Unicorns & Fairytales
hoogsensitief ouderschap - unicorns & fairytales
Diary My life Personal

33 gedachten en dingen die ik leerde voor mijn 33e

My god… Morgen is het zover. Ik word 33 jaar. I can’t believe it. Er is één voordeel en dat is dat ik dol ben op dubbele (dezelfde) getallen en laat 33 nou net zo’n getal zijn. I know, ik heb zo hier en daar rare kronkels. Maar goed, het leven draait op volle toeren en morgen draait die even rond mij (en miljoenen andere mensen die dan geboren zijn). Uiteraard zijn we weer een jaar wijzer geworden en ik vertel je dus graag wat die wijsheden zijn…en mijn gedachten… met veel 3kes.

 

1. 33 is een schoon getal. Ik ga het minder moeilijk hebben met deze leeftijd dan al de getallen die nadien komen gaan. Alhoewel… zo tot en met 35 ga ik het aankunnen, dan gaat de midlifecrisis beginnen peins ik.

2. Ik heb dus iets met dubbele getallen en sinds korte tijd zie ik ze weer. Meestal verschijnen ze als ik een moeilijke periode doormaak. Wanneer de gedachtenmolen op volle toeren draait en wanneer ik het even niet meer allemaal in perspectief zie. Maar goed dat ze verschijnen want ik heb mezelf aangepraat dat dit tekens zijn van mensen die ik heb moeten afgeven. Tekens waarmee ze zeggen: het komt allemaal goed, wij zijn er om je te steunen. Geloof het of niet maar dat is mijn kracht. Door die tekens ga ik ervoor en heb ik al meer bereikt dan ik zelf besef denk ik.

3. Ik wou dat er bepaalde mensen nog waren om mijn 33e verjaardag mee te vieren. Die gedachten zullen elk jaar wel wederkeren. Niets nieuws. Maar dat hoort vaak ook bij ouder worden. Veel mensen moeten afgeven en eerlijk gezegd ben ik er niet klaar voor. Wij hebben onze portie al gehad.

4. Ik heb twee toffe drukke kids die ik voor geen geld van de wereld wil missen maar de wens naar een 3e kind groeit wel met de dag. How is that possible. Ik weet ook al 3 mensen die daar minder blij mee zijn.

 

5. Ik heb weer nieuwe vriendschappen gesloten die ik zeker ga koesteren. Soms leer je mensen beter kennen en worden ze een deel van je leven.

6. Maar ook oude vriendschappen die ik nog meer apprecieer dan anders. Het leven is kort, je moet het delen met de mensen die je graag hebt. Ook onze kinderen spelen graag met elkaar en dat is eens zo fijn.

7. Over vriendschappen gesproken… de online wereld is een wereld waar je uiteindelijk vaak alleen staat. Ik ontdek meer en meer dat mensen echt heel egoïstisch zijn en anders in elkaar steken dan ze beweren te zijn. Mensen die bij hoog en laag zweren er niets om te geven, anderen neerhalen en uiteindelijk alle uitvluchten verzinnen om de andere maar niet te moeten helpen. Stiekem toch mediageil zijn denk ik dan. Of toch een vorm van FOMO te hebben, ook al geven ze dat niet toe. Toch zijn er ook wél enkelingen die wél denken zoals ik en die koester ik eens te meer.

8. Boeken lezen is altijd mijn passie geweest en ik heb weer een stapeltje leesvoer voor de momentjes als ik ga slapen. Ik lees dan meestal een kwartiertje en dan val ik beter in slaap. Tijdschriften als Flow, Goed Gevoel, Ouders Van Nu liggen standaard naast mijn bed en tegenwoordig ben ik verschillende boeken over het milieu en duurzaamheid aan het lezen. Ware eye-openers.

kortingscode voor een maaltijdbox - unicorns & fairytales

9. We moeten écht de planeet beter gaan verzorgen. Sinds ik me wat meer verdiepte in de plasticsoep problematiek zijn mijn ogen wel verder opengegaan en zijn gedachten en meningen die ik eerst had compleet veranderd. Manlief vreest dat ik een geitenwollensok word en we hebben onze eerste groene discussie al gehad. Zucht. Dat komt er dan ook weer eens bij 😉

10. Neen, geitenwollensokken zal ik nooit dragen, maar ik ga een “hippe planet saver” worden. Nee, ook dat weer niet want ik ga helemaal niet zo ver gaan als Zero Wasters bijvoorbeeld, maar ik ga zeker en vast mijn steentje bijdragen. Ook als juf.

11. Bakfietsen zijn niet enkel voor seuten. Maar dat wist ik al. Eigenlijk zijn die mensen slim. En ik ga er mij minstens 6 maanden aan wagen. Er komt er eentje mijn richting uit eind oktober. Ik heb alvast warme kledij en regenbestendige spullen gekocht om mij te wagen aan koude ochtenden.

12. Waar kan ik in godsnaam bamboerietjes vinden? Die niet van de andere kant van de wereld moeten komen he.

13. Ik heb enkele nieuwe dingen ontdekt die ik wel leuk vind: vegan food, tapioca parels en natuurlijk speelgoed. Oei, klinkt best groen…

Scheldeland - unicorns & fairytales

14. Vince stelt écht moeilijke vragen. Soms moet ik zelf nadenken. Hij wil vaak weten hoe planten ontstonden, hoe het komt dat we toch recht rijden als de wereld rond is en waar al die elektriciteit vandaan komt. Ik ga bijscholingen moeten doen.

15. Maar dan denk ik na over mezelf en besef ik dat ik ook altijd zo ben geweest. Ik ben nu nog steeds zo. Ik wil op alles een antwoord en ik word gek als ik dat niet krijg. Best ook filosofisch maar toch nog realistisch. Soms dan toch.

16. Wanneer ik kijk naar studenten of jongeren die uitgaan en plezier maken dan wou ik dat ik weer terug kon gaan in de tijd. Ik heb het oprecht moeilijk met ouder worden en ik mis het gevoel van ‘genoeg tijd te hebben, je hele leven nog voor je te hebben’.

17. Coffeelabs in Antwerpen is écht een leuke plek om te werken. Jongeren die schoolwerk doen, mensen die er me hun laptopje zitten en lekkere taarten (hartig en zoet). Love it. Ik ga er meer heen gaan denk ik. Alleen, samen met vrienden. Maakt al niet uit.

18. Ik overleef bitter weinig slaap. Het gaat wel ten koste van enkele hersencellen maar ik ben er nog steeds. Dit jaar gaat pakken beter. Soms vraag ik me af hoe ik vorig jaar overleefd heb. Zo zie je maar dat mensen sterker zijn dan ze denken.

19. Ik heb ADHD for sure. Ik zou anders niet weten hoe het komt dat ik doe wat ik nu doe en waar ik alle energie vandaan haal. Ik zit echt geen minuut stil. Zelfs niet in mijn slaap.

20. Zou ik eens rilatine nemen om te testen? Echt waar, ik vraag me al heel lang af wat dat met mij zou doen.

21. Ik sta graag voor de klas maar ik ben ook ontzettend blij voor de kansen die ik krijg sinds ik blog en besloten heb om halftijds te gaan werken voor het onderwijs en halftijds me te richten op mijn carrière als schrijver, content creator of story teller.

22. Gezonde lunchboxen bestaan en zijn niet moeilijk om te maken. Ook verlies je niet veel tijd met ze te maken. Sinds ik dit doe eet Vince alles op, met smaak en is hij elke dag benieuwd wat er in zijn brooddoos zit.

23. Ik haat poetsen. Ik heb daar geen tijd voor. Maar het moet zeker?

24. Sommige mensen kwetsen je, hebben andere ideeën en zullen enkel met zichzelf bezig zijn. Relativeren en ermee omgaan is hier de boodschap. Je tijd en energie in belangrijkere zaken steken is dan de boodschap. Maar het doet pijn.

25. Ook al word ik vaak mega hard gekwetst, ik zal altijd blijven goed (proberen) doen en het positieve in mensen zien, tenzij ze me pijn doen tot op het bot. Dan kan ik een bitch zijn.

26. Ik heb mega veel stress om volgend jaar voor de eerste keer met de vlieger te gaan samen met de kinderen, maar ik wil het toch eens proberen. Stress omdat ik vliegangst heb en stress omdat ik weet hoe irritant mijn kinderen kunnen doen als ze lastig zijn.

27. Speelgoed dat je kan uitbreiden is mega plezant, zorgt dat je bakken gevuld raken en daardoor krijg je geen kakofonie van allerlei speelgoed waar ze niet mee spelen. Soms ben ik blijer met iets dan mijn kinderen zelf. Minimaliseren is de boodschap?

28. Om er nog eens even terug over te beginnen… Ik ga vanaf januari met een project starten en ik heb er goesting in. Het gaat niet makkelijk zijn maar ik wil duurzamer gaan leven. Met kleine babystapjes en geen al te forse ommezwaaien. Iets dat bij mij en mijn gezin past. Maar ik ben helemaal mee met de boodschap dat we samen moeten zorgen voor een betere planeet. En nee, ik stemde niet voor Groen.

29. Mensen zagen en zullen altijd zagen. Ik ook… dat hoort erbij zeker. Maar wanneer je dat gezaag met een lach en een zwans kan afsluiten dan is het goed.

30. Het heeft geen nut om ons beroep (leerkracht) te blijven verdedigen, mensen horen toch alleen wat ze willen horen. Ja knikken en hummen is een beter idee. Niet alleen in zulke gevallen. Ik heb geleerd dat ik best niet teveel inga op bepaalde dingen. Dus… ja knikken. Hmm, jaja, je hebt gelijk. YUP. Peace, denk wat je wil denken.

31. Ik ga dan wel niet meteen zelf trouwen, ik mag binnenkort wel nog naar twee trouwfeesten van onze vrienden. En ik heb er zin in!

32. Je kan nooit teveel foto’s hebben. Ik zou er alles aan doen om meer foto’s te hebben van bepaalde mensen die ik nu nooit meer kan zien. Dus neen, ik vind dat niet erg dat ik elke dag foto’s trek van mijn kinderen. Tenzij ze zelf aangeven dat ze er last van hebben. Maar ik zorg toch altijd dat ze niet moeten poseren en het meestal zelfs niet door hebben.

33. Morgen word ik 33. Shit. Al 4 jaar geleden sinds ik mijn laatste jaar als twintiger mocht meemaken. En we kunnen het niet opnieuw doen. Laat ons dus het beste van ons leven maken.

 

Happy birthday to me? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  NELE. van MamaExpert
  26 oktober 2018 at 06:36

  Leuk artikel, Nathalie. PS alvast gefeliciteerd met je verjaardag! x

 • Reply
  Anne
  26 oktober 2018 at 06:45

  Wat is het altijd leuk om even s’morgens jouw blogmailtje te lezen. Ook vaak zo herkenbaar of vol leuke tips 🙂Dank je wel hiervoor!
  Alvast een mooie en fijne verjaardag!

 • Reply
  Joke
  26 oktober 2018 at 11:04

  Alvast een gelukkige verjaardag!

  Over punt 30: Grappig, ik ben dan uiteindelijk wel geen leerkracht geworden, maar ik blijf ze wel steeds verdedigen 😛

Leave a Reply