Unicorns & Fairytales
unicorns & fairytales
Diary moederschap My life

Diary 49 | de sprong voorbij…

Deze week hebben we niets bijzonders meegemaakt. Een doordeweekse regenachtige “week”. Wat ik wel enorm bijzonder vind is de manier waarop Vince weer veranderd is. Hij zat duidelijk enkele weken geleden in een “sprong”. Ja, ik ben zo’n moeder die gelooft in sprongen. We zien het ook telkens weer…

 

Vince had enkele weken geleden veel last van zijn “sprong”. Je merkt het bij hem heel erg als hij in een moeilijke periode zit: hij slaap slechter, is vroeg wakker, eet minder goed en huilt veel. De laatste twee weken hebben we een heel aangenaam kind. Er zijn natuurlijk wel eens van die momenten dat je hem liever achter het behang zou willen plakken maar als die er niet zouden zijn dan zou het moederschap wel héél makkelijk zijn. Nou goed, we hebben enkele moeilijke weken gehad (lees hier) en dan is deze periode zeker welkom. We merken een plotse vooruitgang. Qua taal maar ook motorisch. Hij wil ALLES zelf doen. Maar echt alles. Ook wil hij alles zien. “Flesje is stuk”. Dan wil hij dat ook zien, anders blijft hij erover bezig. Drankjes inschenken wil hij ook doen en zijn eetlust is weer helemaal prima. Gaan slapen gaat ook heel goed en hij heeft dagen dat hij tussen 7 en 8 (soms zelfs later, in het weekend) wakker wordt. Zalig!

unicorns & fairytales

Wat hij heel leuk vindt is praatjes maken met zijn knuffel. Eigenlijk is zijn ‘aapie” een handpop. Hij weet het maar al te goed (je kan hem absoluut niets wijsmaken) maar hij speelt het enorm graag mee. Dan moet mama of papa “handje in aap doen” en meespelen. Wat een geweldig voordeel is: aap mag Vince zijn tanden poetsen en opdrachten geven. Hij doet ze zonder zeuren. Hij is onze redder in nood!

unicorns & fairytales

 

We kunnen Vince ook niets wijsmaken. Geen leugentjes om bestwil… Hij legt erg snel verbanden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen. Zo zei manlief net: eerst ga ik even dit doen en daarna gaan we iets doen dat ik nu nog niet ga zeggen (hij bedoelde douchen) en Vince antwoordde: “ah douchen! “.  Nou ja, oké dan. Alles gaat bij Vince gepaard met gebaren en expressie. Dat heeft hij waarschijnlijk van mij hahaha. Nou ja, we lachen veel!

unicorns & fairytales

 

Hoe was jullie week? Hebben jullie ook zo’n eigenwijze, praatzieke en expressieve peuter?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sarah
  31 mei 2016 at 10:19

  Wij zitten nu in die leuke sprong 😛 heel gezellig hoor! Alleen hebben wij het geluk dat het vroeg wakker zijn bij Tomas dan tussen 6 en 7 is, en niet zo vroeg als bij Vince dus, oef! Goed om te weten dat ook aan deze sprong weer een einde komt 😀

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2016 at 08:54

   Het gaat over! Wij zijn net de sprong een beetje voorbij…

Leave a Reply