Unicorns & Fairytales
My life Personal

Me-time!

Me-time! Waar ik énorm van kan genieten is ‘s avond een lekker badje nemen… Dat is hét moment om eventjes helemaal alleen te genieten van een boekje zonder dat ze me kunnen storen. Want als ik in bad ben kan ik er niet zomaar uit weet je wel…

Je hebt het ook echt nodig, me-time, om even weer de batterijen op te laden. Ik word altijd weer instant vrolijk. Meestal neem ik een goed boek mee of enkele tijdschriften à la Flow en Happinez. Want ja, ik ben geen rustig persoon, niet in mijn denken en niet in mijn doen. Ik ben voortdurend in overdrive en snak soms wel naar wat (innerlijke) rust. Waarschijnlijk is dat wat ze zeggen ‘de aard van het beestje’. Daarom grabbel ik naar alle boekjes waar ‘zen’ of ‘mindfulness’ op staat met de hoop ooit eens een manier te vinden om iets van me af te laten glijden. Of op zijn minst er mee om te kunnen.

IMG_3197

Maar goed, we hadden het dus over me-time.  Geloof me, je hebt het nodig. Trouwens, de mensen in je buurt hebben het ook nodig dat jij het hebt!  Niemand wil een gestreste collega/vriendin. Doe in die me-time wat jij zelf wil. Een bad nemen, een taart bakken, schilderen, een welness-behandeling,  een bezoek aan een park of weet ik veel. Wat voor mij werkt, werkt misschien niet voor iemand anders.  Voel je ook absoluut niet schuldig omdat je even tijd voor jezelf nodig hebt.

Het is eigenlijk ongelooflijk hoe gejaagd ons leven is. Steeds presteren en bereikbaar moeten zijn… Het is niet meer geoorloofd om niet binnen de 24uur te antwoorden op telefoons en mails en berichten. Iedereen verwacht van elkaar dat ze zo vlug mogelijk beschikbaar zijn. Ik denk steeds meer terug aan de tijd toen mensen geen gsm hadden. Was het leven dan minder gejaagd of ook niet? Is dit iets van alle tijden? Ik vraag me dit vaak af…

Toch kan ik niet zonder al die social media en gsm. Het is iets dat je in deze tijd bijna niet meer kan missen. We worden uitgenodigd op feestjes via social media, kunnen online winkelen en noem maar op.  Eigenlijk is er nog bitter weinig dat je niet meer kan via computer en smartphone. Het heeft een keerzijde maar ja… alles heeft dat.

Daarom hou ik ook enorm veel van lezen en schrijven… Nog dingen die puur zijn in mijn ogen. Nee, een e-book hoeft voor mij niet. Daarvoor houd ik teveel van boeken en hun textuur. Noem me een freak maar de bladzijden voelen die ik lees, dat vind ik leuk. En oneindig veel schrijven… Gelukkig ben ik leerkracht en mag ik geregeld wel eens schrijven in de schriften van de kinderen… Knap, prima, flink, mooi zo, goed zo, schitterend, yes, ….Allemaal zoveel mogelijk positieve dingen uiteraard!

Marloes de Vries illustreerde deze quote voor de Flow scheurkalender 2015.

Waar kan jij wel van genieten?

 

Marloes de Vries illustreerde deze quote voor de Flow scheurkalender 2015.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Rory
  24 september 2014 at 14:41

  Soms vind ik het heerlijk terug te denken aan de tijd van vroeger. Juist door het gebrek aan social media hadden we wèl veel meer tijd (in mijn beleving). Het leven was veel minder vlug,vlug,vlug. De winkels waren op zondag gesloten. Maar één koopavond. Je had veel minder. Maar was ook gelukkiger met minder. Een vakantie naar een ver land? Je spaarde er echt voor. Tja, alles is wat sneller en vluchtiger geworden. Toch heeft het ook veel voordelen. Ik zie het maar zo. Ik ben blij dat ik beide kanten heb gekend / ken.

  • Reply
   Nathalie
   25 september 2014 at 17:35

   Wel, ik kan je alleen maar gelijk geven. Ik ben als kind opgegroeid tijdens de zomervakantie op een camping. Veel buitenspelen, geen gsm en computer. Vond ik geweldig! Ook al zijn er echt wel veel voordelen aan, de keerzijde is er ook. Er goed mee leren omgaan is heel belangrijk hé. Leuk dat je van beide kanten hebt kunnen proeven!

 • Reply
  Dionne
  24 september 2014 at 17:24

  Tijd voor jezelf is heel belangrijk. Ook al vergeet je dat soms!

  • Reply
   Nathalie
   25 september 2014 at 17:34

   Zo is dat!

 • Reply
  Claudia
  24 september 2014 at 19:04

  Een bad klinkt me altijd heerlijk. Maar als ik erin zit, word ik altijd onrustig. En krijg ik het altijd voor elkaar om mijn handen nat te maken.

  • Reply
   Nathalie
   25 september 2014 at 17:33

   Onrustig? Waarom? Ja , die handen niet nat maken is onmogelijk. Bij mij ligt de handdoek steeds dichtbij! hihihi

 • Reply
  Sas
  11 oktober 2014 at 09:37

  Heerlijk!

  • Reply
   Nathalie
   11 oktober 2014 at 17:24

   🙂

Leave a Reply