Unicorns & Fairytales
moederschap

Het nadeel van flesjes

We zijn aan het afbouwen met borstvoeding. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik moet het nog gewoon worden. Het nadeel van flesjes.

Zo stond ik op vanmorgen…

moe

Afbouwen met flesvoeding… Overdag is het wel leuk, je hebt terug een beetje vrijheid en manlief kan al eens oppassen als je graag wat tijd voor jezelf  hebt. Ik heb het best er wel een beetje moeilijk mee want BV geven is toch iets speciaals, maar ik geef ‘s nachts nog. Jammer genoeg is dat ook steeds minder en merk ik dat Vince niet altijd voldaan is. Snik… Wat dus resulteert in langere voedingsmomenten en vaker willen eten ‘s nachts en minder uurtjes slaap voor de mama…. Ach, als hij één keer lacht ben je het allemaal vergeten.

“Gaan we naar’t shopping center?” ,vroeg ik aan manlief. Ik moest er toch zijn want vorige vrijdag kwam ik thuis met nog een beveiliging aan een broekje. Zoals je altijd zult zien gaat het alarm op die moment niet af maar wel vandaag, wanneer je het broekje terug komt brengen. Word je aangestaard door het hoopje verkoopsters dat bij elkaar staat te praten over “weet ik veel” (waarschijnlijk het weekend). Gelukkig had ik het bonnetje bij en liep ik meteen naar de verkoopsters…(anders konden ze denken dat ik het gewoon genomen had en met een smoes de beveiliging er af wou krijgen) Alhoewel, ik zie er niet echt ‘gangster’ uit… Vanmorgen daarentegen 😉

Maar we waren dus rustig aan het wandelen, lekker gezellig, toen plots onze kleine man op zijn vingertjes begon te zuigen en de typische zuiggeluidjes maakte die ik zo heerlijk vind (schattig!). “Geen probleem, we hebben hier een kids corner schat!”, zei ik fier. Aangekomen verschoonde manlief onze zoon al en ging ik het flesje maken. En daar had je het, dé nachtmerrie van elke ouder als je kind honger heeft: geen flesje bij…. ze lagen nog in de sterilisator…# “SHIT!” # &”€@!´`]µ!!!!

Frazzled

“Dat meen je niet!? Als ik ook niet alles check hé”, zei manlief een beetje veel verwijtend…  Hij had wel gelijk maar ik voelde me al schuldig genoeg. Vince begreep ook niet waarom hij weer terug in de kinderwagen werd gezet en we naar de liften raceten. Dan maar vlug terug naar huis! Stonden we daar achter minstens 5 rolstoelpatiënten te wachten terwijl Vince echt kwaad was op ons… (komaan, waarom is dat altijd op die momenten? ) Dan nog maar een toertje rijden om dan terug te komen…Nog 2 rolstoelpatiënten. Traaaaag! Waarom gaan die liften plots zo traaaaag!

frazzled1

Uiteindelijk sabbelde hij dan maar op meneer konijn en was hij verbazingwekkend stil in de auto.  Aangekomen thuis deed ie alsof er niets aan de hand was…Say What!? Een beetje deugenieterig (is dat wel een woord?) lachen en een paar keer weigeren om dan uiteindelijk héél rustig te drinken , alsof hij dacht: bwa heb nog niet echt honger maar allez, omdat jullie het nu al gemaakt hebben zal ik wat drinken…. maar niet alles want eigenlijk waren mijn ogen gulziger dan mijn buikje…

Doe maar kleine man, het is nu niet dat je flesvoeding veel kost (*sarcastisch*). Ik ben blij dat ik 4 maanden BV gegeven heb, niet alleen omdat het goed is voor mijn kindeke, maar ook omdat het véél goedkoper is… Een doos NAN HA (hypoallergeen) kost €19.95 en je doet er maar een week mee… Leve het kindergeld…

En zo zitten we terug thuis…

Hebben jullie een leuk verhaal? Of zijn jullie al voor iets razendsnel weer naar huis gegaan? Tell me…

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

14 Comments

 • Reply
  mamamaikenl
  4 augustus 2014 at 16:01

  Ik moest er stiekem wel een beetje om lachen… Ik ben ook de voedingen overdag (heel rustig) nu in de vakantie aan het afbouwen. Ook na vier maanden! In het onderwijs werken en borstvoeding geven en dus kolven, gaan niet zo lekker samen. Ik hoop voor je dat je de voedingen eromheen kunt blijven geven en dat je weer wat meer slaap kunt pakken. Is ook mijn plan straks als ik weer werk :).

  • Reply
   Nathalie
   4 augustus 2014 at 16:18

   Ja ik hoop dat ik genoeg melk ga blijven aanmaken… Maar ik ga vanaf vandaag ook weer terug sporten dus… Duimen maar.

 • Reply
  Katrien Elegeest
  4 augustus 2014 at 19:44

  Ik wou alleen ‘s morgens nog borstvoeding geven maar blijkbaar had ik dan niet genoeg melk meer. Terwijl ik altijd heel veel melk had. Op een morgen dacht ik dat hij genoeg had gedronken en legde ik Jelthe weg en hij begon kei hard te Wenen wat hij normaal niet deed als hij juist borstvoeding had gedronken. Dan ben ik maar een flesje gaan maken en heeft toen toch nog bijna 150’ml opgedronken. Dus dan ben ik maar gestopt met s’morgens borstvoeding te geven. En dat vond ik dan ineens precies weer wat snel om zo ineens ook ‘s’ morgens te stoppen. Maar ik ben wel blij dat ik borstvoeding heb gegeven ook al was het soms best vermoeiend. Maar je hebt een speciale band met je kind. Dit mis ik nu soms toch wel ook al wou ik zelf stoppen met borstvoeding. En idd ik zei vorige week tegen mijn man: weet je wat we hebben uitgespaard met borstvoeding te geven? VEEEEEL!

  • Reply
   Nathalie
   4 augustus 2014 at 21:57

   Ik heb het er ook wel moeilijk mee. Jammer dat je dat niet kan regelen he… Maar ja ooit moet je stoppen eh en hij zal ook binnenkort eens naar de oma en opa moeten slapen dus…

 • Reply
  Nicole
  4 augustus 2014 at 21:09

  Hahaha… ja lastig is dat dan… geen flesje bij! Heb dat nog nooit meegemaakt maar ja ik geef ook al lang flesvoeding (helaas)

  • Reply
   Nathalie
   4 augustus 2014 at 21:58

   Heel lastig! Mijn schoonzus heeft ook nooit bv kunnen geven en die heeft prachtig gezonde slimme dochters dus….

 • Reply
  CrazyGreatLife
  4 augustus 2014 at 21:40

  Ik geef nog wel bv maar dl krijgt in ieder geval 1x per dag een fles. Mij is het nog niet overkomen om te vergeten maar vriendlief wel al een paar keer de bv die mee moet naar opa&oma. Gelukkig kwam hij daar optijd achter.

  • Reply
   Nathalie
   4 augustus 2014 at 22:02

   Gelukkig hihi. Ja kan gebeuren he…

 • Reply
  Nathalie
  4 augustus 2014 at 22:02

  Ja dat wou ik eerst doen maar we hadden het (misschien stom) idee dat we dan ‘s nachts niet genoeg meer zouden hebben…

 • Reply
  Mama's Jungle
  5 augustus 2014 at 07:45

  Hihi wat leuk geschreven. Ik heb wel eens (een paar keer meer) luiers vergeten. Dat is ook heel-onhandig.

  • Reply
   Nathalie
   5 augustus 2014 at 09:27

   Owwww ja lijkt me ook een probleem! Zeker als ze net een kaka pamper hebben 🙂

  • Reply
   mamadammeke
   5 augustus 2014 at 20:26

   Herkenbaar! Net zoals reservekledij… Louise heeft al paar keer in hare pamper in de autostoel gezeten :p

   • Reply
    Nathalie
    5 augustus 2014 at 20:33

    Hahaha sowieso vergeet je ooit wel eens iets! Gelukkig het kindje niet ;(

 • Reply
  mamadammeke
  5 augustus 2014 at 20:07

  En daarom bleef ik borstvoeding geven zoals de aangeraden 2 jaar, heb je al dat gedoe niet ;).
  Weet dat je BIJ WET recht hebt op 2×30′ kolfpauze per dag tot je kindje 9 maand is, en dat je voor je kind een jaar is de melkproductie onmogelijk in stand kan houden door enkel ‘s morgens en ‘s avonds aan te leggen, tot die tijd moet je overdag ook nog minstens 2 – 3x kolven.
  Ik begrijp wel dat niet iedereen dat ziet zitten, en kolven was ook niet mijn favoriete hobby, maar je moet voor ogen houden waarvoor je het doet!
  Je bent niet verplicht van flessen te geven he, als je je daar niet goed bij voelt, je kan je productie altijd weer opkrikken en lekker doorgaan met de BV!
  Succes, met wat je ook beslist!

Leave a Reply