Unicorns & Fairytales
onthaalouders - unicorns & fairytales
moederschap My life Personal

Waarom ik zo blij ben met onze onthaalouders

Wij hebben al twee keer mega chance gehad met onze onthaalouders. Ik ben zo blij dat wij ze hebben. Ik besef ook wel dat niet iedereen dat geluk heeft. Maar als je mensen kan vinden die het met hart en ziel doen dan zit je echt goed. In onze kinderopvang zijn er twee lieve mensen (Miche en Wilma) die eigenlijk de zorg van onze kids mee op zich nemen.

Onthaalouders

Je kind naar de onthaalouders doen… het is eigenlijk nogal iets als je er goed over nadenkt. Ik begrijp heel goed dat sommige mensen kiezen om thuis te blijven wanneer hun kinderen nog klein zijn. Ik heb ook ouderschapsverlof genomen. Maar man, dat is niet te onderschatten vind ik. Ik was heel blij dat ik weer terug (halftijds) kon gaan werken. Maar na 3 maanden al naar de kinderopvang vind ik zelf ook wel vroeg. In Scandinavische landen is het allemaal veel anders georganiseerd. Maar ja, jullie weten allemaal ondertussen dat ik wel fan ben van Scandinavische landen.

We hadden voor Vince ook twee schatten van onthaalmoeders. Maar de afstand was te groot geworden omdat we verhuisden. We vonden een kinderopvang dicht bij ons. Maar het is toch altijd bang afwachten. Want je hoort wel eens wat en eerlijk gezegd zijn er verschillende categorieën onthaalouders. Mensen die kinderen opvangen, punt en mensen die kinderen opvangen maar eigenlijk mee opvoeden en er activiteiten mee doen.

onthaalouders - unicorns & fairytales

Leuke activiteiten

Wij hebben dus weer twee schatten van onthaalouders gevonden. In de laatste categorie gelukkig. Al snel werd duidelijk dat deze twee mensen een groot hart voor kinderen dragen. Ze doen ook MEGA lange uren (vind ik) en als je dat dan niet met volled goesting doet dan komt het niet goed denk ik. Lex kwam al snel naar huis met knutselwerkjes, werd geschminkt en mocht mee dansen en plezier maken met de andere kindjes. Hij werd niet gewoon heel de dag in een box gezet maar betrokken bij allerlei activiteiten. Ze hebben een besloten facebookgroep waar je alleen lid van kan worden als je een kindje bij hen hebt en daar posten ze geregeld foto’s. Zo leuk om te zien. Ze bakken samen koekjes, gaan soms ontbijten ergens én er was zelfs een ouderavond waarop je kindje besproken werd en waar je samen met de andere ouders iets lekkers kon eten en drinken.

Ook schrijven ze elke dag iets in het boekje. Wij hebben een heel leuk heen en weer boekje dat elke dag netjes ingevuld is met leuke anekdotes. Ook fijn dat ze de tijd daarvoor nemen. Het boekje hebben wij zelf gekocht (omdat ik het gekregen boekje kwijtspeelde) maar wat een fijne ontdekking was dat! Je kan er zelf iets inschrijven, er is een plek om het aantal plasluiers aan te duiden, het uur voor dutjes en nog extra info. Ik ben er heel blij mee. Ik zit al aan mijn tweede want het eerste was vol. Eigenlijk had ik beter het dikke formaat gekozen. Je kan kiezen uit twee formaten.

Mee opvoeden

Eigenlijk is kinderopvang belangrijker dan je denkt. Uiteindelijk voeden ze jouw kind toch ook mee op. De eerste twee jaren en half van hun leven. Ik ben onze vorige onthaalouders erg dankbaar. We zagen veel geleerde dingen terug thuis. Dat gaat bij Lex ook zo zijn, daar ben ik zeker van. Ze bieden erg veel structuur en dat heeft een kind nodig. Hij is zo blij als hij Miche en Wilma ziet. Hij is er graag. Ze zorgen goed voor de kindjes. Ik weet nu al dat het ooit een heel moeilijk afscheid gaat worden wanneer Lex naar de grote school gaat.

onthaalouders - unicorns & fairytales

Processed with VSCO with hb1 preset

Hebben jullie ook onthaalouders? Kinderopvang? Of ben je thuisblijfmoeder? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Michelle
    25 april 2018 at 12:46

    Onze kleine meid gaat naar een mini-crèche waar er 1 fulltime verzorgster is en 2 half-time. Ze worden allen aangesproken met Tante en dat zorgt onmiddellijk voor een huiselijke sfeer. Ze zijn supergestructureerd en starten de dag met een ochtendliedje. Noor gaat héél graag naar haar tantes en wij zijn zo blij dat ze daar goed zit. Ook zij doen heel veel activiteiten waarin ze als baby wordt betrokken. Op de FB groep zien we ook vaak fijne foto’s verschijnen en kwam ze al naar huis met veel leuke knutselwerkjes. Ik ben supertevreden! Nu nog 2 jaar daar en ik ben er zeker van dat ze de tijd van haar leven zal hebben.

    Groetjes!

Leave a Reply