Unicorns & Fairytales
Boeken Onderwijs Prentenboeken Winactie & Give away

Mooie prentenboeken met prachtige tekeningen

Tegenwoordig zijn er echt prachtig getekende, mooie prentenboeken. Je zou ze alleen al willen hebben voor de illustraties. Ik stel graag aan jullie 3 hele mooie prentenboeken voor en geef een prachtexemplaar weg in samenwerking met uitgeverij Clavis.

Zo blij met jou! (An Swerts & Jenny Bakker)

Dit prentenboek gaat over Sofia. Ze is zo verliefd op een jongen dat ze het benauwd heeft.

“Oma, kun je te veel van iemand houden?”vraagt Sofia bezorgd. Oma glimlacht. “Hoe bedoel Je” “Zo veel dat je eraan doodgaat,” zegt Sofia.

Ze vraagt raadt aan oma en die vertelt het verhaal over haar en opa. De prenten in het boek zijn adembenemend mooi en het verhaal zal voor bepaalde kinderen herkenbaar zijn. Die eerste verliefdheid in de lagere school. Het is een heel erg mooi verhaal voor kinderen vanaf 5 jaar. Over verliefd zijn en gewoon iemand lief vinden. Een leuk boek om een fijn gesprek op gang te trekken, in de klas of thuis.

mooie prentenboeken - unicorns & fairytales

mooie prentenboeken - unicorns & fairytales

 

Het verdwenen kersenrood (An Swerts & Jenny Bakker)

mooie prentenboeken - unicorns & fairytales

Dit boek is wederom van de twee getalenteerde dames met prachtige illustraties. Het thema van het boek is verlies en verdriet. Een ideaal boek om aan rouwverwerking te doen. Het verhaal is eigelijk een sprookje over een koningin die sterft. Ze laat een zoontje en een man achter. Iedereen treurt om de koningin want ze was erg geliefd. Floris, haar zoon, is enorm verdrietig. Ook omdat zijn vader hem geen aandacht meer geeft. Hij heeft zelf te veel verdriet. Elke keer als hij mensen ziet zoenen, krimpt zijn hart in elkaar. Hij mist koningin Soraya. Hij spreekt daarom een vloek uit…niemand kan nog zoenen.Iedereen mist de warmte, iedereen mist zoenen. Floris besluit er iets aan te doen… Hij vraagt raad aan een fee. Die strooit verschillende zoenen en zo kan hij weer heerlijk genieten. Hij besluit om met zijn vader te praten en hij kan hem uiteindelijk tot rede brengen.

mooie prentenboeken - unicorns & fairytales

“Een zoen zegt meer dan 1000 woorden.”

 

mooie prentenboeken - unicorns & fairytales

Iedereen is weer gelukkig wanneer ze weer zoenen kunnen uitdelen. Omdat Floris wil dat niemand vergeet hoe belangrijk zoentjes zijn, verzint hij mooie zoengedichtjes die hij aan de paleispoort hangt.

Het is een ontzettend mooi verhaal. Dit is een ideaal boek om in de klas voor te lezen en een gesprek aan te knopen. Over zoenen, lief zijn, rouwen… Het staat open voor vele mogelijkheden. Ook thuis is het een heerlijk mooi boek om voor te lezen. Ook al is het een triest begin, het einde is prachtig.

 

Overal en ergens (Pimm van Hest & Sassafras De Bruyn)

mooie prentenboeken - unicorns & fairytales

De mama van Yolande is doodgegaan. Ze mist haar ontzettend hard. Haar mama had ooit gezegd…

“Als je me zoekt lieve schat, dan zul je me vinden.”

Ze besluit haar te zoeken. Ze begint bij haar broertje Julian. Die praat met beer alsof de beer mama is. Dan gaat ze naar papa. Voor papa is mama in het schilderij dat ze gemaakt heeft, de koffiemok waaruit ze dronk of de stoel waarop ze zat. ‘s Avonds neemt ze haar knuffel heel dicht bij haar en ruikt ze plots mama. Als ze haar ogen dicht doet dan lijkt het alsof mama haar knuffelt. Wanneer haar tante op bezoek komt vertelt ze dat mama verder leeft in verhalen over haar. Bij oma en opa bladert ze in een fotoalbum. Daar ziet ze een foto van zichzelf. Achter is dit geen foto van Yolande maar wel van haar mama toen ze klein was. Mama zit dus ook in haar! Met opa gaat ze naar de begraafplaats waar mama een stukje natuur geworden is. Zo gaat het nog verder met de wind, de sterren, rozen … Yolande beseft dat mama OVERAL is.

mooie prentenboeken - unicorns & fairytales

Een boek om kinderen duidelijk te maken dat doodgaan bij het leven hoort, dat wanneer je iemand mist, hij verder leeft in je hart, je herinneringen, je dromen en om kinderen een houvast te bieden tijdens het rouwen. Dit is een boekje om in de klasbib te hebben, om in de zorgklas te bewaren of thuis te hebben. Niet enkel omdat er iemand gestorven is, maar ook om gewoon voor te lezen. Zomaar…

Deze boekjes kopen?

Je kan deze boeken kopen via bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_58bdb12eea510_selected-products” products=”9200000040653300,9200000036417765,9200000015344946,9200000067314810″ name=”boeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”731″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Frida

Dit mooie prentenboek ‘Frida‘ met over elkaar schuivende prenten is ook een topper. Het boek heeft een waarde van 47,50 euro. Een poëtische en hartverscheurende vertelling over Frida Kahlo. Met imponerende tekeningen van Benjamin Lacombe. (Vanaf 10 jaar)

‘Nog niet zo lang geleden was ik een klein meisje dat door een wereld vol kleuren liep. Alles was een raadsel. Nu woon ik op een planeet van pijn, transparant als ijs, waar niets verbloemd wordt.’
– Frida Kahlo

Al tijdens haar leven was Frida Kahlo (1907-1954) een stijlicoon. Dankzij haar charisma werd de Mexicaanse kunstschilder op handen gedragen door revolutionairen, feministen en minderheidsgroepen. Haar leven was kort, haar kunst blijft tijdloos en indrukwekkend.

 

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

49 Comments

 • Reply
  Griet De Schepper
  7 maart 2017 at 07:40

  Onze kindjes zijn geen stilzitters maar een mooi boek maakt hen ineens muisstil. Dit boek krijgt een mooi plaatsje.

 • Reply
  Anna
  7 maart 2017 at 07:46

  Ik doe graag mee voor die prachtige boek
  Facebook: An Na

 • Reply
  Linda vergouwen
  7 maart 2017 at 07:50

  Daar doe ik heel graag aan meevoor stichting Pretletters waar we lezen met het gehandicapte kind! Onze vrijwilligers zouden zo’n mooiboek heel graag meenemen bij hun voorleesactiviteiten

 • Reply
  Annelies
  7 maart 2017 at 08:03

  Wat een mooie prentenboeken . Ik doe zeker mee voor mijn twee kids hier. Gaan ze zalig vinden .
  Fingers crossed

 • Reply
  Katja Van Impe
  7 maart 2017 at 08:05

  Graag doe ik mee…
  Wat een mooi boek…deze zou ik meet veel liefde willen gebruiken in de klas.
  Wat er heerst de dag van vandaag in de wereld…de kinderen kunnen het zelf zo moeilijk verwoorden….hun angsten, gevoelens…dit boek zou hen heel goed kunnen helpen “iets los te maken bij hen…”
  Juf Katja ❤

 • Reply
  Anna B
  7 maart 2017 at 08:22

  Wauw wat een prachtig boek,daar wil ik graag uit voorlezen

 • Reply
  Ria
  7 maart 2017 at 08:29

  Oh dat zien er erg mooie en leuke prentenboeken uit !!!een ja ik zou er graag eentje winnen om voor te lezen aan mij 3 schatten van kleinkinderen . Tille , Ems en Eva gaan hier van genieten en oma nog meer !!

 • Reply
  Ria van Hooydonck
  7 maart 2017 at 08:30

  Oh dat zien er erg mooie en leuke prentenboeken uit !!!een ja ik zou er graag eentje winnen om voor te lezen aan mij 3 schatten van kleinkinderen . Tille , Ems en Eva gaan hier van genieten en oma nog meer !!

 • Reply
  elisabeth maria martina
  7 maart 2017 at 08:42

  wat een geweldig verjaardagskado voor kleindochter benthe
  #duimen

 • Reply
  Veerle
  7 maart 2017 at 08:45

  Super! Wij spelen ook erg graag mee!
  Tijdens ons bedritueel komt er steeds een boek aan te pas…en dan liefst eentje met mooie prenten!
  Dit boek ziet er fantastisch mooi uit!

 • Reply
  Regina Zijlstra-van Dijk
  7 maart 2017 at 08:46

  Heel graag doe ik met deze win actie mee, wat zou ik onze 3 kleinkinderen hier heel erg graag uit willen voorlezen, onze oudste kleindochter van 4 jaar zei vorige week nog tegen mij, Beppe ik word altijd zo blij als ik jouw zie…. Dan smelt je toch! Deze meid zit net op de basisschool en heeft moeite om alle gevoelens om te gaan, wat zou ik har hier graag uit willen voorlezen!! Een heel mooi boek, met prachtige mooie plaatjes om dingen durven te bepraten..

 • Reply
  Hadewych
  7 maart 2017 at 08:50

  Ik zou graag het boek “Frida” winnen omdat ik in eerste instantie de tekeneningen van Benjamin Lacombe fantastisch prachtig vind, maar ook omdat de inhoud van het boek mij ontzettend nieuwsgierig maakt. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in kunst en wil dit doorgeven en er bestaat geen leukere manier dan met dit prachtig boek Frida Kahlo te introduceren.

 • Reply
  karen
  7 maart 2017 at 09:01

  Zo een mooi boek, ik zou die graag delen met mijn 2 schatten van kinderen.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  7 maart 2017 at 10:17

  Alleen die prachtige tekening op de cover vind ik al indrukwekkend! Wat een mooi boek lijkt me dat.

 • Reply
  Marange
  7 maart 2017 at 10:18

  Ik doe graag mee. Wat een mooie boeken zeg! Mijn dochter zou er super happy mee zijn. Nu op school leren ze over Gaudi, in de module komt Khalo voor, dus mooie aansluiting voor haar!

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  7 maart 2017 at 12:10

  Dat ziet er een prachtig boek uit, ik doe graag mee. Een boekje voorlezen is een vast onderdeel van het avondritueel van mijn dochtertjes.

 • Reply
  Pauline van loopik
  7 maart 2017 at 12:20

  Wauwww ze is nog een beetje klein maar plaatjes kijken kan ook!! Leuk wij doen een poging op een kansje….

 • Reply
  Leentje
  7 maart 2017 at 13:13

  Ook wij doen graag mee voor dit prachtige prentenboek! Grote broer en zus vinden het zalig om voor te lezen voor kleine broer!

 • Reply
  PiMM van Hest
  7 maart 2017 at 13:18

  Dankje Nathalie,

  Voor je mooie aandacht voor ons prentenboek “Overal en Ergens” van Sassafras De Bruyn en MMijzelf.
  Een warme groet vanuit Eindhoven,

  PiMM (auteur van “Overal en Ergens”)

  • Reply
   Nathalie
   7 maart 2017 at 19:15

   Oh wat leuk Pimm! Het is een prachtig boek, dat moest ik gewoon mooi weergeven! Ik apprecieer jouw berichtje enorm!

 • Reply
  Nancy
  7 maart 2017 at 13:48

  Omdat ik oprecht zo blij ben met mijn dochtertjes, en omdat ze enorm van lezen en voorlezen houden zou ik dit boek heel graag willen winnen om hen te vertellen dat ik heel blij ben met hun <3

 • Reply
  Inge Stroobandt
  7 maart 2017 at 17:54

  Wat . Een . Mooi . Boek !
  Hier een boekenverslaafd meterkindje rondlopen.
  Wat zou die zo blij zijn met zo’n boek 🙂

 • Reply
  Joke
  7 maart 2017 at 18:40

  Wat een fantastische actie en wat een ongelooflijk mooi prentenboek! ❤ Héél graag zou ik mijn liefde voor Frida Kahlo aan de hand van dit boek doorgeven aan mijn dochtertje. Ze zou het koesteren en het krijgt vast en zeker een ereplaatsje in haar boekenkast. Vingers én tenen gekruist, ai ai … 😉

 • Reply
  Gaelle Tack
  7 maart 2017 at 19:54

  “Wat zou ik ook blij zijn met jou :D” Je hebt nooit prentenboeken genoeg! Deze mooie exemplaren zou ik er graag bij hebben. Er is zoveel dat we voelen en moeilijk onder woorden te brengen. Kkinderen (maar ook volwassen) weten er vaak geen raad mee. Deze boeken zijn prachtig om bepaalde onderwerpen aan te reiken in de klas.
  Het zien er in ieder geval prachtige boeken uit!

 • Reply
  Gaelle Tack
  7 maart 2017 at 19:55

  “Wat zou ik ook blij zijn met jou :D” Je hebt nooit prentenboeken genoeg! Deze mooie exemplaren zou ik er graag bij hebben. Er is zoveel dat we voelen en moeilijk onder woorden te brengen. Kkinderen (maar ook volwassen) weten er vaak geen raad mee. Deze boeken zijn prachtig om bepaalde onderwerpen aan te reiken in de klas.
  Het zien er in ieder geval prachtige boeken uit!
  #LoveKids

 • Reply
  Christel Lambrecht
  7 maart 2017 at 20:38

  Prachtig! Ik neem graag deel aan de wedstrijd om dit boek samen met mijn kleinzoontje te ‘lezen’ .

 • Reply
  Marian B
  7 maart 2017 at 20:51

  Lijkt me een mooi en bijzonder boek, ben er echt nieuwsgierig naar. Zou er graag samen met de kinderen van genieten!

 • Reply
  Simon
  7 maart 2017 at 21:41

  Graag had ik dit prachtig prentenboek (met over elkaar schuivende prenten) gewonnen voor “pépé” en “granny”. Minstens 10 jaar geleden hebben ze in Mexico de werken van Frida Kahlo gezien in een Museum… Ze kwamen van die reis terug thuis en het verhaal van de verlamde kunstenares was fascinerend en is mij altijd bijgebleven!
  Het lijkt mij superfijn om hen met dit prentenboek te verrassen en zo kunnen ze prachtige verhalen voorlezen aan onze kinderen 😉

 • Reply
  Célien Bouvin
  7 maart 2017 at 23:00

  Als leerkracht zesde leerjaar van een basisschool kom je dagelijks gesprekken van gevoelens tegen. Kinderen die zichzelf ontdekken, die anderen ontdekken… Hoe ga je hier allemaal mee om? Niets zo leuk als een goed prentenboek als inspiratiebron en hulpmiddeltje om een gesprek tot een goed einde te brengen. Dan nog niet gesproken over problemen of gevoelens waar we, spijtig genoeg, ook regelmatig mee te maken hebben als juf: de dood, ernstige ziektes zoals kanker.. Hoe leg je deze moeilijke en zware materie uit aan zulke vrolijke, lieve kinderen? Ik hoop echt dat ik er zo eentje win… Er wordt niet enkel 1 juf blij gemaakt maar een heel zorgzaam en liefdevol schoolteam met schatten van kinderen die verdienen om openlijk over gevoelens en moeilijke onderwerpen te kunnen en mogen praten.

  Liefs,

 • Reply
  Helga
  8 maart 2017 at 00:16

  Dit boek is haast te mooi om er niet vol verwachting naar te verlangen… voor jong (én oud).

 • Reply
  Juf Caroline
  8 maart 2017 at 01:35

  Prachtige voorleesboeken! Ik zou ze zeker gebruiken in de klas! Heel mooi lesmateriaal dat bij verschillende thema’s kan horen. Ik begin een thema vaak met een verhaal of een voorleesboek, dus het zou super zijn om ze te kunnen winnen! ?

 • Reply
  Maggy Limpens
  8 maart 2017 at 09:20

  Ik doe heel graag mee. Als ses-leerkracht heb ik echt nood aan goede bruikbare boeken rond gevoelens. Het is van groot belang dat we met kinderen leren praten rond gevoelens.

 • Reply
  Judith
  8 maart 2017 at 10:30

  Oh! een boek over Frida Kahlo?! Wat tof zeg! Sinds ik in Latijns-Amerika heb gewoond zit ze in mijn hart.
  Ik doe dan ook graag mee!

 • Reply
  van erum maria louisa
  8 maart 2017 at 12:31

  ik zou heel graag meedoen voor zo een ontroerend boek

 • Reply
  lynn
  8 maart 2017 at 14:36

  Wat een prachtig boek!!! Ik lees heel graag voor en doe het dan ook vaak. Mijn vingers zijn alvast gekruist! 😀

 • Reply
  Wim Tas
  8 maart 2017 at 14:51

  Ook papa’s houden van mooi geïllustreerde boeken. En dat het over gevoelens gaat, vind ik alleen maar handig om het er met mijn zoon over te hebben 🙂

 • Reply
  Charlotte Permentier
  8 maart 2017 at 20:20

  Het lijkt een zeer mooi boek om in de klas voor te lezen. Mijn 24 kids en ikzelf zouden er erg blij mee zijn. In afwachting moeten we misschien proberen om elkaar heel graag te zien. Wie weet komt het boekje dan onze richting uit. Knap werk.
  Vele groetjes, Charlotte

 • Reply
  Joke
  8 maart 2017 at 20:48

  Hei! Wij zullen dit boek zeker en vast koesteren! Love to read!! Het allerbeste met de zonen! xx

 • Reply
  Shanna
  8 maart 2017 at 22:55

  Ik doe ook graag mee vr dit prachtig boek!! Onze zoon is ook gek op voorlezen en Prenten kijken en frieda kahlo dan ng.. ik hou wel v haar surrealistische werken

 • Reply
  Flore Vandelook
  8 maart 2017 at 23:34

  Na het lezen (en zien!) van deze blog ben ik helemaal verkocht! Dit boek lijkt me prachtig! Heerlijk om voor te lezen aan mijn lieve nichtje als ze in het weekend komt logeren.

 • Reply
  Liesl
  8 maart 2017 at 23:51

  Het zou geweldig zijn om met dit boek in de stageklas en binnenkort ook m’n eigen klasje, aan de slag te gaan! Mijn kindjes op deze manier inspireren zou een hele verrijking zijn!

 • Reply
  marijke boulet
  9 maart 2017 at 08:46

  Wat een leuk prentenboek ! 😉 Ik zou dit graag winnen voor mijn nichtje Stacey , zij zou hier superblij mee zijn ! 🙂

 • Reply
  eric meyers
  9 maart 2017 at 08:47

  Leuke actie ! 🙂 Ik doe graag mee voor mijn nichtje Emily ! 😉

 • Reply
  sanne
  10 maart 2017 at 17:37

  ***** mooi *****

 • Reply
  Kim
  15 maart 2017 at 22:37

  Wat een prachtige boeken! Die komen zeker op ons verlanglijstje..

 • Reply
  Christin@
  23 maart 2017 at 01:15

  Ik loot graag mee voor dit mooie boek .

 • Reply
  Sophie Sallets
  27 maart 2017 at 23:00

  De biografie van Frida Khalo heb ik nog gelezen als tienermeisje. Zwaar boek, hard leven, inspirerende vrouw. Ik ben benieuwd hoe dit vertaald wordt naar een prentenboek voor kinderen vanaf 10 jaar, hoe Frida haar leven geïnterpreteerd en weergegeven wordt aan de hand van tekeningen. Ik wou oorspronkelijk meedoen voor mijn nichtje van 13 jaar maar ik denk dat ik samen met haar dit boek aandachtig zou doornemen en er minstens evenveel (en waarschijnlijk zelfs meer) van onder de indruk ga zijn.

 • Reply
  Marianne
  9 april 2017 at 09:00

  Zo’n mooi boek!
  Met een papa die kunstenaar is zou dit zeker niet misstaan in de dochter haar boekenkast!

 • Reply
  Astrid
  9 april 2017 at 23:24

  een heel mooi boek om samen te lezen

Leave a Reply