Unicorns & Fairytales
My life Personal

Een kinderloos dagje!

We hadden allerlei plannen voor ons kinderloos dagje: we zouden naar Eindhoven gaan, een hotelletje boeken en gaan shoppen. Die ene kinderloze dag dat we regelden met Oma en Opa in de kerstvakantie. Mag hij nog een dagje extra blijven?”

Oma en opa vonden het geen probleem. Die kinderloze dag was echt welkom. Vince maakte net een sprongetje door en was een beetje ziek dus korte nachten, weinig slaap en vermoeiende taferelen. Ook bij ons kwamen de snottebellen en kwaaltjes de kop op steken.  Toen het dan eindelijk zover was gingen we toch maar niet naar Eindhoven (gelukkig maar anders zaten we in een kleine sneeuwbui) en gingen we even langs de babywinkel om een geboortelijst te raadplegen en zelf een kijkje te nemen. We deden was na was, verschoonden de lakens, de kattenbak en zetten het huis weer een beetje op orde.

Uiteindelijk zijn we toch maar naar een restaurant gegaan om er even tussenuit te zijn. Het deed best deugd nog eens alleen met ons tweetjes … Het was nog vroeg toen we thuiskwamen en we besloten om te gaan slapen. Ja hoor, pas om 10 uur werden we wakker! Hoera! We hadden nog eens kunnen uitslapen. Snotterend en hoestend kwamen we uit ons bed.

Na gezellig te hebben ontbeten en alles rustig aan te doen, gingen we elk ons ding nog eens doen: ik haalde mijn naaimachine boven en manlief ging nog eens wat films bekijken en spelletjes spelen op zijn PC.

Grappig dat je leven als ouder zo verandert. Je bent blij als je eens zonder babygekwetter de avond kunt doorbrengen en tot 8 uur slapen lijkt alsof je uitslaapt! Ik heb er toch van genoten, ondanks dat onze grootse plannen niet doorgingen. Zo een kinderloos dagje… ik kan er wel van genieten! Maar wanneer we dan ons zoontje weer gaan ophalen, zijn we superblij hem weer te zien. Langer dan dat zou ik hem niet kunnen missen!

Wat doen jullie op kinderloze dagen? 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Wytske
  4 januari 2015 at 20:15

  Heerlijk! Inderdaad, het uitslapen alleen al!! Maar ook alles rustig aan kunnen doen, eten wanneer je wil, douchen wanneer je wil, dat soort dingen. Verder vaak toch gewoon thuis wat omrommelen, dingen doen die niet lukken wanneer de kinderen er niet zijn. En werken, omdat ik vanuit huis werk. Maar natuurlijk ook wel eens, op een niet gewone doordeweekse dag, lekker met z’n tweetjes er tussenuit!

  • Reply
   Nathalie
   5 januari 2015 at 19:04

   Zeker weten!!! Vooral alles rustig doen zonder stress hahaha

 • Reply
  mamadammeke
  4 januari 2015 at 21:10

  Overal hetzelfde jong, je geniet zo van zo een dag, maar kan tegelijk ook niet wachten tot je ze weer mag gaan halen 😉

 • Reply
  Linda
  5 januari 2015 at 07:41

  Gezellig hoor zo’n kinderloos dagje. Hebben wij laatst ook gedaan. Zeker voor herhaling vatbaar.

 • Reply
  Saskia
  5 januari 2015 at 16:48

  Herkenbaar. vorige week hadden wij ook een kindloze dag. Heerlijk en inderdaad soms ook gewoon nodig 🙂

  • Reply
   Nathalie
   5 januari 2015 at 19:04

   Je hebt dit inderdaad nodig!! Soms vergeet je jezelf als je kinderen hebt…

 • Reply
  Kim
  6 januari 2015 at 10:01

  Ik ben altijd blij dat ik eens een maaltijd kan nuttigen zonder te hoeven berispen en opte staan om handjes/mondje proper te maken. Soms hebben we grootse plannen en soms blijven we gewoon lekker thuis om te genieten van de rust. Heerlijk, zo’n kinderloos dagje.

  • Reply
   Nathalie
   6 januari 2015 at 16:10

   Ja, je hebt je eigen leven ook nog hé, kan goed doen!

Leave a Reply