Unicorns & Fairytales
wat zit er in de luiertas? - unicorns & fairytales
fashion mama moederschap Musthaves My life

Wat neem je mee in je luiertas + checklist!

Er is een groot verschil qua inhoud van de luiertas tussen de eerste maanden en als je kindje wat ouder is. Ook als je flesvoeding geeft zullen er andere spullen in je verschoningstas zitten. Maar wat kan je nou zeker in de verzorgingstas steken? Ik geef je graag mijn tips en een handige checklist.

De ideale verzorgingstas?

Wat steek je in een luiertas? Wel… het hangt zoals ik al zei van vele factoren af. Ik zorgde altijd dat mijn verschoningszak aangevuld klaar stond voor vertrek, met uitzondering van de poeder bijvoorbeeld. Je hebt heel veel verschillende modellen. Het gemakkelijkste vond ik een grote verzorgingszak met wat compartimenten hier en daar, met een riem zodat ik hem aan de kinderwagen kon hangen. Maar misschien hou jij niet zo van grote tassen. Ga vooral op zoek naar een luiertas die bij jou past. Denk daarbij ook aan de papa’s… Ik ondervond dat een grote felle roze zak mijn man niet zo kon bekoren en wij kozen voor een stoere lederen look na een tijdje.

Wat steek je in een luiertas?

1. Water 

Standaard in de luiertas! Water is zo belangrijk. Als ze wat groter zijn een drinkbus die goed gekoeld blijft en met een rietje of drinktuit. Toen ze kleiner waren deden we water in het flesje met speen.

2. Luiers of wasbare luiers

Uiteraard niet vergeten… Wij hadden nogal hevige plassers dus we hielden een zoektocht naar de ideale luiers. Ik raad aan om dit ook te doen. Niet ieder merk past bij elk kindje. We hadden er ‘s nachts ook andere dan overdag en wanneer ze wat groter werden gebruikten we van die luierbroekjes. Superhandig! Uiteraard kan je ook kiezen voor uitwasbare luiers.

ecologische luier - unicorns & fairytales

3. Vochtige doekjes

WaterWipes vochtige doekjes zijn een innovatief product dat steeds populairder wordt bij ouders en verzorgers van baby’s en jonge kinderen. Deze doekjes zijn speciaal ontworpen om zacht en effectief te reinigen zonder schadelijke chemicaliën of irriterende stoffen. In dit artikel zullen we de voordelen en het gebruik van WaterWipes vochtige doekjes bespreken, zodat je kunt ontdekken waarom ze een geweldige keuze zijn voor jouw babyverzorgingsroutine.

  1. Natuurlijke samenstelling: Een van de belangrijkste voordelen van WaterWipes vochtige doekjes is dat ze enkel water en een druppel fruitextract bevatten. Ze zijn vrij van chemicaliën, conserveringsmiddelen en andere potentieel irriterende stoffen. Dit maakt ze ideaal voor de gevoelige huid van baby’s, waardoor het risico op huidirritaties en allergische reacties wordt geminimaliseerd.
  2. Zachte en effectieve reiniging: WaterWipes vochtige doekjes zijn ontworpen om zacht en effectief te reinigen. De doekjes hebben een zachte textuur die helpt bij het verwijderen van vuil, ontlasting en andere onzuiverheden van de huid van je baby. Ze zijn ook geschikt voor het reinigen van het gezicht en de handjes van je kind, waardoor ze handig zijn voor onderweg of tijdens het verschonen.
  3. Geschikt voor gevoelige huid: Baby’s hebben vaak een gevoelige huid die vatbaar is voor irritaties. WaterWipes vochtige doekjes zijn hypoallergeen en dermatologisch goedgekeurd door de ‘Skin Health Alliance’ waardoor ze veilig zijn voor dagelijks gebruik, zelfs op de meest gevoelige huidtypes. Ze bevatten geen agressieve ingrediënten die de huid kunnen uitdrogen of irriteren, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor baby’s met eczeem, luieruitslag of andere huidaandoeningen.
  4. Handig en veelzijdig: WaterWipes vochtige doekjes zijn niet alleen handig tijdens het verschonen van luiers, maar ook voor andere situaties. Ze kunnen worden gebruikt om de handjes en het gezicht van je kind schoon te maken na het eten of tijdens het spelen. Bovendien zijn ze ook geschikt voor gebruik door volwassenen, bijvoorbeeld voor het verwijderen van make-up of het verfrissen van de huid onderweg.
  5. Milieuvriendelijk: WaterWipes vochtige doekjes zijn plantaardig en plasticvrij. Dit betekent dat ze minder belastend zijn voor het milieu dan conventionele vochtige doekjes die vaak plastic bevatten. Door te kiezen voor WaterWipes draag je bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval die in het milieu terechtkomt.
  6. Ze zijn de zuiverste ter wereld: ze gebruiken zo weinig mogelijk ingrediënten en een uniek 7-fasen waterzuiveringsproces dat een diepere en effectievere reiniging biedt in vergelijking met standaard kraanwater of gekookt, afgekoeld water.
  7. Zijn je kindjes al wat ouder en wil je vooral inzetten op het afkuisen van handjes en gezicht? Dan heeft WaterWipes ook speciale vochtige doekjes met textuur. Het verschil tussen de originele doekjes is de toevoeging van zeepbesextract – een zachte reiniger op basis van kruiden. Ook met deze doekjes kan je eventueel de billetjes van je baby afkuisen. Het is dus een kwestie van keuzes maken. Wanneer kinderen groter zijn kan je ook nog steeds deze vochtige doekjes meenemen om iets af te vegen (een tafeltje bijvoorbeeld of gevallen bestek). Na het eten van watermeloen of een ijsje komen deze snoetenpoetsers ook zeker van pas! Laatst zijn we met de klas op fietstocht geweest en dat steekt er standaard een pakje WaterWipes mee in mijn rugzak. Altijd een life saver als je het mij vraagt…

Lees ook: 30 travel essentials die het verschil maken

4. Sudocrem billenzalf of Inotyol zalf

Wij waren zeer tevreden van Sudocrem. Je kan deze zelfs kopen in het Kruidvat. Elke keer na het verschonen deden e een beetje op de billetjes. Zagen de billetjes ergs rood dan kozen we voor Inotyol! Deze twee zalfjes zaten standaard in de luiertas.

5. Een tetradoek 

Of mooier gezegd: een swaddle! Je hebt er tegenwoordig supermooie. Vince kon niet zonder! Als hij moe was wou hij zijn aapje en doek. Zo schattig. Ze zijn eigenlijk multifunctioneel. Ik gebruikte het ook als slab of om iets af te drogen maar ik zorgde ervoor dat ik er zeker een propere bij had voor hem. Eigenlijk zijn deze tetradoeken multifunctioneel. Ik had er steeds 2 bij.

6. Reservekledij 

Ongelukjes kunnen altijd gebeuren daarom zit er standaard een nieuw rompertje, shirt, broek en vestje in, naargelang het weer.  Ook sokjes en pantoffels kunnen in de verzorgingstas zitten.

7. Geurende pamperzakjes

Wanneer je je vuile pampers niet kwijt kunt is dit superhandig! Even in een geurend zakje stoppen en je kan het in je tas meenemen. Of dragen… zonder vieze geurtjes te verspreiden.

8. Een speeltje 

Ik liet Vince meestal een klein speeltje kiezen om mee te nemen. Naargelang de plek waar we heen gingen kan dat een bal zijn, een potje, auto, … zodat hij zich kon bezighouden.

9. Eetsetje

Wanneer je kinderen wat groter zijn en beginnen eten met lepel en vorkje dan kan je een setje meenemen in de luiertas. Je hebt tegenwoordig erg leuke en gemakkelijk afwasbare setjes. Of gebruik even de WaterWipes om schoon te maken.

LEES OOK: kraamcadeaus waarmee je gaat scoren!

Camille Calmar - unicorns & fairytales

10. Doosje met koek of rozijntjes 

Ideaal voor kleine crisissen of gezonder tussendoortje. Rozijntjes waren hier een topper, als je kindje er groot genoeg voor is.

11. Slab 

Ik raad echt een slab aan met opvangbakje. Zo handig! Bovendien zijn ze gemakkelijk afwasbaar. Maar die nemen meestal iets meer plaats in… Aan jou de keuze. Ook kan je altijd een tetradoek gebruiken natuurlijk.

12. Hoedje/muts

Naargelang het weer steekt er vaak een beanie of muts in. Bij kouder weer, zonnig weer of veel wind kunnen we die dan opzetten. Zeker bij newborns aan te raden.

13. Papfles met water / extra water / poeder

Heel belangrijk! Tenzij je borstvoeding geeft natuurlijk. Handig! Maar goed, houd altijd rekening met onvoorziene omstandigheden en neem gewoon een extra voeding mee. Wij hebben verdeeldoosjes die we vullen en nemen een extra fles water mee en ook een gevuld flesje met water. Wanneer je weet dat er geen opwarming mogelijk gaat zijn dan kan je ook een thermos vullen met heet water. Zo kan je op een eenvoudige manier voor een warme pap zorgen.

LEES OOK: vliegen met kinderen; handige tips

14. Groentehapje in isolerende pot 

Een onmisbaar item geworden: de isolerende pot voor groentehapjes. Zo handig! Wij hebben een pot van Skip Hop met een leuke tekening. Ze zullen de tekening herkennen als je ook het rugzakje hebt van Skip Hop en de andere leuke spulletjes. Ik raad dit echt aan, het is zo makkelijk. Vergeet ook geen lepeltje natuurlijk…

15. Mini EHBO kit

Je weet nooit wat er eens kan gebeuren. Steek in je luiertas fysiologisch water, ontsmetting en pleisters bijvoorbeeld. Een ongelukje is snel gebeurd en pleisters kunnen vaak al genoeg zijn om die kleintjes hun pijntje snel te doen vergeten.

Lees ook: wat zit er in een EHBO doos thuis?

16. Gehoorbescherming

Zeker meenemen als je naar een festival of feestje gaat. Gehoor is zo belangrijk en bij kleintjes komt dat eens zo hard binnen. Bescherm daarom die oortjes goed als je in de drukte komt.

LEES OOK: gehoorbescherming bij baby’s

oorbescherming baby - unicorns & fairytales

17. Reinigende handspray

Je hebt hele kleine handige sprays die jouw handen in een mum van tijd ontsmetten. Naïf heeft bijvoorbeeld van die handige kleine versies die je ook makkelijk in je verzorgingstas kunt steken.

18. Bij borstvoeding

Geef je borstvoeding? Neem dan zeker borstkompressen en een deketje of doek voor privacy mee als je dat wil.

Spullen afhankelijk van het seizoen of activiteit

Ga je zwemmen, naar een festival, een speeltuin of op vakantie? Bekijk elke keer opnieuw of er iets EXTRA in moet. Ik zorg ervoor dat de basic dingen er altijd inzitten. Koekje , eten en drinken steek ik het moment voor we vertrekken in de tas zodat we meteen kunnen vertrekken.

LEES OOK: wist je dit al over zonbescherming bij kinderen?

Checklist

Ik maakte een handige checklist ‘wat steek je in je luiertas’ die je, indien gewenst, nog kunt aanvullen. Je kan hem gratis downloaden.

Deze artikels kunnen ook interessant zijn…

Wat zit er in jouw verschoningstas?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

6 Comments

  • Reply
    Kim
    3 september 2015 at 07:09

    Leuk hoor! Hoe groter de tas hoe meer je meeneemt. Dus een kleinere kan best handig wezen 🙂

    • Reply
      Nathalie
      3 september 2015 at 13:06

      Dat heb ik inderdaad ook gemerkt. Deze organiseert ook beter dan die grote zak zonder vakjes.

  • Reply
    inge
    3 september 2015 at 07:22

    Hey Nathalie. Bij mij zit er ongeveer hetzelfde in. Ook zit er altijd een tetra washandje in en klein flesje was zeep van mustela. Een spuitbus evian voor baby’s. Vind ik handig als er geen water in de buurt is. En Jay loopt al van zen 11 maanden dus ook altijd ontsmetting en plakkers . Als verpleegkundige zit er nog wat medische rommel in. Mijn luiertas is de diaperbag cowboysbag. Grtj inge

    • Reply
      Nathalie
      3 september 2015 at 13:05

      Dat is inderdaad ook handig, ontsmetting en klevers….hmmmm thanx!

  • Reply
    Tamara
    3 september 2015 at 10:03

    Superfijne tas is dat he? Vooral handig dat hij zoveel vakjes heeft!

    • Reply
      Nathalie
      3 september 2015 at 13:05

      Ja inderdaad het is een hele leuke tas. Heb jij hem ook?

Leave a Reply