Unicorns & Fairytales
brief aan Vince - unicorns & fairytales
Brieven aan Vince

Brief aan Vince | 20 maanden

Liefste boefje (want soms ben je dat wel eens),

 

Jij hebt enorme sprongen gemaakt. Je bent echt geen kleintje meer. Vooral het stappen is veel beter. Af en toe een klein loopje maar toch liever nog voorzichtig en beheerst. Als je enthousiast bent dan trippel je in het rond. Heel lief om te zien.

brief aan Vince - unicorns & fairytales

Je bent een spraakwaterval en alles wat wij zeggen, zeg je na en onthou je ook. Jouw woordenboek staat al goed vol. Ik kan het hier allemaal niet opsommen want dat zou gewoonweg saai zijn om te lezen denk ik. We zijn trots op jou. Het is ook best leuk om jou te horen spreken want zo weten we wat jij wil. Je zegt het gewoon. Natuurlijk is dat ook een beetje het probleem. Jij denkt dat je alles mag en wil vaak je zin doordrijven. Wanneer we dan “nee” zeggen en je bent een beetje humeurig dan gaat dit gepaard met heel wat drama. Drama queen! Hahahaha.

brief aan Vince - unicorns & fairytales

Eten is nog steeds geen probleem. Eerder een hobby. “Frietjes” is jouw lievelingseten, dan vlees, kaas en mandarijntjes en blauwe bessen. De andere dingen ook maar dit zijn de toppers. Je gaat je stoel halen , dekt de tafel mee en trippelt enthousiast in het rond al roepend. “Eten! Eten! Eten!”.

brief aan Vince - unicorns & fairytales

 

Dansen en zingen doe je heel graag. Je zingt ook al een paar liedjes mee. Niet helemaal maar kleine stukjes. Ook bij de onthaalmoeder merken ze dat jij graag zingt en danst. Mama deed dat ook graag schat, doe maar. Sinterklaasje Bonne Bonne Bonne zing je bijna helemaal mee. Ook ‘k zag twee beren is een topper. Mama weet al wat ze op jouw verlanglijstje gaat schrijven voor je tweede verjaardag. Veel liedjesboeken of CD’s!

brief aan Vince - unicorns & fairytales

Je begint veel fantasie te hebben en wil aap zelf pap geven, knuffelen en onderdekken. Geweldig om zien. Je vertelt ons ook waar we moeten gaan zitten, of we moeten doen alsof we slapen enzovoort. Ook een beetje aandacht vragen door alsof te wenen. Samen met je vriendin speel je verstoppertje en in het keukentje van Robin. Mijn moederhart smelt als ze jou in het oog houdt.

brief aan Vince - unicorns & fairytales

Lezen doe je ook graag. Je duidt dan iedereen aan op de prent of vraagt aan ons om een deurtje open te doen of aan iets te voelen. We hebben ook al samen geknutseld (lees *hier* en *hier*) en we hebben al mooie tekeningen gemaakt. Mama doet dan altijd mee natuurlijk om het voor te doen. Maar vaak commandeer je nog. “Appel”. Dan moet ik een appel tekenen.

brief aan Vince - unicorns & fairytales

Jouw beste vrienden zijn ongetwijfeld oma en opa. Jij windt opa helemaal om je vinger. Maar ik begrijp dat ook wel. Jij bent hun oogappel.

Nu begin je echt groot te worden Vince. Je begint al interesse te tonen in het potje en voor we het weten zijn we aan het “potjestrainen”. Oh Ow!

brief aan Vince - unicorns & fairytales

Binnenkort gaan we Kerst en Nieuwjaar vieren. Oh dat zal je ongetwijfeld leuk vinden met al die melodietjes en verlichting. je bent nu al gek op lichtjes. Jij gaat zeker een liefhebber worden van al die zoetsappige feestdagen. Ach , dat mag, wees maar lang nog kind en geniet van al die magische momenten want voor je het weet…

brief aan Vince - unicorns & fairytales

Mama en papa zijn enorm trots op je. Jij bent een flinke, brave, beleefde jongen! Weet je wat wij het allerschattigst vinden? Wanneer we ergens op bezoek gaan moet je altijd eerst een beetje ontdooien. Je bent dan verlegen om zo’n schattige manier dat je iedereen meteen rond je vinger windt.

brief aan Vince - unicorns & fairytales

 

Veel liefst van mama en papa

xoxoxoxox

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  A_nnick.
  10 december 2015 at 20:42

  Wat een kanjer is het! En een pluim op die hoed van jou ook hoor, Nathalie!

  • Reply
   Nathalie
   15 december 2015 at 21:23

   Nou seg dankuuuuuuuu

 • Reply
  abel
  13 december 2015 at 18:49

  Prachtig! Mijn kleinzoon is ook 20 maanden, fantastische leeftijd!

  • Reply
   Nathalie
   15 december 2015 at 21:23

   Ja dat is hé! En zo schattig dat ze zijn dan. Alles proberen na te zeggen en na te apen… Zucht smelt

Leave a Reply