Unicorns & Fairytales
oei ik groei - unicorns & fairytales
My life

Boekentip | Oei ik groei!

Oei ik groei! klinkt waarschijnlijk heel bekend in de oren van mama’s die al een keer zwanger zijn geweest. Ze zijn niet voor niets zo populair. Bij ons was dit boek een hele houvast tijdens ons ouderschap. Zeker de eerste keer. Hij steekt nu in een nieuw jasje en ik heb hem alvast klaar staan.

 

Oei ik groei?

Oei ik groei is een boek waar de mentale sprongen van je baby worden uitgelicht. Per maand lees je meer over het kunnen en ontwikkelen van je kindje. Ook staat er een overzicht van de spongen op een kalender waar je kan bekijken wanneer je kindje in een ‘minder happy periode’ zit. Voor sommigen klopt dit als een bus, voor anderen dan weer niet. Vince kwam volgens mij recht uit de boekjes want we konden onze klok gelijk zetten met de sprongen in Oei ik groei! Wanneer Vince anders deed en we twijfelden aan onze aanpak dan keken we even in het boek en waren we meteen weer mee… ‘Aaaah, hij zit in een sprong, daarom!”. Na een tijdje was die sprong dan ook gedaan en was hij weer zichzelf, met een extraatje, want elke keer had hij weer iets nieuws geleerd. Je kan mijn vorige blogposts lezen over de sprongen bij Vince. Nog steeds merken we wanneer hij in zo’n sprong zit.

Lees ook: daar is die sprong weer (deel 1)

Lees ook: daar is die sprong weer (deel 2)

Lees ook: sprongetje? Zeg maar reuzensprong! 

Lees ook: de sprong voorbij 

oei ik groei - unicorns & fairytales

oei ik groei - unicorns & fairytales

Sprongen?

Ik vond het ook leuk om al eens te kijken wat er ging aankomen. Je kan zien waarmee je kleintje bezig is, waarmee hij graag speelt en waar hij aan toe is of wat hij zou moeten kunnen rond die bepaalde leeftijd. Ze noemen dit “mentale sprongen”. Noem het zoals jij wil. Wij kunnen bij Vince meteen zien wanneer hij in zo’n sprong (fase, moment, verandering, …) zit. Hij is dan lastiger. Slapen of eten gaat minder goed…. Maar na die sprong keert inderdaad de rust terug en heeft hij weer iets nieuws geleerd. Je merkt dat ook: zijn taal is erop vooruit gegaan of iets met de motoriek. Wij zien het heel duidelijk. Ook oma en opa merken het vaak nu wanneer er iets anders dan anders is. Ook kan je de website van Oei ik groei raadplegen. Daar kan je veel informatie vinden per leeftijdscategorie.

oei ik groei - unicorns & fairytales

Tegenkantingen?

Er zijn wel tegenkantingen ook. Mensen die het boek dikke zever vinden. Nou, dat kan natuurlijk. Niet iedereen is gebaat bij het zoveelste boek over opvoeden, kinderen, baby’s… Maar ik wel. Ik ben er ook tevreden over en daarom wil ik er graag over schrijven. Het heeft mij tijdens mijn eerste maanden als mama enorm geholpen. Ook staan er getuigenissen in van andere ouders en vaak zijn die herkenbaar. Dat was voor mij vaak een hele rust, te weten dat ik niet alleen was of om te lezen dat het normaal was dat mijn baby plots niet meer goed sliep en huilde terwijl er anders nooit een probleem was.

oei ik groei - unicorns & fairytales

 

De winkel van…

Bij elke sprong horen er ‘nieuwe’ vaardigheden. Je krijgt dan een overzicht van wat je baby vanaf dan allemaal zou kunnen doen. Er staat ook duidelijk bij dat het geen norm is. Baby’s ontwikkelen zich allemaal op een ander tempo. Het is een maatstaf. Er zijn dingen die Vince absoluut nog niet deed. Maar daar hoef je je geen zorgen om te maken. Ik vind het best handig om te zien wat ze al zouden kunnen gaan doen. Ook leuk om dan te zien dat het effectief zo is! Ik heb er veel aan gehad. Daarom staat hij nu al klaar voor baby nummer twee…

[bol_product_links block_id=”bol_57cac0ecd94d8_selected-products” products=”9200000030730237,9200000036152515,9200000040653569″ name=”oei ik groei” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Ik ga alvast op zoek naar mijn oudere exemplaar (dezelfde inhoud, andere lay out). Als ik hem terugvind dan verloot ik hem. Kennen jullie het boek? Wat vinden jullie ervan? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    fieke
    30 september 2016 at 14:55

    Ik kocht het boek pas vorige week, en ons meisje is ondertussen al drie maand. Eigenlijk had ik het boek veel eerder moeten kopen, het zou me veel beter hebben geholpen om te begrijpen waarom ze soms zo hangerig en ontroostbaar was… Op de volgende sprongetjes zijn we nu dus beter voorbereid 🙂

Leave a Reply