Unicorns & Fairytales
moederschap Personal

Ouderzonden #4 : wat zou ik meteen overnemen van andere moeders

Er zijn wel momenten waarop ik denk dat ik het niet altijd goed doe. Wanneer ik dan andere moeders vrolijk zie rondhuppelen achter hun kroost met dan nog 2 kinderen in de draagdoek… Dan ben ik deels jaloers, omdat ik mezelf dit niet altijd zie doen. Ik hou wel een beetje van mijn eigen momentjes.

Maar wat zou ik graag willen overnemen…

Wel, waar ik een beetje jaloers op ben (zonder natuurlijk te weten welke dingen er bij hen minder lopen…) zijn de volgende dingen:

 • moeders die heel der dagen voortdurend samen kunnen spelen met hun kind
 • ouders die heel kalm blijven, ook al loopt alles mis
 • met heel de kroost alleen (dus zonder man, vrienden) uitstapjes doen én kalm blijven wanneer je kinderen niet doen wat je vraagt ook al heb je handen te kort
 • op vakantie gaan, gewoon omdat je er zin in hebt, eender naar waar en er niet teveel over nadenken dat je met kinderen zit die niet altijd doen wat je wil en die wel eens voor een serenade in auto/vliegtuig/trein/hotel/strand (…)  kunnen zorgen….

Het valt nog mee hoor want al bij al vind ik dat we het niet slecht doen, het ouderschap. Ik zou gewoon graag ‘kalmer’ willen zijn. Ik maak me druk in allerlei dingen, vooral als het niet gaat hoe ik het hoopte. Wij hebben best pittige kids en ik zie mezelf niet altijd met twee kinderen alleen op stap gaan. Daarom probeer ik altijd af te spreken met anderen. Ook omdat het gewoon leuker is voor de kinderen als ze speelkameraadjes hebben. Wanneer ze beiden groter zijn zal het wel meevallen maar nu denk ik… als ik aan het spelen ben met hen ene kind, dan begint het andere kind in de kinderwagen te wenen. Haal ik Lex uit de kinderwagen, dan moet ik met hem bezig zijn want hij loopt alle kanten op… wat dan met Vince? Soms vind ik dat moeilijk… en dan zie ik andere moeders alleen op stap zijn met wel 5 kinderen en denk ik… fuck, wat knap! Hoe doet die dat? Waarschijnlijk heeft dat te maken met leren relativeren en kalm blijven. Laat dat nu net de dingen zijn die ik niet kan. Shit.

Maar goed… wij doen vaak leuke dingen, zijn creatief bezig en ik ben wel zo’n mama die DIY projectjes doet. We lezen voor, koken samen, zorgen dat onze kinderen niets tekort hebben. Maar ik heb evengoed mijn gebreken. Zit ik daar mee? Ja… doe ik daar iets aan? Niet altijd. Ik blijf wel een beetje die zekerheid opzoeken omdat ik nu eenmaal heel onzeker ben. Misschien moet ik aanvaarden dat ik niet perfect ben en dus ook geen perfecte moeder ben. Mijn kinderen krijgen liefde en aandacht en ik denk dat het wel snor zit. Kan het beter? Waarschijnlijk wel. Maar het kan altijd beter denk ik dan. Misschien is ‘gewoon goed’ ook goed…

Waar zijn jullie jaloers op bij anderen? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Delphine The Green Petrolhead
  26 februari 2018 at 12:31

  Vorig weekend naar Londen geweest. Voor ons zat een gezin met 5 kinderen waaronder nog één baby aan de borstvoeding. Ik kon niet anders dan de hele treinrit dat gezin te observeren. Ik blijf eigenlijk ook veel thuis uit “gemakzucht”. En uit gêne, om de mensen niet ongevraagd op een peuter puber te trakteren.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  27 februari 2018 at 11:13

  Hele dagen kunnen knutselen en spelletjes doen vind ik ook wel benijdenswaardig. Zelf ben ik niet zo’n knutselmoeder en ik lees liever een boek dan dat ik spelletjes doe. Hoewel ik wel heel vaak Rummycup doe met mijn jongste zoon.

 • Reply
  Fien
  28 februari 2018 at 15:37

  Ik ben wel jaloers op
  * mama’s die de moed vinden om te gaan sporten en gezond te eten.
  * koppels die we-time kunnen inlassen. Ons lijkt het maar niet te lukken 🙁
  * mama’s die zonder schuldgevoel me-time nemen. Ik denk dan altijd aan mijn kindjes terwijl ze altijd in goede handen zijn zonder dan echt te genieten.

 • Reply
  Alice
  25 maart 2018 at 07:51

  Dat alleen op stap gaan met de kids dat doe ik constant aangezien mijn Husband elk weekend dansles geeft, maar dat knutselen, daar ben ik dan weer minder snel mee weg omdat ik al op voorhand aan de rommel denk hahaha!!
  En ik zou ook graag veel gezonder koken!! Avocado’s staan bij mij alleen op tafel als er bezoek is voor de dip bij de nachos haha!

Leave a Reply