Unicorns & Fairytales
new hello
Onderwijs Personal

A new hello…

De quote van Paulo Coelho, een van mijn lievelingsauteurs, is hier heel toepasselijk. A new hello. Ik nam voor de zoveelste keer afscheid om opnieuw te beginnen.

In september 2014 begin ik aan mijn 9e schooljaar als juf. Het zal niet alleen een spannende eerste schooldag worden voor de kids, maar ook voor mij. Ik heb nl. (voor deze keer!) besloten om van school te veranderen. Deze school is dichter bij huis en als je een kind hebt is dat wel veel gemakkelijker. Als er dan een kans komt om zo dicht bij huis te werken, dan moet je die met beide handen grijpen. Dat is wat ik gedaan heb. Als je een kind hebt is die keuze minder moeilijk te maken want het is tenslotte in zijn voordeel. Ook al was dit weer een (moeilijk) afscheid van een toffe school met fijne collega’s.

Dat wil natuurlijk wel zeggen dat voor mij ook alles nieuw is. Niet alleen de kinderen die mij nog niet kennen (en ik hen niet) maar ook de ouders, collega’s en directie. Je steeds opnieuw bewijzen is niet gemakkelijk maar op de duur leer je dat wel. Je weet natuurlijk nooit hoe anderen je bekijken. De eerste indruk is niet altijd de juiste maar ik probeer altijd gewoon mezelf te zijn. Dat is niet voor iedereen even leuk want ik ben redelijk druk. Vrolijk en werkgierig (wat je als juf zeker nodig hebt). Maar zoals ik al zei, ik ben druk. Sommige mensen vinden dat wel een beetje overweldigend in het begin. Zoals een golf die inbeukt op een dijk: je krijgt mij helemaal over je. Humor is 1 van de dingen die ik heel belangrijk vind. Eerlijkheid, collegialiteit, steun. Als je even nadenkt is dat tenslotte je tweede thuis, je tweede familie. Je zit er zo vaak.

Ik heb nooit begrepen waarom sommige mensen elkaar willen onderuit halen. In een school zijn tenslotte alle juffen en meesters gelijk, je kan niet meer verdienen omdat jij nu net een blaadje meer verbeterd hebt. Je hebt geen “hogepietenfunctie”. Waarom doen mensen dat dan? Vooral vrouwen onder elkaar staat gelijk aan een ramp. Vaak ben ik blij met wat mannelijke buffers om ons heen, wat hanen die het kippenhok op orde houden. Roddelen kan al wel eens gebeuren: heb je gezien wat zei aan heeft vandaag? Nou , dat is eigenlijk niet mooi. Eigenlijk best onschuldig. Maar sommige mensen gaan vér, heel vér, zo ver dat mensen niet meer graag gaan werken. Zouden die mensen dat doen omdat ze zelf ongelukkig zijn en zich beter willen voelen door iemand anders slecht te laten voelen?

Wat ik altijd doe als ik me slecht voel is meer mensen een compliment geven. Een gemeend compliment. Wanneer je die mensen dan ziet stralen dan voel ik me gelukkig. Ik heb iemand anders door mijn toedoen doen lachen of even een gevoel gegeven dat ze er toe doen. Veel leuker dan iemand onderuit halen! Ik betrap me er soms op dat ik ook wel eens een echt venijn kan zijn. Maar vaak voel ik me dan rotslecht.

Wel, in september hoop ik dat er op mijn nieuwe school veel mensen zijn die hetzelfde denken als ik en gaan proberen een glimlach op mijn gezicht te toveren…

XoXo

Hebben jullie al eens iets meegemaakt op je werk? (leuk of niet zo leuk) 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  iliveformydreams.com
  25 juli 2014 at 07:11

  Wat leuk dat je toch voor een nieuwe uitdaging hebt gekozen! Succes en veel plezier 🙂

 • Reply
  Woohoo by Davina
  25 juli 2014 at 14:08

  Wij zouden al wel goed overeenkomen denk ik 🙂 Ik probeer andere mensen altijd te behandelen zoals ik zelf graag behandeld word, en in plaats van te denken van oh, die heeft een mooi rokje aan zeg ik dat ook. Daar wordt de wereld toch alleen maar mooier van? 🙂

  • Reply
   Nathalie
   25 juli 2014 at 17:18

   Zo is dat!!! Je wordt er ook zelf gelukkig van hé. Ik ga eens op je blog rondkijken, zijn wij al volgers van elkaar 😉

Leave a Reply