Unicorns & Fairytales
educatief met Pokémon - unicorns & fairytales
Basisonderwijs Educatief educatieve activiteiten educatieve lesideetjes My life Onderwijs

Creatief en educatief aan de slag met Pokémon

Heb jij ook Pokémon fans? Betrek ze thuis of zelfs in de klas met een creatieve opdracht. Ga samen educatief met Pokémon aan de slag! Wedden dat je enkele gemotiveerde kinderen hebt? Wij hadden thuis alvast veel plezier door zelf onze eigen Pokémons te ontwerpen en er dan ook nog eens mee spelen! Steek je leerstof ook eens in een Pokémon jasje.. Kijk je mee?

Creatief & educatief met Pokémon

Wil jij ook graag educatief aan de slag met het thema Pokémon? Dat kan zeker. Iets in thema doen in de klas zorgt altijd voor motivatie en je kan het vaak omtoveren tot iets leerrijks. Kinderen die intrinsiek gemotiveerd zijn die nemen de leerstof beter in zich op. Natuurlijk kan je thuis ook aan de slag gaan met jouw Pokémon fans!

1. Zelf een Pokémon ontwerpen en maken met Fimo

Ik ben heel erg fan van procesgericht werken en ook de fantasie van kinderen prikkelen. Daarom maakte ik geen voorbeeld, maar liet ik ze aan de slag gaan met allerlei kleurtjes FIMO. Ze mochten een EIGEN of bestaande Pokémon maken. Nadien bakten we ze af en konden ze ermee spelen. Aangezien mijn oudste zoon een eigen spelbord had getekend en ontworpen, konden ze zelfgemaakte Pokémons ook dienen als pion.

Hier kan je FIMO vinden

2. Een Pokémon kaart en bal ontwerpen

Ze mochten ook zelf een eigen kaart ontwerpen voor hun zelfgemaakte Pokémon. Nadien kon de pret niet meer op en maakten ze natuurlijk meerdere kaarten. Vooral de Pokéballen vielen in de smaak. Wat is nou leuker dan met je eigen ontwerpen kaarten nadien spelen? Een super creatieve activiteit.  Ik heb zelf BLANCO KAARTEN EN BALLEN ontworpen.

DOWNLOAD Mijn Pokémon kaarten en ballen

educatief met Pokemon - unicorns & fairytales

3. Zelf een spel verzinnen

Zoals ik al zei kan je zelf een spel verzinnen. Mijn zonen namen een grote kartonnen doos, knipten een stuk uit en tekenden zelf een spelbord en verzonnen spelregels. Dat spel kan eenvoudig zijn zoals een ganzenbord, maar je kan natuurlijk altijd out of the box laten denken. Ook heel leuk om met cognitief sterkte kinderen te doen. Nadien kunnen ze elkaars spel of hun eigen spel spelen. Nice!

4. Beweegkaarten in het Engels

Ik vond leuke beweegkaarten. Ook fijn om in de klas te gebruiken. Hoe je ze inzet kan je zelf kiezen. Draaien aan een rad, gewoon een kaart trekken, ophangen… Lamineer ze voor veelvuldig gebruik. Je kan meteen ook enkele engelse termen aanleren.

Hier kan je ze downloaden

 

5. Tekenen met een raster

Goed voor het inzicht. Een Pokémon aftekenen aan de hand van een raster. Oog-hand coördinatie check en goed concentreren!

Download ze van RoyalBaloo

6. Educatief met Pokémon in de klas

Uiteraard kan je je leerstof in een Pokémon jasje steken. Op Pinterest vind je massa’s ideetjes en jij kan ook gewoon aan de slag gaan. Laat ze Pokémon ballen tellen, Pokémons meten enzovoort. Thematisch werken heeft vele voordelen en zal de motivatie ook verhogen.

7. Vouwen

Educatief met Pokémon? Yes! Laat kinderen deze Origami’s maken.

 

8. Color by number

Kleuren op nummer vinden kinderen ook heel leuk. Verander de engelse woorden eventueel naar het Nederlands. Je kan educatief met Pokémon aan de slag bij jongere kinderen. Voor oudere kinderen kan je het moeilijker maken…

Hier vind je er

 

9. Sorteren op punten en waarde

Kinderen spelen er ook graag spelletjes mee. Je kan ze de kaarten laten sorteren van weinig naar meer waarde. Of hoger lager spelen met de kaarten. Wil je educatief met Pokémon aan de slag, dan vind je zeker nog andere activiteiten met de kaarten zelf.

10. Pokémon tekenen, bingo en meer

Op Pinterest maakte ik een mapje aan met interessante educatieve activiteiten rond Pokémon. Je kan het mapje HIER bekijken.

TIP: mijn boek SPEEL!

Wil je meer weten over spelen en spelend leren met kinderen? Of ben je op zoek naar DIY cadeautips waarbij het proces belangrijker is dan het resultaat? Zin om je te laten onderdompelen in enorm veel activiteiten voor kinderen waarbij je steeds nog eens een lading speeltips krijgt met toegang tot gratis exclusieve printables? Dan is mijn boek SPEEL! een tip!

Je kan hem oa hier kopen

550x691 - Knutselen voor Valentijn met je kinderen

 

Ga jij ook educatief met Pokémon aan de slag? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply