Unicorns & Fairytales
Boeken Uncategorized

Boekentip: Paulo Coelho – overspel

Nog geen cadeautje voor een vriend(in)? Als hij/zij een boekenwurm is dan is dit boek een echte aanrader. Al zou ik het eerder aan een vrouw geven dan aan een man…

Geen cadeautje voor manlief/vrouwlief , wel voor andere boekenliefhebbers. Wie de andere boeken van Paulo Coelho goed vindt zal dit boek ook appreciëren. Geen typisch Coelho boek maar eerder heel hedendaags en realistisch, zo uit het leven gegrepen. Over een vrouw van in de 30 die twijfels heeft over haar leven, beslissingen en liefde voor haar man. Heel goed geschreven, zoals we gewoon zijn van Coelho. Je wordt vanaf de eerste letter meegezogen in het verhaal en in no-time heb je het boek uit.

700_paolo_header-1

Wat ik knap vind aan dit boek is dat het door een man geschreven is (en die vaak vanuit een spiritueel oogpunt schrijft) en dat dit helemaal niet opvalt! De vrouw in het boek praat over gevoelens en haar leven. Knap van Coelho dat hij dit zo neerpent.Een echte aanrader, misschien leuk om last minute onder de kerstboom te leggen voor iemand.

Een fragment:

Het gaat slecht. En laat me alsjeblieft met rust want tranen om te laten en een hart dat nog kan lijden heb ik niet meer, wel is er slapeloosheid en leegte en apathie. Jullie voelen je niet anders, dat weten jullie ook wel. Maar jullie houden vol en zeggen dat het alleen maar een moeilijke fase is, of een depressie omdat jullie bang zijn om het eerlijke, maar vervloekte woord “eenzaamheid” te gebruiken. 

Intussen zoeken we onophoudelijk door naar het enige dat ons gelukkig zou maken: de ridder in zijn glanzende harnas die de draak doodt, de roos plukt en de stengel van zijn stekels ontdoet. 

Veel mensen beweren dat we onbillijk zijn tegenover het leven. Anderen zijn tevreden, want ze vinden dat we dit gewoon verdienen: de eenzaamheid, het ongelukkig zijn, want wij hebben tenslotte alles, en zij niet. 

Maar op een dag zullen zij die blind zijn weer zien, zullen zij die treuren getroost worden , zullen zij die lijden gered worden. De ridder komt en redt hen en het leven is weer acceptabel…

Maar desondanks moet je liegen en bedriegen, want nu zijn de omstandigheden weer anders. Wie heeft er nooit zin gehad om alles in de steek te laten en zijn droom te verwezenlijken? Een droom houdt altijd een risico in, er staat een prijs op, en in sommige landen is de prijs een straf door steniging, in andere kan dat sociale uitsluiting of onverschilligheid zijn. Maar er staat een prijs op. 

IMG_4684

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply