Unicorns & Fairytales
lazy lama - unicorns & fairytales
duurzaam kopen Duurzaamheid My life Webshoptips Winactie & Give away

Duurzame webshoptip // Lazy Lama

Ik vond weer een erg leuke webshop. Namelijk Lazy Lama van Evelien en Rahim! Samen hebben ze ook een dochtertje en hun webshop. In de webshop van Lazy Lama vind je de leukste kinderspullen, van originele accessoires tot het mooiste speelgoed. Alles is duurzaam en 100% veilig. Alle items zijn speciaal door hen geselecteerd en sommigen getest door hun dochtertje.

Lazy Lama

Toen ik op de website van Lazy Lama kwam vond ik hem meteen erg mooi. Niet te veel poespas maar overzichtelijk en boordevol leuke items. Van speelgoed tot kledij en verzorgingsproducten. Van Lazy Lama heb ik de populaire kratjes van Eef Lillemor en zo leerde ik hen kennen. Omdat ik op zoek ben naar duurzame webshoptips, was dit dé kans om zo even wat vragen te stellen. Zo leren we niet alleen de producten kennen maar ook de mensen achter de webshop én hun duurzame tips. Daar steken we misschien nog wel iets van op.

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

 

lees ook: Tips om energie te besparen thuis (en dus ook minder CO2 uitstoot!)

Vertel kort iets over Lazy Lama en jullie zelf

Wij zijn Lazy Lama, een webshop met duurzaam kinderspeelgoed en exclusieve accessoires voor kinderkamers. Graag stellen wij ook ons onszelf nog even voor. Op de eerste plaats zijn wij – Evelien en Rahim – de trotse ouders van onze altijd vrolijke en tikkeltje eigenwijze dochter Elouise van twee jaar. Evelien is dagelijks actief als Freelance Marketing/Communicatieadviseur en schrijft vol enthousiasme alle teksten voor Lazy Lama. Rahim weet als ICT-expert alle inns & outs van de technische kant en heeft de webshop gebouwd. Alle items die je bij Lazy Lama kunt vinden, zijn speciaal en met liefde door ons geselecteerd en een aantal uitvoerig getest door de grijpgrage kinderhandjes van Elouise.

lazy lama webshop - unicorns & fairytales

Wat betekent duurzaam leven voor jullie? Hoe proberen jullie duurzaam te zijn?

Bij de selectie van nieuwe producten en leveranciers houden wij zoveel mogelijk rekening met duurzaamheid. Zo hechten wij bijvoorbeeld veel waarde aan een verantwoord productieproces en verwachten wij van onze leveranciers dat zij met veel respect voor mens en milieu handelen. Een mooi voorbeeld hiervan is het merk PlanToys. Al het speelgoed van PlanToys wordt met oog voor mens, maatschappij en milieu geproduceerd in Thailand. Daar verwerkt PlanToys oude rubberbomen die geen rubber meer produceren tot speelkeukens, loopwagens en andere houten figuren.

Andere merken die je kan vinden bij Lazy Lama zoals Lorena Canals investeren in het land waar de productie plaatsvindt. Ieder jaar bekostigt Lorena namelijk het basisonderwijs voor ongeveer 25 kinderen uit de omgeving van de fabriek waar de kleden gemaakt worden. Een hele schoolklas vol dus! Op deze manier krijgen vele kinderen in India een kans op een beter leven.

lazy lama webshop - unicorns & fairytales

Ook in ons dagelijkse leven staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij proberen onze dochter Elouise dit ook al vanaf jongs af aan mee te geven. Zo heeft zij bijvoorbeeld divers tweedehands speelgoed, eten wij zoveel mogelijk verantwoord en dragen wij zoveel mogelijk verantwoord geproduceerde kleding. Ook leren wij haar respectvol om te gaan met mensen en dieren en zorgvuldig om te gaan met water en energie.

Som 3 zaken op waar julie trots op zijn

– we werken samen met duurzame / verantwoorde leveranciers
– we dragen op onze manier bij aan een stukje bewustwording
– we proberen ook in ons dagelijks leven zo duurzaam mogelijk te zijn (voeding, reizen, winkelen)

Geef ons een ultieme tip om duurzamer te leven of om te beginnen duurzamer te leven

We leven vandaag in een consumptiemaatschappij en waar je ook kijkt zie je een stortvloed aan goedkope producten die slechts enkele weken of maanden meegaan. Ontzettend zonde en een grote belasting voor onze mooie aardbol. Onze gouden tip is om een goede mix te vinden tussen mooi tweedehands en duurzaam nieuw. Bij Lazy Lama vind je zeker het laatste.

lazy lama webshop - unicorns & fairytales

Waar ga jij graag winkelen?

De Groene passage in Rotterdam, Marqt, De Rotterdamse Markt, SwanMarket, WatMooi (kleding)

Wie/wat op sociale media volg jij graag omwille van haar/zijn duurbare tips

@Karivdheide
@Ecofriendly.fitmom
@Thethingswelike

lazy lama webshop - unicorns & fairytales

 

WIN 25 euro SHOPTEGOED

Woehoe! Ben jij ook helemaal benieuwd naar deze leuke webshop? Ik mag van Lazy Lama shoptegoed wegschenken van 25 euro. Zo kan jij ook een leuk item kiezen.

Hoe kan je nu meedoen?

 1. Laat weten dat je graag wil meedoen en wat je er eventueel mee zou willen kopen van Lazy Lama
 2. Deel als je wil deze blogpost op je eigen sociale media of tag een vriend via Facebook

 

WINNAAR IS NICOLE MOMMAERTS

Schrijf je in op de kei toffe nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van leuke acties en artikels

* indicates required


XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

25 Comments

 • Reply
  Anna Wienen
  21 mei 2019 at 06:49

  Ik doe heel graag mee..!

 • Reply
  Tania
  21 mei 2019 at 06:52

  Ik hou van duurzaam materiaal en koop liefst iets dat een hele tijd meekan. Ik ben nogal gesteld op mijn gerief en ga er dan ook zeer zorgzaam mee om. Maar eens je kinderen hebt, durft er wel al eens iets sneuvelen. We zouden het bonnetje gebruiken voor de inrichting van zijn nieuwe kamer…

 • Reply
  Annelies
  21 mei 2019 at 06:53

  Wat een leuke webshop. Het is wel moeilijk kiezen tussen zoveel fantastische spullen. Ik ga voor een leuke opbergmand, een plooibox en het lampje (zwaan), om te beginnen dan toch 🙂😃

  • Reply
   Jannie
   21 mei 2019 at 08:11

   Wauw wat een geweldige website. Ik ben voor duurzaam! Hier wordt ook veel gerecycled..zelfs het speelgoed krijgt een 2e leven. (Gebruiken ze op school om mee te knustelen en thuis ook)
   Er zijn zoveel mooie dingen, dat ik nog geen keuze heb kunnen maken..dat laat ik dan mn kinderen doen mocht ik winnen.

   • Reply
    Marjolein
    24 mei 2019 at 13:01

    Wij doen graag mee!! Heb alweer zoveel leuke dingen gezien! 😍
    Wij vinden duurzaam speelgoed ook erg belangrijk en kiezen daarom ook voor houten speelgoed. Dat gaat gelukkig nooit stuk! Nu ik al aan het rondkijken ben voor Daan zijn verjaardag kunnen we het shoptegoed zeker goed gebruiken! 🍀

 • Reply
  elisabeth maria martina
  21 mei 2019 at 07:11

  https://www.lazylama.nl/atelier-pierre-raket-led-lamp-large-moody-groen.html

  wat een ontzettend leuk gebaar, verras mijn kleinzoon maar met dit prachtige exemplaar
  hiermee komt het met zijn nieuwe kamer helemaal voor mekaar #duimenmaar

 • Reply
  Groeninck
  21 mei 2019 at 07:31

  De mooie opbergmand mrt deksel, net een grote potlood

 • Reply
  Sheila hoekstra
  21 mei 2019 at 07:37

  Ik doe heel graag mee. Kan nog niet kiezen wat ik zoi kopen, allemaal mooie spullen 🙂

 • Reply
  Sharon Romijn-Hoekstra
  21 mei 2019 at 07:50

  Ik doe heel graag mee!! Wat een leuke webshop. Jullie hebben zoveel mooie spullen dat ik niet zo snel kan kiezen. 💓

 • Reply
  Maaike Rawart
  21 mei 2019 at 07:58

  Ik doe graag mee, er zijn zoveel mooie spullen dat ik moeilijk kan kiezen op dit moment 🍀🤞🏻

 • Reply
  Annemie
  21 mei 2019 at 08:06

  De leuke kratjes zouden perfect zijn om wat orde in de chaos te scheppen 😁

 • Reply
  dana vangenechten
  21 mei 2019 at 08:21

  wauw, weer zo een superfijne winactie! Ook wij doen heel graag mee!
  Ik ben ondertussen al helemaal verliefd geworden op ede my chair Miffy, de diertjes van Tikiri en ook een wo^bbel staa op ons lijstje! Keuzes, keuzes, keuzes!

 • Reply
  sanne
  21 mei 2019 at 08:33

  Moeilijk om iets te kiezen. Binnenkort gaan we de kelder inrichten als speelkamer. Daar kunnen we nog veel leuke spulletjes voor gebruiken.

  • Reply
   Nicole
   21 mei 2019 at 19:57

   Wat een leuke spulletjes. Het wordt moeilijk om te kiezen maar met de zomer in aantocht gaat mijn voorkeur uit naar de waterbak. Mijn kleinzoon is namelijk gek van water. Ik had vroeger een aquaplay voor mijn kinderen maar deze heb ik tweedehands verkocht. Zelf ga ik regelmatig naar beurzen van de gezinsbond en vooral voor kleding. De kindjes zijn zo vlug uit hun kleren gegroeid tegenwoordig. Voorlopig gaan ze nog enkele maanden terug in de kast als mijn kleinzoon eruit gegroeid is wat mijn zoon en schoondochter zijn voor hun tweede kindje aan het “oefenen”. En als de ooievaar niet meer langskomt wordt alles derdehands verkocht of naar de kringwinkem gedaan.

 • Reply
  Tamara
  21 mei 2019 at 08:36

  Wauw, wat een mooi speelgoed, bijna onmogelijk om hieruit te kiezen. Ik denk dat wij voor de dokterskoffer zouden gaan. Ideaal voor rollenspellen en met een broertje dat elk moment kan komen echt iets voor de oudste. De bootjes vind ik ook erg leuk en zoon vroeg gisteren nog om een tuktuk, dus dat is ook nog een kanshebber!

 • Reply
  Caroline Minderhoud
  21 mei 2019 at 08:57

  Ik denk dat ik dan ga voor een knuffel van Jellycat maar helemaal zeker weet ik het nog niet. Zoveel moois!! 💙

 • Reply
  Elke
  21 mei 2019 at 11:28

  Oooh, deze is zo leuk! Wij verhuizen binnenkort terug van Londen naar België en het zou heerlijk zijn om de kamers van onze zonen in te kunnen richten met één van die mooie tapijtjes, een vouwkratje of die zalige mandjes. We hechten zelf enorm veel belang aan duurzaamheid en minimalisme en ik kende Lazy Lama nog niet, maar de shop lijkt goed aan te leunen bij die principes. Duimen maar!

 • Reply
  Kris10
  21 mei 2019 at 12:09

  Ik waag graag mijn kans. Verjaardagscadeautje shoppen voor Felix

 • Reply
  donna
  21 mei 2019 at 12:16

  Wat een leuke webshop. Het wordt moeilijk kiezen, maar we hebben al wat blokjes van mokulock, en uitbreiding zou echt wel fijn zijn! Ik vind het geweldig dat er ook milieuvriendelijke lego bestaat, en mijn kinderen zijn er ook gek van!
  Wij duimen!

 • Reply
  Sofie Mondelaers
  21 mei 2019 at 12:25

  Ik hou enorm van duurzaam speelgoed, ik heb een zoon en nu nog ons 2de kindje op komst is voor eind augustus en zou graag de kamer inrichten met mooie spulletjes van jullie collectie zoals die mooie diertjes. Nu duimen👍👍👍❤️

 • Reply
  Bonnie
  21 mei 2019 at 16:01

  Wat een leuke spullen! Ik zou gaan voor het PLAN TOYS ONTBIJTJE. Zal ons zoontje zo leuk vinden voor bij zn keukentje

 • Reply
  Marian Zw
  21 mei 2019 at 19:51

  Wat een mooie spullen, ik zou iets van hout uitzoeken als cadeautje voor mijn 1 jarige kleinzoon. Houten speelgoed is zoveel leuker!

 • Reply
  Annelies
  21 mei 2019 at 21:40

  Oh ja wat doe ik graag mee, wat een geweldige webshop met zoooo een leuke spulletjes!!! Wij zouden sowieso gaan voor de lamp in de vorm van een zwaan want daar zijn we nog naar op zoek 🙂 en de plantoys spaghetti om na te spelen want dat is hun lievelingseten.
  Duimpjes in de lucht 🙂
  Lieve groetjes Annelies

 • Reply
  Jess Kniest
  23 mei 2019 at 13:30

  Wat een leuke webshop zeg, ik heb er lekker even rondgeneusd en al heel veel leuke dingen gezien!
  Als ik zou winnen zou o.a. https://www.lazylama.nl/play-and-go-opbergzak-outdoor-beach-play.html kopen

 • Reply
  Davina Van Belle
  28 mei 2019 at 10:51

  echt super leuk deze spulletjes! ik zou gaan voor een LORENA CANALS vloerkleed, zou super mooi zijn op de kamer van Axelle

Leave a Reply