Unicorns & Fairytales
sprookjesboeken voor kleuters - unicorns & fairytales
Boeken Boekentips van de maand My life Prentenboeken voorleesboeken

Leuke sprookjesboeken voor kleuters

Ik hou van sprookjes. Dat doet me denken aan mijn eigen kinderjaren. Mijn tante had dikke sprookjesboeken van Grimm en ze vertelde me elke avond een verhaaltje. Ze waren best spannend, dat weet ik nog. Maar ik kon er niet genoeg van krijgen. Ik wilde ze keer op keer horen. Vaak zijn ze wel moeilijk voor kleine kinderen. Maar met deze 3 leuke sprookjesboeken voor kleuters kan je ze alvast helemaal in de ban brengen.

Sprookjesboeken voor kleuters

Je zou eigenlijk denken dat het niet bestaat, sprookjesboeken voor kleuters. Nou ja, natuurlijk bestaan ze wel, maar vaak zijn de originele sprookjes gewelddadig en wreed en worden de kleuterversies helemaal verbloemd. Een beetje veiliger, met nog steeds dezelfde boodschap die je van sprookjes kunt verwachten. Wij hebben enkele leuke sprookjesboeken voor kleuters thuis… Kijk je mee?

1. De schuif -en voelboekjes van Xavier Deneux

Wel, deze sprookjesboeken voor kleuters worden op een leuke en echte manier verteld en nog eens op een geweldige manier visueel ondersteund. Ik ben helemaal fan! De boekjes zijn gemaakt door Xavier Deneux, Standaard Uitgeverij.Xavier Deneux heeft hier een voltreffer vind ik persoonlijk. De boekjes zijn zo leuk om te lezen. De prenten in het boekje zijn uitgesneden en superleuk vormgegeven. Het nodigt uit om aan te voelen. Mijn kinderen vonden het fantastisch. De boekjes mikken op doelgroep 4 tot 6 jaar. Moet ik de verhaaltjes nog vertellen? Waarschijnlijk ken je ze wel: Roodkapje, de 3 biggetjes en de gelaarsde kat. Ook is er nog Sneeuwwitje, Goudlokje en van dezelfde schrijver nog meer leuke kleuterboekjes. Kortom, deze sprookjesboeken voor kleuters moet je gewoon hebben!

Hier vind je de boekjes van Xavier Deneux

550x586 - Leuke sprookjesboeken voor kleuters   550x550 - Leuke sprookjesboeken voor kleuters

2. Goudlokje

Goudlokje van Kathleen Amant is een leuk sprookjesboek voor kleuters met de herkenbare illustraties van haar. Het verhaal gaat over een gezellig berenhuis in het bos. Daar wonen 3 aardige beren. Plots komt een klein meisje de rust verstoren. Ze eet alles op, slaapt in hun bedden en zet alles op stelten.

Je kan ook een educatieve werkmap aankopen via de shop van Kathleen Amant.

550x571 - Leuke sprookjesboeken voor kleuters

3. De Drie Biggetjes

Het klassieke sprookje, nu helemaal in de stijl en illustraties van Kathleen Amant. Voor kleine varkentjes vanaf 4 jaar. De drie biggetjes hebben elk een ander huis gebouwd. Een van stro, een van hout en een van steen. Als er op een dag een wolf met grote honger uit het bos komt, vluchten de broers hun huisje in. Kunnen ze de wolf alle drie buitenhouden? Of is er een bepaald varkentje slimmer dan de rest? Een plezier om te lezen, dit ga je keer op keer weer moeten lezen…

550x570 - Leuke sprookjesboeken voor kleuters

Een leuk cadeau

Volgens mij is dit ook een tof cadeau. Sprookjes zijn tijdloos vind ik. Ze komen in alle generaties terug. Ook in pretparken. Denk maar aan de Efteling. Bovendien bevatten ze een boodschap en dat vind ik er zo leuk aan. Dat komt wel heel erg tot zijn recht hier in de boekjes. Bij Roodkapje is dat: vertrouw niet zomaar een vreemd persoon, bij de 3 biggetjes: je kan beter iets goed doen en er meer tijd insteken en bij de Gelaarsde Kat weet ik het eigenlijk niet zo goed… Wie het weet mag het mij vertellen…

803338FE 35BD 492B 941B D9C0AA5667ED - Leuke sprookjesboeken voor kleuters

Wil je niets meer missen van aankomende winacties en leuke blogposts? Abonneer je dan gratis op de nieuwsbrief. Af en toe krijg je dan eens post 😉


XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

36 Comments

 • Reply
  Cindy Framke
  22 maart 2018 at 20:11

  Superleuk! Mijn dochtertje zit sinds 2 maandjes op de kleuterschool dus dit zal ze geweldig vinden

 • Reply
  elisabeth maria martina
  22 maart 2018 at 20:18

  leuk voor de kleintjes

 • Reply
  Samantha
  22 maart 2018 at 20:18

  Wauw leuk! Ik ben zelf ook dol op sprookjes. Zou heel erg leuk zijn om met mijn neefje en nichtje te lezen.

 • Reply
  Gerty Van den Cruijce
  22 maart 2018 at 20:21

  Oh zalig. Mijn kleine patat van 4 is helemaal into sprookjes tegenwoordig. En als ons kleine meid (nu 9 maand) wat groter is, kan grote broer de verhaaltjes voorlezen aan haar. Wij wagen dus graag onze kans.

 • Reply
  Tamara
  22 maart 2018 at 20:23

  Heel leuk. Ik doe graag medd voor mijn kleuterklas en mijn zoon.

 • Reply
  Saskia Depraetere
  22 maart 2018 at 20:34

  Heel leuk. Mijn aan boekjes en voorlezen verslaafde zoontje dat enorme fan is van roodkapje zou dit geweldig vinden. Elke dag als ik hem ga halen moet ik zingen van zeg Roodkapje waar ga je heen. Hij heeft wel wat schrik van de grote boze wolf.

 • Reply
  Misty Dg
  22 maart 2018 at 20:37

  Hier zou mijn dochtertje Lena, die dol is op boekjes kijken, heel blij mee zijn

 • Reply
  Joyce van Rijkom
  22 maart 2018 at 21:01

  Superleuk deze boekjes voor mijn meisjes! Ze zijn gek op sprookjes en met name dol op Roodkapje!

 • Reply
  Tine
  22 maart 2018 at 21:04

  Nadat milo een biggetje was op zijn eerste ouderfeest en het beste van zichzelf gaf zou het fantastisch zijn om het verhaal ook met hem te kunnen lezen

 • Reply
  Van hooydonck ria
  22 maart 2018 at 21:05

  Mijn kleindochtertje Eva is verzot op boeken en kan er urenlang in kijken ! Ze zou zo blij zijn met nieuwe boekjes !😀

 • Reply
  Vandekeybus sofie
  22 maart 2018 at 21:12

  Mijn dochter Eva kan urenlang in boeken kijken en mee vertellen. Ze zou hier zo blij mee zijn ❤️

 • Reply
  Liesbeth
  22 maart 2018 at 21:24

  Weer zo’n leuke actie! Ik doe graag mee voor de school waar ik werk. Ik heb groep 2/3 en ze zijn dol op verhalen!

 • Reply
  Inge van den Berg
  22 maart 2018 at 21:30

  ik ben oma en lees veel voor aan mijn 4 jarige kleindochter Amine. Ze hangt aan mijn lippen maar daarnaast probeert ze ook aan de hand van de plaatjes zelf dingen te benoemen. Ik doe heel graag voor haar mee en zal eveneens op Facebook reageren.

 • Reply
  Ann
  22 maart 2018 at 21:36

  Ik zou dit graag willen winnen voor mijn zoontje, die helemaal gek is van sprookjes.

 • Reply
  Dorian van Haren
  22 maart 2018 at 22:05

  Sprookjesachtig mooie winactie! Ik ben nog niet zo lang Oma, maar Ik wil mijn kleinzoontje Dax de liefde voor boeken “met de paplepel ingieten” !
  Samen boekjes lezen schept een band voor het leven..

 • Reply
  Anna
  22 maart 2018 at 22:34

  Mijn dochter en ik houden van boeken..
  facebook: An Na

 • Reply
  Silvia
  22 maart 2018 at 23:00

  Voor de kleine Boaz, zoadat we samen veel kunnen lezen.

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  22 maart 2018 at 23:49

  Sprookjes blijven leuk.
  Ik lees ze graag voor.

 • Reply
  Lien
  23 maart 2018 at 06:42

  Superleuk. Mijn zoontje is zot van boeken maar sprookjes durven we nog niet te vertellen omdat hij snel bang is. Met een sprookje op kindermaat lukt het misschien wel.

 • Reply
  Lore
  23 maart 2018 at 07:09

  Dit zou superleuk zijn voor in mijn klasje, waar sprookjes nog altijd zorgen voor magie en extra fantasie ❤️🍀

 • Reply
  Marion Poeste Thomas
  23 maart 2018 at 07:19

  Ik zou heel graag winnen omdat ik niet kan wachten met voorlezen aan onze a.s. kleine meid

 • Reply
  Kim
  23 maart 2018 at 09:02

  Boekjes zijn zo leuk… en zeker sprookjes! ♥️

 • Reply
  Marian B
  23 maart 2018 at 10:59

  Altijd leuk sprookjes! Mijn zoontje houdt hier net als ik wel van. En mijn dochtertje kan er later ook nog van genieten.

 • Reply
  Sytske Kan-vd Veen
  23 maart 2018 at 15:00

  Best moeilijk om een sprookje te vinden geschikt voor kleuters. Mooi dat deze boeken er nu zijn. Heel benieuwd. Ik zou ze graag inzetten bij onze Bubbels én Spetters op school.

 • Reply
  Michelle Beauprez
  24 maart 2018 at 08:53

  Een superleuk kado voor het petekindje van mijn vriend. 🍀💕

 • Reply
  Sybe Vandemeulebroucke
  24 maart 2018 at 22:15

  Ooooohh ❤ zooo leuk!
  Ik ben Sybe, kleuterleider van beroep, en sta iedere dag met plezier in de klas bij mijn kleine pateekes. Ik hou heel erg veel van sprookjes en heb dit schooljaar ook mijn passie en liefde voor sprookjes aan mijn kleutertjes kunnen geven. Een maand lang hebben we gewerkt met allerlei verschillende sprookjes. Ook ons grootouderfeest kreeg het thema ‘sprookjes’. Mijn kleuters zijn zelf al helemaal weg van sprookjes. “Meester, wil je nog eens vertellen over de kleine biggetjes hun huisje?”. Dit krijg ik nog zeer vaak te horen.
  Het zou echt fantastisch zijn om deze boekjes te kunnen delen met de kleine sloebers van mijn klasje.

 • Reply
  Doortje
  25 maart 2018 at 18:27

  Super graag! Deze winactie komt als geroepen. In mei ga ik met mijn kleuterklas 4 weken over het thema sprookjes werken, maar heb nog geen boeken en deze lijken me geweldig 😍 voor de olifantengroep 🐘

 • Reply
  Sofie Mondelaers
  25 maart 2018 at 18:51

  Oh zo leuk voor mijn kleine man die in september naar school gaat voor het eerst zo spannend😀😍❤️Dit zou leuk zijn om te winnen❤️❤️❤️

 • Reply
  JOke
  26 maart 2018 at 20:12

  Tof, dit lijkt me de ideale voorbereiding op een bezoekje aan de Efteling 🙂

 • Reply
  Marianne V
  26 maart 2018 at 22:27

  De dochter heeft hier net 2 weken sprookjesthema gehad op school en heeft nu veel meer interesse in sprookjes. Deze boekjes zouden dan ook erg welkom zijn.
  Oh, en de moraal van de Gelaarsde Kat: goede schoenen zijn belangrijk! 😉

 • Reply
  Nele Vdb
  28 maart 2018 at 16:14

  Op school was er onlangs een sprookjesthema en daar kwamen de drie biggetjes en de wolf aan bod. Sindsdien wilt mijn zoon veel meer verhaaltjes horen, zolang het maar verhaaltjes zijn met een happy end want anders slaapt hij er niet goed van :-).

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  30 maart 2018 at 10:28

  Supertof voor mijn kleuters hier in huis 😊!!

 • Reply
  Kjinta
  31 maart 2018 at 21:58

  Wat leuk! Kinderen vinden sprookjes altijd fantastisch om te lezen. Ik vind het zelf heel fijn om deze voor te lezen aan kinderen!

 • Reply
  Valerie Jonkers
  6 april 2018 at 07:15

  Jaaaaa! Super om voor te lezen aan mijn eigen kids en voor de kleuters in mijn klasje 🤞🏻

 • Reply
  Evelien
  6 april 2018 at 19:55

  Sprookjes doen het altijd goed! Naar deze boekjes heb ik al vaak met pretoogjes staan kijken in de boekenwinkel maar toch nog steeds niet gekocht. Ze winnen zou natuurlijk nog leuker zijn !

 • Reply
  Saskia
  16 januari 2021 at 17:02

  Super leuk voor mijn boekenwurm hier in huis <3

Leave a Reply