Unicorns & Fairytales
Uncategorized

Quote of the week: BE HAPPY & SMILE

2014 445 - Quote of the week: BE HAPPY & SMILE

Een ideale quote die (bijna) iedereen deze dagen kan bereiken: het zonnetje is in het land en het is lekker warm. Ik lach zelf enorm veel. Een lach krijgen of geven is ook een van de mooiste dingen die er bestaan. Als ik over straat loop en lach naar de persoon die mij passeert krijg ik vaak boze of verbaasde blikken.  Alsof lachen gelijk staat aan “Pas op ik heb een pistool en als je durft terug te lachen schiet ik je door je kop!”. Mensen zijn het niet meer gewoon dat vreemden naar hen lachen of een simpele goedendag zeggen. Hoe komt dit nu toch? Vervreemd iedereen van elkaar? Zijn wij zo’n individualisten geworden? We wonen hier toch allemaal samen op deze planeet. Ik heb het er soms moeilijk mee dat anderen niet hetzelfde denken als ik op sommige gebieden. Vriendelijkheid zou nooit vies bekeken mogen worden, nooit… en het is gratis dus wat is het probleem?

De lach van mijn zoontje is het hartverwarmendste gevoel van de voorbije weken. Ik word instant gelukkig! Trouwens, lachen is gezond wist je dat?  7 redenen waarom je best begint te lachen vanaf nu (als je dat nog niet deed) Tekst gevonden op deze website.

1. Zal het echt ervoor kunnen zorgen dan je langer leeft? Wetenschappers (uit Griekenland) zijn het unaniem eens dat het antwoord hierop JA is. Een half uurtje lachen per dag is een natuurlijke bescherming tegen een hartaanval! Cortisol is een stresshormoon wat er voor zorgt dat je kransslagaderen kunnen verstijven. Wanneer je veel lacht zal dit resulteren in een remming van de productie van dit hormoon. Dit betekend dat je kransslagaderen minder verstijven waardoor de doorbloeding beter is. Conclusie: Een mindere kans op een hartaanval!

2.Door het lachen zal de aanmaak van cortisol remming, maar andere stofjes worden juist aangemaakt door een grote glimlach. Endorfine, serotonine en dopamine worden aangemaakt wanneer je lacht.  Deze stofjes zorgen voor een ontspannen houding en een prettig, zorgeloos en opgewekt gevoel. Ook zal dit zorgen voor een betere weerstand

3.Door veel te lachen zal je er beter uit gaan zien, je zult daadwerkelijk knapper worden door het lachen. Je hebt geen dure cosmetische behandeling nodig om er goed uit te zien.  Door veel te lachen worden je kaakspieren onbewust getraind. Hierdoor “straal” je meer, zal je aantrekkelijk zijn en tevens krijgt jezelfvertrouwen een boost!

4. Door veel te lachen krijg je een sic-pack! Misschien is dit een klein beetje te overdreven, maar wanneer je lacht train je automatisch je buikspieren. Deze worden namelijk aangespannen wanneer je lacht. Misschien herken je dit wel. Heb je wel eens zo hard gelachen dat je er buikpijn van krijgt? Nu weet je worden dit is.

 5. Je bloeddruk apprecieert een half uurtje lachen per dag ook!

 6. Lachen brengt mensen dicht bij elkaar. Zelfs wanneer je elkaar niet kent (sterker nog: als je elkaar niet eens aardig vindt), kan een glimlach wonderen doen en mensen dichter bij elkaar brengen.

 7. Lachen zorgt ervoor dat je beter tegen stress bestendigt bent. Je kan beter relativeren en zaken in een beter perspectief kunnen zien.

Dus mensen, je leest het, lachen is gezond, dus doe die frons van je gezicht en SMILE!!!

2014 512 - Quote of the week: BE HAPPY & SMILE

De eerste glimlach vastgelegd op foto van mijn zoontje! (heb je nu zelf geen lach op je gezicht?)

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Nicole
  20 juli 2014 at 09:51

  Hier in het dorp groet iedereen elkaar met een lach.. Heerlijk!
  En ja, ik geniet ook enorm al mn meisje naar me lacht!

  • Reply
   Nathalie
   21 juli 2014 at 13:28

   Super! Een dorp is altijd leuk om in te wonen denk ik 🙂

 • Reply
  Nathalie
  21 juli 2014 at 13:28

  Super! Een dorp is altijd leuk om in te wonen denk ik 🙂

Leave a Reply