Unicorns & Fairytales
dekbedovertrekken - unicorns & fairytales
Interieur kidsroom nursery

Tips bij het kopen van een (kinder)dekbed

Sinds Vince een groot bed heeft ben ik een verslaving rijker: dekbedovertrekken! De dekbedovertrekken van Ferm Living hebben mijn aandacht getrokken. Maar wist je dat het kopen van het dekbed meer inhoud dan het eerste het beste te nemen wat er in de winkel te vinden is? Er bestaan verschillende soorten dekbedden.

 

Dekbedden in allerlei soorten

Je hebt verschillende dekbedden naargelang je wensen. We onderscheiden de vulling van het dekbed om onder andere een juiste keuze te maken. Die kunnen gevuld zijn met wol, dons of synthetisch zijn. Ook moet je nadenken over welke eigenschappen het dekbed zou moeten hebben.

DONS

Dit dekbed heeft een uitstekende isolatie: het is lekker warm maar ventileert ook goed. Dons is altijd gemend met veren. Hoe hoger het percentage dons, hoe lichter en soepeler het dekbed is. Het percentage dons in het dekbed (15% tot 100%) wordt daarom altijd vermeld. Je kan best een verhouding hebben van 65% en 95%. Hoe meer dons,  hoe duurder het dekbed zal zijn. Best niet teveel gaan zitten of liggen op het dekbed want als dons wordt gebroken neemt de isolatie af. Je moet ze professioneel laten reinigen.

WOL

Als je veel zwaar ‘s nachts is de beste keuze een wollen dekbed. Dat heeft een goede vocht- en temperatuurregulatie.In wol zit de natuurlijke stof lanoline, een vet dat van nature vuilafstotend is. Het is wel zwaarder dan een ander dekbed, maar dat word je waarschijnlijk wel weer gewoon. Wel oppassen als je allergisch bent aan wol. Je moet dit dekbedovertrek ook weer professioneel laten reinigen.

SYNTHETISCH

Dit is een veel gekozen soort dekbed omdat je die zelf kunt wassen. Mensen met een allergie zijn het best gebaat bij deze soort. Een synthetisch dekbed is niet zo ventilerend als de andere soorten maar is meestal wel de goedkoopste keuze.

 

KATOEN

Een Katoenen dekbed kan je wassen. Het neemt ook goed vocht op en heeft een ventilerend vermogen. Het is ligt en valt soepel. Er zijn ook 4 seizoenen katoenen dekbedden verkrijgbaar waardoor je het hele jaar door een goed comfortabel klimaat kan bekomen.

dekbedden - unicorns & fairytales

Beste keuze voor een kinderdekbed

De beste keuze voor een kinderdekbed is volgens mij een katoenen of synthetische. De andere twee kan je zelf niet wassen en trekken veel stof aan. Ook wordt het vaak te warm onder de dekbedden en kleine kinderen kunnen hun warmte nog niet zo goed regelen.

 

Inspiratie: dekbedovertrekken van Ferm Living

De dekbedovertrekken zijn heel mooi en zijn er in verschillende prints. Dit hoge kwaliteit beddengoed is gemaakt van 100% biologisch katoen. Het dekbedovertrek is voorzien van een handige ritssluiting en wordt verpakt in een bijpassende draagtas. Trine Andersen, de designer van de dekbedden, heeft weer enkele mooie nieuwe prints gemaakt. Ze passen volgens mij ook in vele verschillende kinderkamers. Persoonlijk vind ik de mint dot dekbedovertrek heel leuk. Je wil niet wete hoeveel dekbedovertrekken Vince al heeft. Ook Lex heeft er al mooie. Die liggen klaar in de kast. Nu heeft hij nog een klein babybedje en ligt hij in de wieg. Mooi beddengoed maakt het kamertje af.

 

 

dekbedden - unicorns & fairytales dekbedden - unicorns & fairytales dekbedden - unicorns & fairytales dekbedden - unicorns & fairytales   dekbedden - unicorns & fairytales dekbedden - unicorns & fairytales dekbedden - unicorns & fairytales

 

lees ook:Ons avondritueel en slapen met dino’s

 

Welke dekbedovertrekken vind jij de mooiste? En welk dekbed gebruiken jullie voor je kind? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Kool Family
  18 maart 2017 at 23:32

  Leuke prints! Ik ben nogal een fan van de laatste!
  Veel liefs
  Kris

Leave a Reply