Unicorns & Fairytales
moederschap Netflix Ontwikkeling

Netflix Nog 5 minuutjes

Ja, het is zover. Niet meer gewoon bedtijd wanneer Vince in zijn oogjes begint te wrijven en half hangt te slapen want vanaf je het woord maar durft te gebruiken springt hij in “powermodus” en is hij weer helemaal actief tot hij erover gaat. Het is tijd voor de “Nog 5 minuutjes” truc.

 

Toen Netflix enkele weken geleden de “Nog 5 minuutjes” filmpjes van Dinotrux introduceerde dacht ik bij mezelf: “Oh wat leuk maar daar zitten we nog lang niet aan.” Nu, nog geen maand later hang ik er toch aan! Mijn kleine man beseft heel goed dat hij moet gaan slapen. Soms is hij zo moe dat we geen enkel probleem ondervinden. Dan gaat hij gewillig slapen.

Eerst nog even een boekje voorlezen is ons nieuwe vaste ritueel, zowel hier thuis als bij oma en opa. Gisteren waren we bij oma en opa en toen Vince moest slapen begon hij even al zijn speelgoed (waar hij trouwens niet mee speelt) boven te halen. Nog wat auto’s uitladen en blokjes omverwerpen… Je kan maar proberen denk ik zo.

Wat voor treuzel type is jouw kind? Bekijk onderstaande infographic maar eens en maak jouw keuze.

Nog 5 minuutjes - unicorns & fairytales

 

Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat Vince niet protesteert als hij zijn vertrouwelijke verhaaltje te horen krijgt en als nadien zijn tanden worden gepoetst en hij een kusje krijgt. Enkele weken geleden werd het even weer moeilijk om hem netjes in zijn bed te krijgen. Ik schreef er *hier* al over. Hij zat toen weer in een sprong en probeerde wakker te blijven. Hij wou ook plots geen pap meer ‘a avonds. Het was duidelijk dat hij even ontregeld was. Maar nu is alles dus weer goed.

We komen natuurlijk dichter bij de gevreesde ‘twee is nee’ fase en we zijn ongetwijfeld nog niet aan ons proefstuk toe. Voor de bedweigeraars heeft Netflix alvast afleveringen van 5 minuten klaarstaan. Dan kan je de truc gebruiken: nog 5 minuutjes en dan ga je slapen! Beloofd? Moehahaha.

Welke trucjes haalt jouw deugniet boven om maar niet naar bed te moeten gaan? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Jamey - Beauty Unboxing
  9 februari 2016 at 09:46

  Even iets heel anders…Maar wat een schattig pakje heeft de kleine aan op de foto!!

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  9 februari 2016 at 11:12

  Eerlijk gezegd viel dat hier reuze mee…

  Tot een paar weken geleden. Inthe haalt hier alles uit de kast: Ik heb dorst, ik moet plassen (terwijl ze net is geweest), mijn buikje heeft nog honger, ik wil sokjes aan om te slapen, ik wil een kus (heeft ze net gehad), ik wil een knuffel (ook net gehad), mijn lampje doet het niet, ik wil Nijntje, Ik wil tijger (als je Nijntje in haar bed legt omdat je denkt dat ze die wil is het zeker een andere knuffel die ze wil), ik heb een beetje buikpijn, ik wil rusten op de zetel, ik ben niet moe….

  *zucht* tiseenfase tiseenfase

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  9 februari 2016 at 12:40

  Die van mij moesten altijd ineens plasssen…

  Huisvlijt

 • Reply
  Angelab
  9 februari 2016 at 13:46

  Haha zoooo herkenbaar, Jax doet het ook sinds een paar weken.
  Gisteren zei hij: ‘nee mama eerst nog de keuken opruimen’, trekt vervolgens een bak uit z’n speelkeukentje met tig kleine keukenonderdelen eruit en legt ze stuk voor stuk op de plank..
  Stiekem toch wel erg grappig 😉

Leave a Reply