Unicorns & Fairytales
borstvoedingsapp - unicorns & fairytales
My life zwangerschap

Zwanger | borstvoedingsapp ‘Appje voor de borst’

Binnenkort is het weer zover, we worden dan voor de tweede keer mama. Ik ben ook van plan weer borstvoeding te geven in het mate van het mogelijke. Nu kreeg ik een leuk persbericht toegestuurd over een nieuwe borstvoedingsapp: ‘Appje voor de borst’. Klinkt leuk haha. 

 

Appje voor de borst

Ter gelegenheid van Week van de Borstvoeding ziet Appje voor de Borst het levenslicht: de borstvoedingsapp van één vroedvrouw voor alle mama’s. Nieuwe mama’s hebben immers vaak veel vragen. De app stelt gerust, volgt de baby mee op en verbindt mama’s snel en eenvoudig met hun vroedvrouw. Een initiatief van vroedvrouw Hannah in samenwerking met Kind en Gezin. De app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Mama’s hebben vaak vragen en nood aan ondersteuning zodat ze nog beter voor hun kindje kunnen zorgen. Daarom bedacht vroedvrouw Hannah Van Hout (24) dat een mobiele applicatie hier handig voor zou zijn, alsook om de communicatie met mama’s te verbeteren.

“Het idee van de applicatie is ontstaan omdat ik als vroedvrouw borstvoeding makkelijker wil maken. Zodat mama’s niet hoeven af te haken, omdat ze er niet gerust in zijn. Er zijn zo ontzettend veel voordelen aan dat ik met deze applicatie borstvoeding alle kansen wil geven. Ik merk dat vrouwen het soms ook een eng idee vinden. Terwijl met wat uitleg en opvolging het heus niet altijd zo moeizaam hoeft te gaan. Bij de geboorte van een baby komt er zoveel op je af, zoveel waaraan je moet denken. Deze app kan borstvoeding makkelijker maken. Zo hebben mama’s een zorg minder”, vertelt Hannah Van Hout.

 

Ik ging meteen even zoeken in de APP STORE…tadaaaaa….

 

 

borstvoedingsapp - unicorns & fairytales

Appje voor de borst: eenvoudig en handig

De borstvoedingsapp Appje voor de Borst is er voor elke kersverse mama. De app denkt aan de kleine, praktische dingen, zodat de mama ze niet meer moet onthouden. Aan welke borst heb ik het laatst gevoed? Wanneer had m’n kindje nu weer een volle luier?

Mama’s kunnen in een handig overzicht voedingen, luiers en gewicht bijhouden. De app geeft niet alleen antwoorden voor een gerust gemoed. Ze verbindt mama’s ook met hun vroedvrouw of verpleegkundige. Met één druk op de smartphone worden de juiste, gedetailleerde gegevens doorgestuurd.

borstvoedingsapp - unicorns & fairytales

Ik test het zelf

Ik heb de app reeds op mijn telefoon gezet. Uiteraard is de baby er nog niet dus kan ik niet ‘gericht testen’. Toch ben ik al eens gaan snuffelen doorheen de app. Het ziet er veelbelovend uit. Ik weet nog dat ik in het ziekenhuis een papier moest bijhouden met de voedingen, stoelgang enz… Daar doe je het netjes maar eenmaal thuis vergeet je dat wel eens. Die app zal mij zeker kunnen helpen. Ik maakte enkele screenshots om jullie al eens te laten kennismaken. Of download de app zelf, het is gratis!

borstvoedingsapp - unicorns & fairytales borstvoedingsapp - unicorns & fairytales borstvoedingsapp - unicorns & fairytales borstvoedingsapp - unicorns & fairytales

 

Zo, dat is dan ook weeral geregeld en kunnen we van ons to-do lijstje schrappen hahaha. Zouden jullie deze app gebruiken als je borstvoeding zou geven voor de eerste keer (of voor de tweede, derde, vierde , vijfde, zesde…. keer? of zevende? Maar dan heb je hangtieten waarschijnlijk…of niet 😉

 

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Lin
    6 oktober 2016 at 12:09

    Super leuk om te lezen dat jullie een tweede wondertje krijgen, ik was totaal niet actief meer even, maar ga je weer volgen! Die app ziet er handig uit, ik heb bij Jay en Luuc beiden bv geprobeerd, maar dit kwam niet op gang. En nu ongelovelijk wat is er met mijn borsten aan de hand haha mega mega en pijnlijk nu al! Als het nu al zo gaat, misschien wil het dan dit keer wel gaan lukken!!

Leave a Reply