Unicorns & Fairytales
F4ED7A83 4ECF 488E 9431 A0CAAB8CD0C0 - Back tot school is ook back to snot, vitamientjes en EHBO kist aanvullen...
Gezondheid / Health moederschap My life

Back tot school is ook back to snot, vitamientjes en EHBO kist aanvullen…

De eerste schoolweken zitten er weeral op en er heerst al snot ten huize D. Niet te doen hoe snel die kinderen ziek worden van elkaar. De herfstperiode zal ook weer snel voor de deur staan en we kunnen de zomerperiode toch bijna vaarwel zeggen. De maanden die ik het minst leuk vind, herfst en winter. We zullen ook de EHBO doos weer moeten aanvullen. Dankzij Newpharma hebben we dat al een beetje kunnen doen.

Ziektekiemen

Het is verbazingwekkend hoe snel kinderen weer ziek zijn als ze in aanraking komen met andere kinderen. School is nog niet goed en wel begonnen of de snottebellen vliegen al in het rond. Ook bij Lex is het weer prijs. Hij ging naar de onthaalmoeder, enkele kindjes hadden snot en BAM, hij heeft het ook. Onze arts die Lex opvolgt in het UZA zegt dat het heel normaal is bij peuters. Ze kunnen tot 10 verkoudheden op een winter hebben. Eigenlijk bedoelt ze: er zullen meer snotterige dagen zijn dan ‘snotvrije’ dagen hahaha. Maar Lex moet nu ‘s ochtends en ‘s avonds puffen met flixotide om hem door die moeilijke periodes heen te helpen. Bij hem sloeg het steeds op de longen en hij werd héél vaak ziek. Sinds we puffen is het beter.

Kapotte knietjes en builen

Met twee wilde jongens in huis (en een peuter die denk dat hij al een kleuter is) zijn de kapotte knietjes en bulten op het hoofd schering en inslag. Hoeveel keer dat mijn jongens hun hoofden stoten tegen de tafel of een kast. Niet te doen. Zo worden ze groot zeker? Ook op school vallen er geregeld wel eens kinderen. We hebben al een hele reeks kleefpleisters want voor het minste wondje willen ze een pleister. Dat zal de pijn waarschijnlijk psychologisch wat verzachten.

newpharma - unicorns & fairytales

Newpharma back to school box

Ik kreeg van Newpharma een back to school box met enkele producten die wel handig zouden kunnen zijn. Het is een online apotheek, net zoals een gewone apotheek, met allerlei producten, vaak aan beter en voordeligere prijzen. Zeker handig wanneer je je EHBO kist voor thuis gaat aanvullen. Vanaf 45 euro ook gratis levering. Wat zat er nu allemaal in die box, wel ik laat het je even zien. Er zijn een aantal items bij die ik al gebruikte thuis en die we kunnen aanvullen.

Elmex tandpasta 

Onze kinderen gebruiken al sinds het eerste tandje deze tandpasta en willen ook geen andere. Deze was welkom! We gebruiken hem immers zelf dagelijks. Je kan hem gebruiken tot 6 jaar.

Diaseptyl spray 

Een desinfecterende spray. Deze Spray biedt een dagelijkse basisverzorging voor huidinfecties. De efficiëntie is te danken aan de antibacteriële werking van het ontsmettingsmiddel. Het ingrediënt desinfecteert wondjes en brandplekken zeer grondig. Het beperkt de verspreiding van ziekteverwekkende stoffen. Deze kunnen we dus ook wel goed gebruiken en gaat de EHBO kist in.

Bioderma Micellair water 

Reinigt en demaquilleert gezicht en ogen.Werkt kalmerend en ontzwellend en respecteert het evenwicht van de huid.
Geeft meteen een fris gevoel. Iets voor mezelf 😉

Hansaplast kleefpleisters

Spreekt voor zich denk ik. Wij hebben altijd een reservedoos! Thanx!

Kalip’tus

Dit gebruikten we ook al, maar dan de baby versie. Wanneer ze verkouden zijn kan je dit vanaf 1 maand op hun borstje smeren. Deze versie is vanaf 6 jaar en zullen wij zelf dus gebruiken, maar de baby balsem hebben wij ook thuis.

Luizenshampoo

Nog niet nodig gehad voor één van de kinderen maar je weet maar nooit. Het gaat snel rond. Maar laten we hopen dat die ongeopend kan blijven liggen. Wel handig om in huis te hebben en om meteen te kunnen behandelen wanneer nodig.

Biocure Jellies

Dit zijn vitaminen vanaf 3 jaar. Het ondersteunt het brein en de concentratie vanaf 3 jaar. De jellies bevatten Omega 3-visolie en Vitamine D3. Wij nemen normaal gezien andere tabletten () . Maar het is het proberen waard wanneer de anderen opgebruikt zijn. Zeker tijdens de wintermaanden geven we graag vitaminen bij.

Klorane douche gel

Dit is het product waar ik het minst fan van ben. Het ruikt heel erg en ik ben meer voor de mildere geuren van Mustela of Galenco, producten die er ook bij Newpharma te koop zijn. Deze zullen we dus waarschijnlijk wegschenken aan mensen die het wél graag ruiken. Toch dikke merci!

newpharma - unicorns & fairytales

Zijn jullie de schoolweken goed gestart? Hebben jullie thuis zulke producten? En geven jullie vitaminen bij? Kenden jullie Newpharma al?

XOXO

Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - Back tot school is ook back to snot, vitamientjes en EHBO kist aanvullen...

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    Gevarieerde bentobox met volkoren pitabroodje, kaas, vlees en veel groentjes

    Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan en wij zijn alvast begonnen aan ons goed voornemen: een gevarieerde lunchbox...

    Sluiten