Unicorns & Fairytales
oefeningen met de wobbel - unicorns & fairytales
kids musthaves moederschap Onderwijs Ontwikkeling Spelen

10x leuke oefeningen met het wobbelboard

Heb jij een wobbel of wil je graag een wobbel maar weet je niet goed wat je er allemaal mee kan doen? Frauke, die wobbelturnen geeft, wou me graag helpen door enkele leuke oefeningen met het wobbelboard te geven. Ik vroeg aan Kristin of haar dochter dit eens wou uittesten (onze eigen wobbel was nog niet aangekomen) en zo kan ik jullie dus 10 leuke tips geven!

Oefeningen met het wobbelboard

Het is erg leuk om te spelen met de wobbel. Je kan er mee balanceren uiteraard en het gebruiken bij een spel. Meestal laat je dat gedeelte maar over aan de kinderen, die fantaseren er wel op los. Frauke geeft wobbelturnen en wij mochten daar al eens kennis mee maken. Enkele maanden geleden mocht ik een sessie wobbelturnen meemaken samen met Vince. Nu mag ik zelf een namiddag wobbelturnen weggeven aan mijn lezers. Heb je al meegedaan trouwens? Maar voor wie graag zelf oefeningen met het wobbelboard doet: hier zijn 10 ideetjes.

 

1>> De springplank

Je gaat op de rand van je wobbelboard staan. In de lengte. Met je tenen over de rand. Buig door je knieën, en hup met een grote sprong, spring je van je wobbelboard af.

2>> Duikwedstrijd

Heb je 2 wobbelboards? Dan is dit een leuke oefening. De 2 wobbelboards liggen op een lange lijn tov elkaar. 3,2,1 start! Beide kinderen springen van de plank en maken met hun handen een duikbeweging. Je ‘zwemt’/’loopt’/’springt op 1 been’ naar een voorwerp dat in het midden ligt (op gelijke afstand van beide wobbelboards). Diegene die het voorwerp als eerst heeft ‘opgedoken’ wint.

3>> Skydyven

oefeningen met het wobbelboard - unicorns & fairytales

Ga op je wobbelboard liggen. Deze staat met de bolle kant naar boven.
Je ligt op je buik. Probeer nu je voeten vast te nemen. Romp richt je lichtjes op.
Kan je nu je benen omhoog doen en je armen voor je? Ja? Super!

4>> Varen

oefeningen met het wobbelboard - unicorns & fairytales

Je zit op je wobbelboard en neemt met je handen de beiden zijkanten van je wobbelboard vast. Je benen zitten in kleermakerszit. Je beweegt/wobbelt van links naar rechts. Hoe snel kan je gaan?

5>> Laat de auto rijden

oefeningen met het wobbelboard - unicorns & fairytales

Ga rechtstaan op je wobbelboard. Benen zijn wijd open. In het midden zet je een speelgoedauto. Beweeg langzaam heen en weer met je wobbelboard. Laat de auto rijden. Lukt het je zonder dat de auto van je plank race’t ? 
Je kan deze oefening ook doen met een balletje of ander voorwerp. 

Je kan van je Wobbelboard ook een schans maken. Hou ze wat rechter en laat je auto eraf racen.

6>> Vliegtuig

oefeningen met het wobbelboard - unicorns & fairytales

Je staat met je benen goed open. Je armen zijn zijwaarts horizontaal. Je armen zijn de vleugels van het vliegtuig en gaan op en neer als je heen en weer wobbelt.

7>> Goal!

oefeningen met het wobbelboard - unicorns & fairytales

Je wobbelboard staat met de bolle kant naar boven. Je ligt op je buik in de lengte.
Je neemt een tennisbal en probeert deze onder je wobbelboard heen te gooien. Je gooit met je rechterarm en vangt met je linkerarm. Daarna omgekeerd.
Samen spelen? Zet de wobbelboard in het midden en probeer de bal naar elkaar te rollen onder de plank heen.

8>> Down facing dog

oefeningen met het wobbelboard - unicorns & fairytales

Je staat gebogen (op handen en voeten) op je wobbelboard en wobbelt van voor naar achter. Laat je lichaamszwaartepunt naar voor komen. Hoe sterk zijn je armspieren? Vind je het niet eng zo bijna over kop te gaan?

9>> De Flamingo

Je gaat op de rand van je wobbelboard staan. Beide voeten samen. Je kijkt in de lengte van je plank. De plank ligt voor je. Je gaat op 1 been staan. Lukt dit zonder om te vallen? Nu wissel je van been.
Kan je je plank op en neer laten bewegen? Met 2 voeten samen/ op 1 been?

10>> Surf

oefeningen met het wobbelboard - unicorns & fairytales

Je gaat op je wobbelboard staan. Voeten wijzen in dezelfde richting als de richting waarin je kijkt. Handen zijn zijwaarts. Je staat in de lengte van je wobbelboard, zoals op een surfplank.
Surfen maar! Af en toe ga je over kleine golven en af en toe een hele grote!

 

Wil je graag een kortingscode in je mailbox ontvangen waarbij je 15% korting krijgt? Geldig op alle soorten wobbelboard bij Rootz71  

Wat vind je van deze oefeningen met het wobbelboard? Ga je ze ook proberen? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply