Unicorns & Fairytales
mommy hacks - unicorns & fairytales
Get inspired moederschap My life Ontwikkeling

Nog wat meer (10) handige mommy hacks

Oh ja, mommy hacks, mijn leven bestaat uit zoeken naar handige trucjes en musthaves om het moederschap te ondersteunen want geef toe, ze komen niet met een handleiding en het is soms verdomme zwaar.Maar goed, ook wel fun 😉 Ik heb nog wat meer mommy hacks voor jullie die ik zelf ook best goed vind.

Mommy hacks

Ik leerde mommy hacks kennen via youtube en ik ga je dan ook een leuk filmpje laten zien onderaan. Er zijn zoveel handige trucjes. Natuurlijk is het niet mogelijk om ze allemaal uit te voeren maar sommige zijn zo gemakkelijk dat je niet anders kan/wil.

1>>  Recycle !

Ken je dat? Je kind wil graag zijn handen zelf wassen en jij wil dat natuurlijk ook. Maar hij moet eerst en vooral al op een opstapje staan en als hij er dan opstaat kan hij niet aan de kraan. Heb je een lege shampoo fles? Gooi het dan niet weg maar snijdt hem zo dat het een verlenging van de kraan wordt. Handig hé…

2>> Glitters weg in no time

Wij hebben 100 van die rolletjes om pluisjes van kledij te rollen. Maar euh… ook handig voor glitters en restjes op de grond hoor. 😉 Proberen maar. Weg glitters. Volgende keer meteen maar 200 stuks kopen hé.

mommy hacks - unicorns & fairytales

3>> Hangmat rond te tafel

Oh ja, mijn kind heeft het plezier van tenten bouwen ontdekt. Wil je hem laten chillen of wenst hij een hangmat? Neem een groot laken, knoop dat rond te tafel en onderaan kan hij bengelen. Hopelijk valt hij in slaap en kan jij even relaxen haha. Wel een stevige knoop maken hé 😉

4>> Leer je kind plassen met stickers

Ben je het staand plassen aan het oefenen maar lukt het mikken nog niet zo goed? Probeer dan de plasstickers van Invented4kids die verkleuren wanneer je erop plast. Ze zullen deze keer wel IN de pot mikken denk ik.Wie heeft er een punt? Jij of je kind?

lees ook: ABC van zindelijkheidstraining met tips

zindelijkheidstraining - unicorns & fairytales

zindelijkheidstraining - unicorns & fairytales

5>> Toiletpapier aanduiden

Gebruikt je kind teveel papier? Of ben JIJ het stiekem die teveel gebruikt? Dat kan je oplossen op een leuke manier. Je duidt  de hoeveelheid aan en ze mogen er niet voorbij… 3 velletjes? Of twee niveaus…

mommy hacks - unicorns & fairytales

6>> Monster Spray

Is je kind bang van monsters? Gebruik dan een plantenspuit, doe er wat water in, laat je kind een mooi etiket maken en spray de monsters weg. Hier was het na enkele dagen helemaal opgelost.

7>> Circle with Disney

Wil je het computergebruik thuis managen? Wil je graag je kinderen beschermen tegen ongewenste content, een limiet instellen of zelfs de apparaten laten gaan slapen? Dat kan allemaal met de CIRCLE with Disney en de bijbehorende app. Maak goede afspraken met je familieleden zodat ze niet uit de lucht komen gevallen. Je kan ook zien hoe lang de personen op internet hebben gezeten. Oké, het klinkt misschien alsof er geen privacy niet meer is maar dat is niet zo. Het is gewoon een controle voor je kinderen. Vaak hebben ouders iets te weinig controle over het internetgebruik en opgepast, het lijkt niet zo maar het is toch een wereld apart, zeker voor kinderen.

mommy hacks - unicorns & fairytales

8>> Elastiekje

Neemt je kind teveel handcrème of handzeep? Bind een elastieke onderaan het pompje waardoor er minder uitkomt per keer. Je kan het zelf even testen. Zo zal er minder zeep voor die kleine handjes zijn en zo besparen we weer wat meer!

lees ook: tips om milieubewust op te voeden

9>> Handig toilet

Van plan om een nieuw toilet te installeren? Kies dan meteen voor rimfree, een toilet zonder spoelranden. Veel hygiënischer want er kan geen vuil onder blijven zitten! Kleine kindjes plassen vaak tegen de randen of zelfs tussen het toilet.

Plaats genoeg in huis? Kies dan voor een kindertoilet of kindermeubel. Zo leren ze al vlug zelfstandig te zijn. Hoe leuk zou het zijn moesten ze hun eigen toilet hebben?

Ook kan je speciale kranen (die veel leuke zijn als de onze) laten installeren. Ze zijn nog veiliger ook! Ik zou dit wel aan het bad willen. Vince grijpt graag naar de douchekop.

mommy hacks - unicorns & fairytales mommy hacks - unicorns & fairytales

10>> Filmpje over mommy hacks tijdens knutselen

Oh ja, Vince houdt van knutselen dus zeer handig voor mij… er staan een heleboel handige tips in. Zeker de moeite om eens te kijken.

Niet vergeten? Pinnen!

Wil je deze blogpost onthouden en bewaren? Pin hem dan op je Pinterest Bord.

mommy hacks - unicorns & fairytales

Hebben jullie nog mommy hacks die je MOET gezien hebben? 

X0X0 Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - Nog wat meer (10) handige mommy hacks

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    5 Lekkere traktaties met peperkoek

    Peperkoek, lekker! Ook voor kinderen. Wij zijn hier thuis zeker dol op peperkoek. Je kan erg leuke traktaties met peperkoek...

    Sluiten