Unicorns & Fairytales
New York - unicorns & fairytales
Hotspots My life Op stap Personal

New York

Voor ik naar New York ging had ik er een bepaald beeld van gevormd. Zou het zoals in de films en series zijn? Loopt iedereen er zoals Carrie van Sex And The City bij? Staat er een Mac Donalds op iedere hoek van de straat? 

 

We kwamen aan toen het al donker was en hier zou het al 4 uur ‘s nachts (of ‘s morgens?) zijn. Ik was enorm moe en wou enkel nog mijn bed zien. Toch hield ik mijn ogen open in de taxi toen we New York binnenreden. De skyline was prachtig! Hoge gebouwen, allemaal lichtjes en véél, véél verkeer. Een bruisende stad. Zoals ik me had voorgesteld.

New York - unicorns & fairytales

Aangekomen in het hotel ploften we neer op ons (piepende) bed en ontdekten we waarom  NYC de “City that never sleeps” heet. Getoeter van auto’s, verkeer, andere geluiden… Het was oorverdovend. De volgende dag gingen we oorstoppen kopen. Dit is echt abnormaal. Over verkeer gesproken… Wist je dat ze toeristen kunnen onderscheiden van New Yorkers door te kijken hoe we de straat oversteken? Wij blijven netjes aan de kant staan, terwijl New Yorkers gewoon in het midden van de straat gaan staan, de auto’s zoevend en toeterend voorbij rijdend… Ze lopen gewoon door het rood, politie en al. That’s normal. Okay dan… Ik heb enkele keren gedacht dat ik sowieso een dode ging zien en af en toe moest een auto flink op de remmen gaan staan. Ook die auto’s maken van twee rijvakken gewoon drie rijvakken. Toeteren is daar doodnormaal. Volgens mij leren ze dit op de rijschool. No way dat ik daar ooit zelf zou rijden. Maar het heeft wel iets, al die drukte…

New York - unicorns & fairytales

Wat me ook opviel was dat het écht zoals in de series is: businessman in maatpak, oortjes van de GSM in, joggers en mensen met koffie (Starbucks?) in de hand. Dat is dan ook het eerste dat ik ging kopen: een koffie in Starbucks. Mijn twee favoriete smaken: Gingerbread Latte en Pumpkin Spice Latte. Heerlijk  Maar… geen Carrie’s. Ik dacht meer opgesmukte dames te zien paraderen. Wel verzorgd, dat wel, maar niet overdreven dressed. Ik viel dus gelukkig niet uit de toon. Oef! De Mac Donalds bleven weg en ik vond wel veel “Pain Cotediens”, “Prêt à manger” en “Starbucks”. Meer over deze plekjes komt nog. Ze zijn daar echt wel bewust met calorieën bezig en op veel menu’s vond je hoeveel calorieën je in dat gerecht kon vinden.

New York - unicorns & fairytales

New York is wel machtig, met zijn hoge gebouwen. Enkel toeristen kijken dan ook met open mond naar boven en wijzen en zeggen WOOOOW (zoals ik dus). Wanneer je naar boven kijkt krijg je hoogtevrees… Of hoe heet dat dan? The Rockefeller Building was dan ook een enorme ervaring. Wat een mooi uitzicht. We gingen er zowel overdag als ‘s avonds heen.

New York - unicorns & fairytales

De mensen zijn enorm vriendelijk, zowel in winkels als op straat. Op straat zal dit ongetwijfeld gemeend zijn. In de winkels misschien en op restaurant draait alles om de fooi die ze krijgen. Want meestal worden ze heel weinig betaald en moeten ze het hebben van de fooi. Die is verplicht (tussen haakjes) en bedraagt vaak 20 procent (bovenop de taxes die je ook nog eens moet betalen). Zo moesten we op een bepaald moment meer dan 30 dollar fooi betalen. We wilden ook niet weten wat er ging gebeuren als we dit niet deden. Dus of de vriendelijkheid van die mensen nu bepaald wordt door dit systeem… I don’t know. Waarschijnlijk wel een beetje. Sommigen waren te vriendelijk. Maar dat wil niet zeggen dat ik de mentaliteit van vele mensen daar veel beter vind dan hier in België. Hier lopen nl. naar mijn mening enorm veel verzuurde en norse mensen rond. Wanneer je daar iemand stootte zeiden ze allemaal : I am so sorry, terwijl ik dan nog nota bene tegen die persoon was gelopen.

New York - unicorns & fairytales

De stad waar je eindeloos kan shoppen… Ja, maar dat kan je hier ook. De grote ketens banen zich wereldwijd een weg en je ziet ze overal. Originaliteit is er niet meer hoor. Echte Amerikaanse winkels… ik ben er niet geraakt. Waarschijnlijk zijn ze er wel maar zijn ze verborgen ergens waar de toeristen minder komen. Jammer maar helaas. Ik heb dus helemaal niet zoveel kunnen kopen. De dollar stond bovendien slecht en was bijna even veel als de euro. Geen koopjes dus. Binnenkort komt er een shoplog dus …no worries, je komt nog te weten wat ik wél gekocht heb.

New York - unicorns & fairytales

Central Park is het leukste park waar ik al ooit geweest ben. Ze hebben er fameuze speeltuinen, allemaal ultra kidsproof en de mommy’s hebben allemaal kinderwagens met een speciale cup houder zodat ze hun water of koffie (of papfles?) erin kunnen steken. Allemaal! Heb jij ooit al iemand daarmee zien rondlopen? Ik wil , ik wil, ik wil ! Allemaal lopen ze daar in hun fitness outfit, alsof ze net gaan lopen zijn met hun kinderwagens met koffie in… (yeah right). Maar terug even over de speeltuinen. Die zijn allemaal omheind. Geen kind dat eruit kan. Ook staan er om de meter bankjes waar de mommy’s of daddy’s kunnen rusten. Van dat joggen dan weliswaar.

New York - unicorns & fairytales

New York is very social. Very social media. Allemaal lopen ze te praten tegen zichzelf (dachten we). Bleek dus tegen iemand in de oortjes te zijn. Is in. Ook houden ze hun gsm niet tegen hun oor maar voor hun mond. Huh? Anyway, ik voelde me wel goed want overal was dan ook WIFI. FREE WIFI. Gelukkig, anders had de WIFI WITCH (lees *HIER*) weer bovengekomen. New York is duidelijk mijn ideale omgeving. Ik voelde me meteen thuis.

Wat ik wel miste was wijn… Wijn is daar peperduur. In het hotel 18 dollar en in de goedkopere zaken 12 dollar. Say what? Gelukkig waren de meeste wijntjes wel lekker. Behalve een 15 dollar kostende wijn ergens in Central Park. Wat vies.

New York - unicorns & fairytales

Maar, without a doubt, New York is de moeite… Goed sparen is wel de boodschap. Ik heb er alvast van genoten en wil zeker een keertje terug gaan. Binnenkort doe ik nog uit de doeken wat we allemaal gingen bezoeken, waar je lekker kan eten en wat ik gekocht heb. Stay Tuned.

Zijn jullie al in NYC geweest? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Lotte
  10 november 2015 at 23:41

  Ik wil héél graag eens naar New York, maar ik ben net ontzettend bang voor alle drukte. Zoals jij het beschrijft, heb ik het al vaak gehoord: je loopt op straat als in een mierennest, het lawaai is oorverdovend… Ik heb het soms in België al moeilijk als ik in een ‘grote’ stad als Brussel rondloop. Omdat ik heel snel overprikkeld raak (door mijn hooggevoeligheid), heb ik ook veel nood aan rust, dus ben ik bang dat ik het geen week zou volhouden in New York, wat dan weer bijzonder veel zonde van mijn geld zou zijn…

  • Reply
   Nathalie
   11 november 2015 at 07:10

   Zoals Lesley al zei zijn er inderdaad ook rustige plekken hoor. Een mierennest valt eigenlijk best mee. Enkel op de echt toeristische plekken kan het wel druk zijn en op bepaalde uren. Het lawaai ‘s nachts is inderdaad wel niet leuk maar wij lagen dan ook centraal in het stad geleden. Dicht bij de drukke winkelstraten. Je moet het zeker eens een keer gedaan hebben, het is een leuke belevenis en Central Park is echt leuk en groen!

 • Reply
  Lesley
  11 november 2015 at 05:03

  Hahaha, die wijn in Central Park, was dat in Tavern on the Green? Zo’n poepchique bedoeling?! Daar zijn wij in september ook van onze stoel gevallen van de prijs voor 2 glaasjes rosé.. Maar hij was wél lekker! =)

  Nog even aan Lotte van hierboven: er zijn in NY echt wel rustige(re) plekken te vinden hoor. Het is niet allemaal continu drukdrukdruk en veel lawaai. Ikzelf vond vooral de metro en de Avenues + Times Square heel druk, maar in de straten zelf is het rustiger wandelen (ook afhankelijk van de buurt) met minder verkeer. Je kan ook de bus nemen ipv de metro, en er zijn veel parken in de city waar de New Yorkers zelf ook komen om te ontspannen. Ook Brooklyn is bvb. veel rustiger dan Manhattan zelf.. Hopelijk kan jij er ooit toch naartoe en word je even verliefd op de stad als zoveel anderen vóór jou!

  • Reply
   Nathalie
   11 november 2015 at 07:09

   The boat house dacht ik. Ja er zijn inderdaad wel rustigere plekjes en je gaat mee met de flow. Het lijkt soms minder druk dan het is zelfs. Brooklyn zijn we niet geweest. Wel in enkele zijstraatjes in de upper east en daar is inderdaad geen kat te zien… 😉 Hangt waarschijnlijk ook wat van de periode af wanneer je gaat? Het is in ieder geval wel de moeite om te doen. Waar zijn jullie allemaal geweest?

 • Reply
  Lotte
  11 november 2015 at 12:23

  Bedankt voor de tips én de geruststelling 🙂 Ik kan niet wachten tot ik genoeg heb gespaard om er eindelijk heen te gaan.

 • Reply
  Sheena
  11 november 2015 at 18:16

  Wij zijn er twee jaar geleden in de herfst geweest en het is leuk om jouw verslag te lezen om zo nog even terug weg te dromen naar ons eigen NY tripje. Ik ga zeker nog eens terug 🙂

 • Reply
  Astrid - Timeless Elegance
  12 november 2015 at 12:59

  Hey Nathalie!

  Deze zomer ga ik samen met mijn vriend naar New York. Deze tips komen dus goed van pas!

  Liefs Astrid (Timeless Elegance)

  • Reply
   Nathalie
   12 november 2015 at 20:02

   Super om te horen 🙂 Er komt binnenkort nog meer !

Leave a Reply