Unicorns & Fairytales
My life Personal

De voorkruiper…

Wie mij kent weet dat ik een heel gevoelig persoon ben. Beetje te gevoelig soms. Ik probeer steeds vriendelijk te zijn, tegen iedereen. Wanneer ik in de supermarkt merk dat er iemand achter mij is die maar 1 stuk heeft mag die van mij voor. Ik heb een zee van geduld (meestal) en vind het altijd raar dat mensen chagrijnig zijn. Pas op, in de auto durf ik ook wel eens vloeken hoor. Ik kan ook best een bitch zijn.

Vandaag maakte ik iets mee wat me weer eens duidelijk maakte dat ik echt geen dikke huid heb. Vooral niet als ik niets misdaan heb en mensen beschuldigen me van iets. Ik blijf er dan ook mee in mijn hoofd zitten tot ik het er uit heb kunnen gooien/vertellen/bloggen. Daarom neem ik nu mijn laptop en gooi het eruit. Dank bij voorbaat om dit aan te horen…

We besloten om vanmiddag even naar het shoppingcenter te gaan en gingen de Zara binnen. Ik vond, hoe kan het ook anders, een broekje voor Vince en ging aan de kassa aanschuiven. Met de mensen voor me maakte ik een praatje over hoe lang het duurde en over mannen. Want Kim was al met Vince naar buiten gegaan omdat hij wat lastig was. Achter mij kwam een mevrouw in een rolstoel staan , haar dochter en kleinkind. Ze waren naar shirts aan het kijken. Beetje bij beetje kwam die mevrouw met haar rolstoel dichter bij mij. Zo erg dat ze me bijna opzij duwde. Maar kom, ik dacht, ik zal wel een beetje opschuiven. Steeds zei ze tegen haar kleinkind: “kom, kom, aanschuiven want anders steken ze ons voorbij”. Ik dacht nog bij mezelf: wie zou jou nu voorbij steken? Er staat niemand achter je!?  Op de duur ging ze uit de rij en nam haar dochter de plaats in, die ook naast mij kwam staan! Gewoon naast mij, niet achter mij. Toen de twee dames voor mij betaald hadden, stak ze voor… Ik keek verbaasd en de dame in de rolstoel zei: “Ja, ik stond er wel al hé, JIJ stak me voor!” Ik antwoordde verbaasd dat ik haar wel zou gezien hebben moest ze voor mij gestaan hebben. Dat ik niet zo in elkaar stak en al zeker niemand in een rolstoel ging voorbij steken. Haar dochter zei dat ze vaak voorbijgestoken werden. Ik zei dat dit goed kon zijn maar dat het dit keer zeker niet het geval was en dat ik spijt had dat die twee dames al weg waren. Ook dat ik het niet erg vond om 5 minuten te wachten maar dat ik het wel erg vond dat ze dit deden. Maar ze negeerde me. Ik kwam die twee dames voor mij nog tegen en ik sprak ze aan. Ik vroeg hen of ze hadden gezien dat die dame in de rolstoel er al stond maar ook zij konden beamen dat ik er al stond. Dat gaf me wel een goed gevoel, wetende dat ik gelijk had. Maar het lastige gevoel dat ik had ging niet weg.

Mijn hart ging tekeer en ik voelde mij misselijk. Vraag mij nu niet waarom want dit is echt iets doms. Iets waarvan je zou zeggen: ach, who cares?  Maar I DO. Hier lig ik, echt waar, nog een week van wakker.

Vergeef me voor dit blogje. Misschien dat de meeste mensen nu denken: mens, waar maak jij je nu druk om… Wel, ik ben dus zo… Ik kan heel moeilijk tegen onrecht. Ik probeer hier al lang iets aan te doen maar het is moeilijk…

Het enige wat helpt is dit verhaal van me afschrijven en vertellen aan al wie wil luisteren! Bij deze… voilà, ik had vandaag last van een VOORKRUIPER, een vieze vuile VOORKRUIPER!

Welke kleine dingen maken jullie boos?

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  regina
  14 maart 2015 at 18:14

  daar kan ik heel goed in komen dat je daar van overstuur bent.Ik zou dat ook hebben ,het is niet omdat iemand in een rolstoel zit dat ze daarom alles mogen jij hebt je nog heel keurig gedragen ,ik zou ter plaatsen mijn zegje wel gedaan hebben!

  • Reply
   Nathalie
   15 maart 2015 at 08:37

   Hihi ik denk ons mama ook maar ik ben op dat gebied een bange mus 🙂

   • Reply
    regina
    17 maart 2015 at 15:42

    ja wij zijn dan ook nichten hi hi…hebben hetzelfde temprament.

 • Reply
  Eveline
  14 maart 2015 at 18:57

  Wat neemt zij er misbruik van het feit dat ze in een rolstoel zit! Ik ben beschaamd in haar plaats!

  • Reply
   Nathalie
   15 maart 2015 at 08:37

   Ja dat vond ik ook niet netjes!

 • Reply
  najat
  14 maart 2015 at 20:06

  Hahahaha hahahaha meisje toch. En heb je hun nu voor gelaten of niet?

  • Reply
   Nathalie
   15 maart 2015 at 08:36

   Ja ze zijn voorgekropen hé 🙂

 • Reply
  Marlieke
  14 maart 2015 at 20:14

  zo herkenbaar en je zal je bijna nog schuldig gaan voelen ook. Echt als je onrecht wordt aangedaan dan voel je je zo. Dat hoort bij je, schrijf het van he af, zucht een keer of tien diep en vis die reep chocola onderuit de kast! Ik vind het al stoer dat je er überhaupt wat hebt durven zeggen!

  • Reply
   Nathalie
   15 maart 2015 at 08:36

   Ik voelde me echt rot maar het luchtte op om er over te schrijven en jullie reacties te lezen 🙂

 • Reply
  Nele
  14 maart 2015 at 22:53

  Je mag mensen in een rolstoel misschien niet slaan, maar steek gewoon volgende keer een band plat – dat lucht op

  • Reply
   Nathalie
   15 maart 2015 at 08:35

   Hihihi grappig. Dat zou ik nooit durven hoor 😉

 • Reply
  Dineke
  14 maart 2015 at 22:59

  oh echt he, zulk soort mensen maken gewoon gebruik van hun handicap. En ik ken het hoor, na de tijd heb je je woordje klaar maar op moment zelf klap je dicht. Gelukkig valt het mij op dat ik de laatste tijd vaker van me af durf te bijten. (Misschien door de zwangerschapshormonen?) En eerst voelde ik me wel eens rot als ik dan iemand heb afgebekt maar ik kom er nu wel achter dat je daarmee verder komt tegenwoordig dan niks zeggen en toekijken. Mensen worden al egoïstischer jammer genoeg..

  • Reply
   Nathalie
   15 maart 2015 at 08:35

   Ja enorm… en moesten ze nu haast hebben dan hadden ze gerust mogen vragen om voor te gaan, ik ad hen voorgelaten!

 • Reply
  Valérie
  15 maart 2015 at 22:20

  Dat is nu ook eens écht iets waar ik ook nog dagen achteraf over zou wakker liggen en me druk maken, dus ik snap je perfect! Hopelijk heeft ‘t deugd gedaan om het even te bloggen!

  • Reply
   Nathalie
   16 maart 2015 at 19:36

   Hihihi, ja al die berichten doen me deugd! Ben blij dat ik er niet alleen zo over denk!

Leave a Reply