Unicorns & Fairytales
Brieven aan Lex moederschap

Brief aan Lex // 22 maanden

Lieve Lex,

Met rasse schreden komt 25 december eraan. De dag waarop niet alleen Jezuske geboren is maar ook jij ter wereld kwam. Dan wel, twee jaar geleden. Ook komt er dan een einde aan het tellen in maanden. Wanneer mensen vragen hoe oud jij bent zeg ik 21 maanden (vanaf nu dus 22…) maar vanaf de 2 jaar wordt het wat belachelijk. Het einde van een baby tijdperk, dat er eigenlijk al een tijdje niet meer was. Want jij bent, net zoals je broer, niet echt een baby baby. Of peuter peuter. Ik kan het niet goed uitleggen maar ik voel het zo aan. Je wordt oh zo snel groot. De luiertafel is weg, binnenkort zullen we waarschijnlijk wel moeten beginnen met potjestraining en de felbegeerde wipper van Babybjörn wordt nu toch echt wel wat te klein… Maatje 86 heeft zijn intrede gedaan en die schattige kleinere maatjes kunnen we ook vaarwel zeggen.

Iets dat wél een constante is doorheen de dagen…. koffie willen zetten

Maar we krijgen er een leuk persoontje voor. Jij bent een schattig en enorm lief mannetje. Knuffelen en kusjes geven doe je graag en daar maak ik dan ook met plezier gebruik van. Je hebt best een eigen willetje en dat dwing je wel eens af. De appel valt dus niet ver van de boom. Maar we mogen niet klagen. Je wil alles zelf doen en dat is iets waar je écht op staat. Pas als je merkt dat het echt niet lukt zal je toelaten om te helpen. Dat zorgt wel eens voor frustraties langs beide kanten maar eigenlijk mogen we blij zijn met zulke ondernemende kinderen.

Er zijn zo van die dingen die niet veranderen doorheen die maanden: jouw eetlust. Geen idee waar je het allemaal stopt maar jij lijkt wel onverzadigbaar. Wat jij allemaal eet. Je zit natuurlijk ook geen minuut stil anders zouden we een sumi worstelaartje hebben denk ik. Ach, ook hier weer merk ik dat jij een kind van mij bent. Zo moeder zo zoon zeker?

Lieve Lex, blijf wel nog even klein want het gaat al allemaal zo snel vooruit. Laat ons samen genieten van mooie momentjes en nieuwe mijlpalen. Wees lief voor je broer, familie , vrienden en vreemde mensen. Wees lief voor iedereen én ook voor de planeet.

brief aan Lex - unicorns & fairytales

Liefs

je mama

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Moederschip
    25 oktober 2018 at 12:40

    Hihi hier 21 maanden en ook een allesetertje. Geen idee waar hij dat allemaal steekt! Grappig dat hij nog in de wipper zit, die is bij ons al lang weg terwijl de verzorgingstafel nog heel lang dienst zal doen. Heb je die niet nodig om hem te verschonen?

Leave a Reply