Unicorns & Fairytales
unicorn party - unicorns & fairytales
creatief DIY DIY Birthday Party Get inspired

DIY | A Unicorn Party!

Toen ik via Instagram supermooie foto’s zag voorbijkomen van een Unicorn Party bij Phienflo kon ik het niet laten om deze dame aan te spreken. Ik vroeg haar om leuke foto’s te sturen en het feestje te beschrijven. Moet je zien wat een leuke traktaties!

 

Hoera Philène 4 jaar

Mijn naam is Marleen en ik ben de mama van Floris en Philène, ook wel phienflo op Instagram. Elke verjaardag vind ik weer bijzonder maar dit jaar had de verjaardag iets speciaals. Philène wordt 4. Het begin van een nieuwe periode, de basisischool.

unicorn party - unicorns & fairytales

Voorbereidingen

Maanden geleden startte ik mijn voorbereidingen voor haar verjaardag. Ik vind het heerlijk om urenlang het internet af te speuren naar de leukste ideeën. In de verjaardagen van mijn kinderen kan ik al mijn creativiteit kwijt. Het was toch nog best lastig om dit keer een thema te kiezen. Er is namelijk zoveel leuks. Toen ik Philène vroeg wat voor een taart zij voor haar vierde verjaardag wilde was het thema bepaald, unicorns. Het werd een Unicorn Party!

unicorn party - unicorns & fairytales

Traktaties kinderdagverblijf

Voor de traktaties van de juffen gebruikte ik oude appelmoes potjes. Ik spoot de deksels met verf van de Hema roze en plakte er met lijm sterretjes van A little lovely company op, die ik scoorde bij Grasonderjevoeten.  Ik vulde ze met mannas en maakte het af met leuk touw en kaartje.

De traktaties van de juffen gebruikte ik als inspiratie voor de traktaties voor de kindjes; toverstafjes in de vorm van een sterretjes. Samen met het gepersonaliseerde lint kreeg dit een feestelijk tintje.

unicorn party - unicorns & fairytales

unicorn party - unicorns & fairytales

 

 

Feestje

Meri Meri is een super leuk merk dat ook een unicorn thema heeft. Ik scoorde een slinger en een caketopper hiervan. Het wegwerpservies (ideaal bij veel visite en scheelt enorm veel afwas) van de Xenos paste perfect bij het Unicorn thema. De taart en cupcakes waren uiteraard in hetzelfde thema. Op basis van plaatjes die ik verzamelde heeft een bevriende taartenbaksters uit de buurt voor ons deze prachtige taart en cupcakes gemaakt. Eigenlijk te mooi om aan te snijden (gelukkig hebben we de foto’s nog).Elk jaar maak ik ook iets voor de kindjes wat ze na afloop van het feestje mee naar huis krijgen. Deze keer maakte ik spek lolly’s. Ik gebruikte gekleurde rietjes en draaide daar het spekje omheen. Zakje eromheen, met een lintje vastgeknoopt en een leuke sticker van Mientje Frobel erop en klaar!

unicorn party - unicorns & fairytales

unicorn party - unicorns & fairytales

unicorn party - unicorns & fairytales unicorn party - unicorns & fairytales unicorn party - unicorns & fairytales

Traktaties school

De traktaties op school waren in unicorn thema. Cathleen van Macs and cakes maakte voor mij regenbogen en unicorns op een stokje . De kinderen vonden het geweldig én lekker!
Nadat ze haar eerste dag op school had gehad, vierde we haar verjaardag als afsluiter nog in kleine kring. Ik maakte een regenboogtaart en gebruikte de caketopper van Meri Meri en La Fete om hem af te maken.

Zij genoot en wij genoten. Onze kleine meid is vier!

unicorn party - unicorns & fairytales unicorn party - unicorns & fairytales

unicorn party - unicorns & fairytales

Wat vinden jullie van dit Unicorn party thema? Toch helemaal TE GEK? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Lieke van Veen
    30 maart 2017 at 20:45

    Philene is een super mooie en aparte naam. Die unicorn party ziet er echt leuk uit. Die decoraties zijn geweldig!

Leave a Reply