Unicorns & Fairytales
IMG 6975 - Knutselen met natuurlijke materialen in thema herfst
creatief DIY Educatief knutselen rond een thema knutselen seizoenen My life sensory play upcycling (kosteloos materiaal)

Knutselen met natuurlijke materialen in thema herfst

Knutselen met natuurlijke materialen in thema herfst of met upcycling materialen: altijd leuk. De winter zal weer snel genoeg voor de deur staan, dus profiteer ervan en ga nog wandelen met je kinderen, raap wat herfstmaterialen mee en ga aan de slag! 

1. Bosdieren maken met eierdozen

Dit is nu nét iets minder knutselen met natuurlijke materialen, maar je kan in plaats van eierdozen ook wel kastanjes of herfstvruchten gebruiken. Je kan met kosteloos materiaal heel veel doen! Maak eens toffe bosdiertjes met lege eierdozen . Steek ze op stokjes en je hebt meteen de mogelijkheid om er een poppenkast bij te maken of een schaduwspel. Je kan gemakkelijk zelf een poppenkast knutselen met een grote lege doos.

IMG 6379 2 - Knutselen met natuurlijke materialen in thema herfst

2. Magische brouwsels in het toverbos

Kinderen vinden het fantastisch om allerlei brouwsels te maken. Trek het bos in, neem eventueel een houten kommetje en water mee en laat kinderen allerlei natuurlijke materialen in het kommetje doen. Ze geven er magische krachten aan. Wat grond erbij en mengen met water en je hebt brouwsels. Roeren met een tak en klaar is Kees. Welke krachten geven ze aan hun brouwsels? Wij deden ook een leuke STEM proef met een errupting pompoen!

lees ook: Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

IMG 6966 - Knutselen met natuurlijke materialen in thema herfst

3. Blaadjes afdrukken

Neem de mooiste blaadjes mee naar huis en maak er afdrukken mee. Schilder ze en druk op een wit blad. Je kan ook een wit blad op de geraapte blaadjes leggen en er met wasco over gaan. Zo krijg je afdrukken van de blaadjes en zie je goed hun nerven. Zorg dan wel dat het tekenblaadje niet te dik is. Je kan daarvoor beter dunner papier gebruiken.

 

4. Tovertakken

Neem de mooiste takken mee en versier ze met allerlei kleurtjes wol. Hang er belletjes aan en je hebt een tak die muziek maakt. Er zijn hier oneindig mogelijkheden mee! Geef de takken een bepaalde kracht.

5. Emoties met natuurlijke materialen

Maak met natuurlijke materialen een gezicht waarbij het duidelijk is welke emotie ze hebben. Wat gebruik je als haar? Als neus en mond? Kan je van elkaar de emoties aflezen?

lees ook:  kinderfilosofie: activiteiten en tips

6. Blaadjes hanger

Heb je thuis bijenwas? Smelt het au bain marie en dip je mooie bladeren in de was. Laat ze drogen op bakpapier. Nadien kan je ze ophangen aan een tak en als decoratie ophangen.

lees ook: Knutselen met herfstbladeren (en natuurlijk eerst een wandeling maken)

2B37ED12 E04A 4518 AF41 539038335C79 2E480C8A 4698 4CC8 BA5A 62DC2DA179A5 768x1024 - Knutselen met natuurlijke materialen in thema herfst

7. Knutselen met kastanjes

Raap leuke kastanjes en eikels en maak er mensen of dieren mee mee. Je kan met tandenstokers de eikels en kastanjes aan elkaar vastmaken. Met verfstiften kan je ze dan beschilderen.

8. Jasje of hoed maken voor de kastanje

Prik in een grote kastanje enkele saté prikkers en wikkel er koord omheen. Je weeft als het ware een jasje rond de kastanje. Heel leuk om naar te kijken. Bovendien is het erg goed voor de motoriek.

lees ook: Leren tellen? Leuke speelse teloefeningen in de herfst met (natuurlijke) materialen

9. Sensory puzzel

Heb je veel restjes karton? Maak dan eens een sensory puzzel. Die kan opgevuld worden met natuurlijk materiaal!

10. Kleien

Je kan herfstvruchten combineren met klei of speeldeeg. Figuurtjes maken, tellen, of andere dingen doen: zoveel mogelijkheden. Je kan het recept van de beste speeldeeg hier vinden: DIY // Zelf Play Dough maken op 6 verschillende manieren

B196E5E5 563B 4415 97D9 3DEABBFFCC51 - Knutselen met natuurlijke materialen in thema herfst

 

Gaan jullie ook knutselen met natuurlijke materialen? Volg je mijn creatief Instagram account OUT OF THE BOX PLAY al?

Geïnteresseerd in nog meer leuke activiteiten met kinderen? Misschien is mijn boek SPEEL! dan wel iets voor jou. Je kan hem pré orderen en hij komt in februari 2022 uit…

Beige and Black Simple Circular Wedding Event Logo 2 - Knutselen met natuurlijke materialen in thema herfst

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply