 2016 at 13:03

  Heel leuk lijstje om te lezen. Ik herken mijzelf in heel wat zaken, zeker dat soms heel veel en soms heel weinig geduld :). Oh en ik telefooneer ook echt niet graag.

 • Reply
  Deborah
  28 oktober 2016 at 21:06

  haha ja ik herken wel een aantal dingen in je lijst van 31.
  Vooral de tijd. Die zo vreselijk snel gaat. Mijn zoontje is nu 13. En hoewel dat voor mij toch al even geleden is, kan ik mij zo voor de geest halen wat ik allemaal deed toen ik die leeftijd had. ?
  nr, 6,7,8 bv.
  Oh enne… oud worden is niet erg. Je oud voelen wel! hahaha…

Leave a Reply