Unicorns & Fairytales
Muurstickerstunter.nl - unicorns & fairytales
Personal

29 going on 30

Binnen een dikke maand is het zover, dan word ik 30 jaar. 29 going on 30!! Toch een mijlpaal waar ik niet helemaal zin in heb.

De laatste tijd ben ik emotioneel en gevoelig. Voor het minste barst ik in tranen uit, ik trek me weer al het leed van de hele wereld aan en ik sta scherp. En neen, ik ben niet zwanger, anders zou je die rare toeren kunnen verklaren.  Ik denk dat ik een dertigerscrisis heb. Misschien is dat wel een normaal verschijnsel.

Ik vind het best moeilijk om afscheid te nemen van mijn twintiger jaren. Ik vond het enorm leuk om “in de twintig” te zijn. Dat is zo niet meer te jong maar ook niet oud. Nu zeg ik niet dat alle mensen die dertig zijn oud zijn want ik weet ook wel dat dit niet zo is. Ik kan het moeilijk uitleggen maar ik denk dan na over de tijd dat voorbij gegaan is. Over de mooie en minder mooie momenten in die 10 jaar lang dat je in de twintig bent. Er zijn zoveel belangrijke gebeurtenissen geweest.

Afstuderen en voor de leeuwen gegooid worden en stilaan meer en meer ervaring krijgen in wat je doet. In die jaren hebben we ook veel mensen moeten afgeven die eigenlijk nog veel te jong waren om te sterven. (Net nog hoorde ik dat een vriendin waar ik vroeger héél close mee was overleden is, ze was net 30 geworden)  Ik heb in de put gezeten en er weer uitgekropen en mijn dromen nagejaagd, we zijn gaan samenwonen en hebben een huis gekocht en de kers op de taart: we hebben een mooie gezonde zoon gekregen.

Kortom, ik wil geen afscheid nemen van mijn twintiger jaren, ik wil af en toe eens terug klein kunnen zijn, zonder dat ze kunnen zeggen: komaan , je bent in de dertig, woman up! Ik wil nog gek kunnen doen zonder dat men zegt: is die daar niet te oud voor? Ik wil nog zoveel.

Wanneer ik dan weer aan het klagen en aan het nadenken ben dan denk ik (toch terug) na over al die zaken die zoveel erger zijn dat dertig worden en dan denk ik (again)… Nathalie, zeur niet en geniet van de leuke momenten in het leven want voor je het weet kan het gedaan zijn. Dat hebben we maar al te vaak meegemaakt.

Dus misschien moet ik het gewoon aanvaarden. 30. Het getal op zich vind ik best mooi. Maar dan komen er getalletjes achter de 3 en voor je het weet … STOP rewind, we gaan dus genieten van de dertiger jaren. Ik ben een VROUW, geen meisje meer. Toch wil ik graag nog eens op een tafel dansen. Dus gaan we maar gewoon verder met het plannen van een heuse BDAY party.

TO BE CONTINUED…

IMG_0047 IMG_0141 IMG_0760 IMG_0781

Hoe vinden / vonden jullie het 30 worden? 

X0X0X Nathalie

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Lore
  23 september 2015 at 07:07

  Ik heb nog een goeie 2.5 maand te gaan voor de nieuwe voordeur wordt geleverd… voorlopig nog geen paniek maar voel wel iets opborrelen. Oh help!
  Alvast: maak er een fijn afscheid van en een prettige inhuldiging van je zitje op tram drie, je zit er niet alleen 😉
  X Lore

 • Reply
  Jody
  23 september 2015 at 07:20

  Ik maak nog steeds veel mensen wijs rond mijn verjaardag dat ik 25 word ?.. Ik had er niet zoveel moeite mee maar voelde wel als een soort jeugd afsluiting als of je nu dan toch echt helemaal volwassenen/moet zijn..

 • Reply
  Els
  23 september 2015 at 07:49

  Ik ben in februari 30 geworden, maar het voelt nog steeds hetzelfde. Het enige wat er veranderd is dat je voor een uitstrijkje naar de dokter gaat whaha

 • Reply
  Wendy
  23 september 2015 at 08:06

  Ik voel me nog net hetzelfde als toen ik een twintiger was ( en ik word 20 oktober 31;-)). 40 lijkt me veel erger! Dus rock that special birthday!!! 30, een vrouw van de wereld!

 • Reply
  Kristin
  23 september 2015 at 11:19

  Ik ben er ondertussen 31 en ik begrijp je bezorgdheid… Ik was er een paar weken echt niet goed van, maar het went echt wel ?. En zolang de mensen mij wat jonger inschatten ?
  vind ik het nog best ok.
  Boven de 30 kan je ook nog wel eens op de tafel dansen hoor! Geen zorgen, komt allemaal dik in orde! ?

 • Reply
  Judith
  23 september 2015 at 12:38

  Ik ben net 27 geworden en voel me al (gigantisch) oud haha…Maar komt goed hoor! Het is tenslotte maar een getal en je mag je nog steeds zo gedragen alsof je 25 bent ;-). X

  • Reply
   Nathalie
   26 september 2015 at 18:45

   Ja klopt, dat ga ik dan ook eens doen! Nog een dansen op de tafels!

 • Reply
  Sonja
  23 september 2015 at 13:00

  Herkenbaar, al komt mijn 30 pas volgende juni eraan. Ik moet eerlijk zeggen; ergens vind ik het ook wel heel gaaf. Het past bij mijn nieuwe ‘leven’; 30 zijn is een nieuwe fase. Ennuh… je bent een fabulous mom, dertig ‘staat’ jou vast ook prima ;-)!

 • Reply
  Hanne
  23 september 2015 at 13:40

  I feel you… Ik vind het nog steeds moeilijk om te zeggen dat ik nu 30 ben ?

  • Reply
   Nathalie
   26 september 2015 at 18:45

   hahaha oh nee dat ga ik waarschijnlijk ook hebben

 • Reply
  Margriet
  25 september 2015 at 12:27

  Ik had hetzelfde gevoel. Ik dacht van te voren dat ik het niet erg zou vinden, maar 30 worden hakte er toch in. Ineens vond ik mijzelf niet succesvol, volwassen en in balans genoeg. Nu heb ik er meer vrede mee.

  • Reply
   Nathalie
   26 september 2015 at 18:44

   Ja je wordt alles wel gewoon natuurlijk… Het is even wennen denk ik maar dan…

 • Reply
  Esmeralda
  27 september 2015 at 16:53

  Ik had geen problemen met 30 worden, wel met 40 worden. Vond dat zooo erg, inmiddels ben ik 41 en begin er steeds meer aan gewend te raken, maar dat gaat langzaam. Wil je niet bang maken ofzo hoor haha

Leave a Reply