Unicorns & Fairytales
ik zie ik zie - unicorns & fairytales
Boeken Prentenboeken

Boekentip| Laat je fantasie de vrije loop met ‘Ik zie, ik zie’

Sluit je ogen en droom van een wereld waarin alles opgestapeld is, of verjaard is, of waar alles onder water staat… Dit magische boek ‘Ik zie, ik zie’, neemt je mee, samen met beertje, naar een stadje. 

 

‘Ik zie, ik zie’ is een prentenboek van Eef Rombaut en Leen Vanbroekhoven. Op elke pagina gebeurt er iets met het stadje. Alles is plots verbloemd, gescheiden, onder water, sportief, enzovoort. Superleuke tekeningen, niet teveel kleur maar toch enorm interessant. Elke pagina doet je verwonderen naar meer. Wat zou er nu komen? Meteen gaan er allerlei fantasieën opspelen. Het is een perfect prentenboek om te gebruiken thuis en zelfs in de klas. Ik zit na het lezen van dit prentenboek boordevol ideetjes. Om te genieten, maar ook om de fantasie van kinderen (en eigenlijk ook van grote mensen) aan te wakkeren. Want je kan nog zoveel meer bedenken. Wat zouden jouw kinderen bedenken om met het stadje te doen? Laat ze zelf eens een stadje tekenen met veel fantasie. Wat is er zo speciaal aan hun stadje? Voor in de klas ook leuk: per groepje een ander soort stadje bedenken. Ik neem het boek alvast mee naar de klas.

FullSizeRender 1632

FullSizeRender 1634

 

Vooral de laatste bladzijde vind ik enorm mooi. Naar mijn gevoel bevat het een verborgen boodschap: open je ogen en droom verder. Ik vind dat een mooie uitspraak. Een mens moet kunnen dromen, ook al wordt hij ouder of denkt hij dat hij iets niet kan. Als je geen dromen hebt, of je dromen niet wil nastreven, wat voor een leven heb je dan? Dat vind ik zo leuk aan kinderen: hun onschuld, hun enthousiasme, hun dromen en fantasie… Dat moet je aanmoedigen.

Don’t dream your life, live your dream…

FullSizeRender 1630 FullSizeRender 1633

Het boek kost €14,95 en kan je hier kopen.

Ken je dit boek? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Eline
  25 mei 2016 at 10:31

  Dit boek lijkt me heel erg mooi!! Wat een leuke tip! Ik denk wel dat het voor ons pas interessant zou worden als je wat meer interactie kan hebben met je kindje tijdens het voorlezen zodat je kan mee gaan in hun uitspraken en fantasie.

 • Reply
  Lieke
  25 mei 2016 at 15:32

  Het boek ziet er heel mooi uit! Dank voor de tip, lijkt me een leuke toevoeging aan Mason’s boekenverzameling!

  • Reply
   Nathalie
   27 mei 2016 at 19:58

   zeker weten! graag gedaan 🙂

 • Reply
  Els Vanhooren
  31 mei 2016 at 15:41

  Leuke tip! Ziet er een perfect boek uit om samen met mijn zoon te ontdekken!

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2016 at 08:54

   Laat weten hoe het was 🙂

Leave a Reply