Unicorns & Fairytales
Get inspired Interieur livingroom

Interieur | Adding some green

Dat ik geen groene vingers heb dat is menig mensen niet ontgaan. Geen genen die ik van mama heb meegekregen want zij is een meesteres in planten en bloemen houden. Planten overleven het meestal niet bij mij maar… nu we in een ruimere woning wonen met meer lichtinval en omdat een beetje groen de boel altijd doet opfleuren trok ik mijn stoute schoenen aan en waagde ik opnieuw de sprong. Ik werd verliefd…

 

Drang naar groen

Sinds ik thuis ben, een nieuwe plek kan stylen en alles naar mijn hand zetten begin ik meer en meer te snakken naar plantjes en bloemen. Ik hou echt van planten en bloemen maar ik ben zo slecht in het verzorgen ervan. Daarom begin ik dan ook maar met heel makkelijk te onderhouden planten. Of de hormonen hier met de maken hebben dat zullen we nog moeten afwachten. Mijn hormonen doen nu wel beter hun weer dan vorig keer want doen kreeg ik plots een verschrikkelijke drang naar retro spullen en eerlijk… ik ben nooit fan geweest van retro (het is gewoon mijn smaak niet) dus was dat héél raar. Met als gevolg dat ons vorige interieur een allegaartje van alle stijlen door elkaar was. Niet mooi. Mijn vriend slaakte dan ook een zucht van verluchting toen ik deze keer helemaal zijn ding mee volgde: strak, wit en zwart. Al heb ik het toch omgevormd naar een zachter karakter en ben ik voor het Scandinavische gegaan met lichte tinten en houttinten. Zo heerlijk rustgevend. Echt! Ik heb al superveel DIY ideetjes in mijn hoofd en hou ervan om alles steeds weer te veranderen.

planten - unicorns & fairytales

Pimping my hall

Ook de gang kreeg een beetje een make-over. Het is nog niet helemaal hoe ik het wil maar we hebben er alvast een behang van Eijffinger uit de Geonature collectie. Helemaal passend bij groen en plantjes. Love it! Als de gang helemaal is hoe ik hem wil dan laat ik hem natuurlijk helemaal zien. Ik kreeg van mijn mama een Monstera die daar perfect bij past. Of ik hem er ga laten staan is nog de vraag, ik denk dat ik nog veel ga veranderen. De glazen bol vond ik bij Casa, daar was ik al lang naar op zoek. Heb er meteen twee meegenomen en nog een peervormig exemplaar.

Eijffinger - unicorns & fairytales Eijffinger - unicorns & fairytales

 

Luchtplantjes

Ik ben al lang gek van luchtplantjes en ik kon niet meer wachten. Ik heb nog superveel ideetjes die ik ga uitwerken maar ik vond er in de plaatselijke bloemenwinkel al enkelen en ik dacht: ik neem ze meteen even mee. Ook twee leuke vaasjes van SERAX stonden daar te pinken naar mij en ik kon ze niet weerstaan. Ik kreeg meteen een idee.

planten - unicorns & fairytales planten - unicorns & fairytales

Vetplantjes

Ja, die gaan moeilijk stuk dus die konden niet ontbreken. Ze zijn ook wel mooi. Cactussen zie ik ook heel graag, vooral die robuuste grote versies. Maar jammer genoeg hebben we al eens een keertje een ongelukje gehad met een cactus (lees: we konden de cactus uit Vince zijn wang plukken).  Dus die komen er voorlopig niet in. Tot de kindjes wat groter zijn of wanneer ik ze een plekje kan geven waar Vince en zijn broer niet gaan aankunnen.

planten - unicorns & fairytales

Bonsai boompje

Supermooi maar hij begint het al te begeven. Wat is me dat een moeilijke plant. Hij verliest al blaadjes! Nochtans geef ik hem voldoende water (denk ik)

planten - unicorns & fairytales

More green

Ik ga niet stoppen en wil in de meeste kamers groen. Planten zuiveren immers de lucht! Niet? En ze fleuren echt wel de boel op hoor. Ik kan genieten van het uitzicht als ik aan tafel of in mijn zetel plof. Dan voel ik me voldaan. In de interieurboekjes maak ik steeds foto’s van ideetjes die ik wil uitwerken. Binnenkort ga ik een moodboard maken in mijn werkkamer. Maar eerst heb ik nog enkele projecten op korte termijn (één daarvan is de babykamer).

Nepplanten

Ik heb ook enkele nepplanten en ik ben er heel blij mee. Natuurlijk kosten de mooie exemplaren enorm veel. Maar diegenen die ik heb daar ben ik wel blij mee 😉 Echte plantenkenners zien natuurlijk wel het verschil maar toch… Fleurt meteen op en geeft weer een extra touch aan je interieur. Spot jij de nepperds op de foto’s ? In elke foto zit er één neppe tussen de echte 🙂

planten - unicorns & fairytales planten - unicorns & fairytales

planten - unicorns & fairytales

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Dionne
    13 november 2016 at 11:02

    Ziet er heel mooi uit! Planten zijn zo fijn in huis. Zelf heb ik ook genoeg planten! 😀

Leave a Reply