Unicorns & Fairytales
huis zomerklaar - unicorns & fairytales
Get inspired Interieur livingroom

Je huis zomerklaar maken | Part 2

De zomer is al even begonnen. Ik was er na al die donkere dagen wel heel erg aan toe! Jammer genoeg is het weer ook niet wauw. Voor iedereen die dit gevoel herkent heb ik wat tips om je huis zomerklaar te maken. Met deze ‘tips’ kan de zomer écht beginnen. Doe jij dat ook, je interieur vaak veranderen? Ik namelijk wel. Dan verzet ik zaken, ruim op en verander ik van look. Je hoeft daarbij niet altijd iets nieuws te kopen.

Laat zoveel mogelijk licht binnen

Je huis zomerklaar maken wil in eerste instantie zeggen: laat het licht binnen! Hang dunne, lichte gordijnen op of gebruik rolgordijnen die lichtdoorlatend zijn. Lichte kleuren en dunne stoffen houden namelijk zo min mogelijk licht tegen. Geef je ramen daarnaast eens een goede wasbeurt zodat het vuil geen donkere gloed veroorzaakt. Ten slotte kun je, als het buiten donker is, wat sfeerverlichting in je huiskamer plaatsen. Probeer kaarsen te vermijden, deze geven juist vaak een winters gevoel. Kies bij sfeerverlichting opnieuw voor lichte tinten om een heerlijk zomers gevoel te creëren. Maar gelukkig blijft het ‘s zomers lang licht. Ik hou niet zo van donkere dagen, ik ben echt geen wintermens.

huis zomerklaar - unicorns & fairytales

Verander van kleur

De beste manier om je huis zomerklaar te maken is door het te verven. Het is natuurlijk niet nodig om je gehele woning te verbouwen, maar een likje verf op één van de muren kan nooit kwaad. Vermijd winterse kleuren, zoals grijs en bruin, en ga vooral voor stralende kleuren. Je kunt ook fotolijstjes, vazen, potjes en andere accessoires vervangen met gekleurde voorwerpen om het zomerse gevoel naar binnen te halen. Pas wel op met kleuren die vloeken, zoals rood en oranje. Als je al van plan was om bijvoorbeeld je woonkamer te verbouwen en gelijk je muren te verven, dan kun je voor de zekerheid beter een aannemer zoeken om je te helpen met de juiste kleurencombinaties. Wij kozen voor wit omdat je dit met heel veel kleuren kan combineren. We laten dan de seizoenen tot zijn recht komen met accessoires en inrichting. Al kan het wel eens zijn dat ik binnenkort een muurtje een kleur geef. Vooral Vince zijn kamer. Ik ben het zwart -wit een beetje beu.

magnetisch behang - unicorns & fairytales

Zomers terras

Helemaal ‘in’ zijn nu de vloerkleden voor buiten. Veel planten en liefst nog een zelfgemaakte bank. Er staan ontelbare DIY op Pinterest. Ik ben wel creatief maar zelf een bank maken lukt nog net niet. Daarom houd ik het maar bij mijn ZELFgekochte tuinmeubelen. Maar Ik ben nog wel steeds fan van vloerkleden die je buiten kan leggen. Wat ook leuk is , is een schommelstoel of hangmat buitenzetten.

The finishing touch

Zet je ramen en deuren zoveel mogelijk open als de zon schijnt. Zo krijg je veel vitamine D binnen en voel je je vanzelf een stuk vrolijker. Ook door de natuur naar binnen te halen kun je je beter gaan voelen, veel groen betekent namelijk lekker veel zuurstof. Je kunt ook een luchtverfrisser met een zomerse geur in huis zetten. Denk aan de geur van rozen, lavendel, citroen of meloen. Zet ten slotte wat vrolijke muziek op en je bent helemaal klaar voor deze zomer!

lees ook: je huis zomerklaar maken in 5 stappen (deel 1)

Hoe maak jij je huis zomerklaar? Begin jij ook spontaan op te ruimen?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply