Unicorns & Fairytales
Back to school tip #1
moederschap Onderwijs Ontwikkeling Webshoptips Winactie & Give away

Back to school tip #1 | Naamlabels (+WIN!)

In augustus zal ik enkele “back to school tips” geven. Dit in het kader van de mamachallenge2015 én ook gewoon omdat het leuk is. Deze eerste back to school tip gaat over iets wat elke ouder in huis zou moeten hebben.

Nametags

Naamlabels! Als juf kan ik dit écht aanraden. Zelf heb ik ze nu al en Vince gaat nog niet naar school. Maar wel naar de onthaalouders en ook daar is dit handig. Elk jaar hetzelfde liedje: gelieve alle spullen te naamtekenen. Ik weet het, we blijven in herhaling vallen. Maar geloof mij, hoe meer we het vragen, hoe minder het lijkt te gebeuren en de stapel verloren voorwerpen wordt steeds groter op school. Koekendoosjes, schoenen, sokken, broeken, jassen en nog veel meer. Je zou versteld staan wat we allemaal vinden…zonder naam. (***Op de foto’s zijn de telefoonnummers gewist wegens privacyredenen***) 

back to school tips #1 - unicorns & fairytales

Kleven of strijken

Nou dit is handig op te lossen hoor. Vroeger moest mama of papa dit in de kledij naaien maar dat is allemaal verleden tijd. Met de naamstickers van mynametags hoef je enkel te kleven of te strijken. Dit kan je kiezen. Bovendien kan je zelf een ontwerpje maken. Nog leuk ook. Ik koos voor een blauwe achtergrond, een panda, de naam van Vince en onze telefoonnummers erop.

Tip

Je zet op je labels wat je zelf wil. Uiteraard zet je maar best de naam van je kind erop. Wat wij altijd doen is ook de telefoonnummers van mama en papa erop zetten. Zo kan een verloren voorwerp steeds de weg naar huis terug vinden. Kies samen met je kind (als hij oud genoeg is) welk figuurtje hij er graag op heeft, zo wordt het herkenbaar.

back to school tips #1 - unicorns & fairytales

Kleef, strijk alsof je leven er vanaf hangt

Nee echt, ook al zeg je tegen je kind om heel goed op zijn spullen te letten… hij doet het niet. Hij probéért wel. Toen we op boerderijklassen gingen bleven er jassen, handdoeken en andere spullen liggen en toen we vroegen van wie ze waren, waren ze van… Jane Doe. Niemand! Ze herkennen vaak hun spullen niet.

Easy

Ik ging meteen proberen! De naamlabels zijn heel gemakkelijk te bevestigen. Alle instrijklabels zijn ontworpen om te worden gestreken, te worden gewassen en om in de droger te worden gedaan. Hun instrijklabels hebben zelfs een garantie dat ze gedurende 10 jaar wasbestendig zijn.

Win win win! 

Yay! Ik mag namens mynametags.be  2 lezers blij maken! Je mag zelf 2 stickervellen naar keuze ontwerpen en krijgt ze thuisgestuurd zodat ook jij al kan beginnen labelen. Wat moet je doen? Laat even een leuke reactie na en op maandag 17 augustus laat ik Vince een winnaar trekken. De winnaar zal via het mailadres gecontacteerd worden. Je kan de winnaar bekijken op mijn facebookpagina.  Er zal geen extra blogje aan gewijd worden.

Succes!

Wat vind jij van deze labels? Naamteken jij netjes alles van je kinderen? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

16 Comments

 • Reply
  Kristin ver
  12 augustus 2015 at 13:10

  Ik gebruik al jaren naamstickers in allerlei formaten, ze zijn zo handig! Instrijklabels en ‘plakgemak’ stickers voor kleding worden hier ook heel vaak gebruikt! Op de stickers voor in de kleding te plakken staat ook mijn telefoonnummer Zelfs de lievelingsknuffels van mijn kinderen zijn voorzien van naam en telefoonnummer!

  Ik ben fan!

  • Reply
   Nathalie
   12 augustus 2015 at 13:12

   Super! ik ook hahaha. Veel succes!

 • Reply
  Isabel
  12 augustus 2015 at 15:31

  Mijn oudste dochter heeft er al in haar bezit, maar het kleintje nog niet… Zou erg goed van pas komen!

 • Reply
  Angelique
  12 augustus 2015 at 18:50

  Oh heel handig voor mijn zoontje dit die nog wel eens iets mee sleept naar de gastouder en school! Doe dus graag mee

 • Reply
  Tussen de soep en de patatten
  12 augustus 2015 at 19:04

  Heeeeel graag! Bewees al eens zijn diensten en nu de kleinste zoon naar school moet, zou dat als geroepen komen!
  Groetjes

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  12 augustus 2015 at 22:36

  Ik doe graag mee voor als mijn dochtertjes straks weer naar school moet…

 • Reply
  Miss Wobie
  13 augustus 2015 at 09:01

  naamstickers, leuk!
  Ik twijfelde al langer om er eens te laten maken en nu mijn klein mannetje 1 september start in het eerste kleutertje zou dat wel super zijn, zo’n stickers winnen 🙂 Fingers crossed!

 • Reply
  Iris
  14 augustus 2015 at 21:06

  Ik label ook alles van ons dametje voor op de peuterspeelzaal en bij de Gastouder: ik vind het zonde als ze mooie of nog erger lievelingsspullen kwijtraakt!

 • Reply
  Nele
  15 augustus 2015 at 09:36

  Ik heb ze een keer gehad bij de geboorte van Dominic, gekregen van een bank als cadeautje. Ik doe mee omdat ze op zijn ! Veel succes aan mezelf !

 • Reply
  Melinda
  15 augustus 2015 at 10:12

  Aangezien Max nog niet naar de crèche gegaan is, hebben wij dit nog niet gedaan. In september zal het dus een klusje worden. Heel wat gemakkelijker met jouw nametags ? en als ze nog eens een playdate houden, is het misschien ook niet slecht aangezien ze dezelfde drinkbus hebben. Ik doe mee! ?

 • Reply
  Marjo
  15 augustus 2015 at 17:25

  Oooooh tot mijn schande moet ik bekennen dat ik niet label, misschien is dit mijn kans 😉

 • Reply
  Marjon
  15 augustus 2015 at 22:09

  jaja hier wordt ook gelabeld. Erg handig voor allerlei spullen zoals t-shirt, schoenen, jassen, broodtrommels ed. Iedereen zou dit moeten doen!

 • Reply
  Sven Muller
  15 augustus 2015 at 22:51

  Hey Nathalie, Robin gaat binnenkort ook naar school! Wat een supertof idee die nametags! Xxx

 • Reply
  Sheila
  16 augustus 2015 at 09:20

  Super handig lijkt me dat. Ik wil ze ook graag inderdaad. Want je kan je beter voorbereiden om te voorkomen dat je van alles kwijt raakt. En je kan nou niet echt je kind de schuld geven ?

 • Reply
  Cindy van Gucht
  16 augustus 2015 at 14:11

  Niets zo handig als leuke naamlabeltjes om alle doosjes en spulletjes te voorzien van naam, klas, adres, … Uiteraard voor mijn lievelingsmetekindje dat binnenkort naar school gaat! Zou een tof cadeautje zijn van ons alletwee he?!
  ?

 • Reply
  Martine Mingeroet
  22 augustus 2017 at 22:15

  Ik zou het leuk vinden voor mijn kleindochtertje Helena die naar de kleuterschool gaat.Ik was kleuterleidster en uit ervaring weet ik dat kinderen vaak hun eigen spulletjes niet herkennen.Zo’n labels komen dan zeker van pas….

Leave a Reply