Unicorns & Fairytales
yoghurt ijsje met fruit - unicorns & fairytales
dessert Food My life tussendoortjes en snacks

Maak een fruitig yoghurt ijsje waarvan je kinderen gaan smullen

Wat doe je als je veel potjes (natuur)yoghurt hebt die bijna verlopen en fruit dat dringend opgebruikt moet worden? Of wat als je kind geen fruit lust? Maak er een ijsje van. Het werkt (bijna) altijd en ik doe het geregeld. We hebben op deze manier ook altijd een tussendoortje of dessert bij de hand.

Yoghurt ijsje met fruit

Wij maakten met de potjes die dringend gebruikt moesten worden een lekker yoghurt ijsje met fruit. Eigenlijk heb ik dan alle vliegen in één klap: yoghurt, fruit en een dessert wanneer de kinderen het vragen. Mijn kinderen zijn dol op ijsjes maar ik wil ze niet voortdurend suikers voorschotelen. Door fruitige ijsjes te maken, al dan niet met yoghurt, heb je een gezond tussendoortje of dessertje en hebben ze meteen wat fruit binnen.

Deze ijsjes zijn supergemakkelijk te maken. We maakten al eerder frozen yoghurt popsicles met fruityoghurt, waar we dus geen vers fruit indeden, maar deze keer gebruikten we natuuryoghurt en vers fruit. Nom nom. Je hebt niet veel nodig:

 • leuke ijsvormpjes
 • natuurlijk gesuikerde yoghurt of natuuryoghurt die je zelf zoet maakt
 • fruit dat je erin wil stoppen
 • een blender of mixer

yoghurt ijsje met fruit - unicorns & fairytales

Vaak doen ze nog een hoop suiker in yoghurt ijsjes maar dat is helemaal niet nodig als je zoals ik de natuurlijk gesuikerde yoghurt (van Danone) neemt. Die lust ik enorm graag. Het hoeft ook geen gesuikerde yoghurt te zijn, maar dan kan je misschien wat zoet fruit of honing toevoegen om de bittere smaak van yoghurt wat weg te nemen. Ons yoghurt ijsje met fruit is toch wel best gezond denk ik.

yoghurt ijsje met fruit - unicorns & fairytales

yoghurt ijsje met fruit - unicorns & fairytales

Wij namen bosbessen, geliefd door Vince en een rijpe banaan. Die moest dringend opgegeten worden dus ik dacht… we stoppen die er gewoon bij! De hoeveelheden moet je een beetje zelf bekijken. Ik nam ongeveer 3 potjes yoghurt, 1 grote banaan en een handvol bosbessen en deed dit in de blender. Goed mixen en het mengsel is klaar. Dit was trouwens ook heel lekker als smoothie. Ik koos ervoor om ze in ijsvormpjes te gieten en bij sommige ijsjes deed ik er hele besjes in. Vince vond dat leuk en Lex dan weer niet. Je moet je eigen kind een beetje kennen. Lex eet geen fruit (nog niet… hopelijk verandert dit nog) maar heeft zo wel fruit binnen.

lees ook: lekkere gezonde ijslolly’s maken

Smullen

Ik maakte 10 stuks en zo konden ze al snel smullen van hun yoghurt ijsje met fruit. Het duurt amper 5 minuutjes om dit klaar te maken. Let er alleen wel op dat ze minstens twee uur in de vriezer moeten staan. Voila, wij hebben onze potjes yoghurt die bijna gingen verlopen en onze overrijpe bananen goed kunnen inzetten en hebben nu altijd een dessert of tussendoortje bij de hand.

yoghurt ijsje met fruit - unicorns & fairytales yoghurt ijsje met fruit - unicorns & fairytales

yoghurt ijsje met fruit - unicorns & fairytales

 

lees ook zeker: zo maak je een frozen yoghurt granola bar

 

Indien jullie ook eens een yoghurt ijsje met fruit maken, laat het dan weten. Ook welke combinatie je gebruikt hebt. Kom zeker ook eens kijken naar inspiratie op onze NIEUWE instagram pagina voor kidsfood en lunchbox tips

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Sofie
  19 september 2018 at 06:48

  Ik heb een Thermomix (drooooooom van een toestel) en wij doen het iets anders , zodat je instant ijs hebt 🙂 -> wij hebben altijd bevroren banaan in huis (zo een plastiek zip zakje met daarin in schijfjes gesneden banaan) . Als de kids zin hebben in ijs, dan neem ik zo ‘n zakje met banaantjes, wat griekse yoghurt, beetje honing, wat gewoon (niet diepgevroren) fruit als ik dat bij de hand heb zoals blauwe bessen of aardbei kan er altijd bij, of in de winter doen we zelfs diepgevroren toegevoegd fruit ->
  alles in de Thermomix, 20 seconden hevig mixen en je hebt je ijs 🙂 Echt lekker en vooral snel .

Leave a Reply