Unicorns & Fairytales
tips om je peuter te laten drinken
moederschap My life Ontwikkeling

5 tips om je peuter te laten drinken

Je peuter moet veel drinken, liefst water, maar sommige kinderen drinken niet goed. Gelukkig heb ik dat probleem bij Vince niet. Hij drinkt vlotjes. Maar ik merk dat ik hem met bepaalde trucjes nog beter kan laten drinken. Misschien kunnen deze tips om je peuter te laten drinken wel handig zijn voor anderen. Ik deel ze graag met jullie.

 

TIP 1: Geef het goede voorbeeld

We weten allemaal dat onze kleine mini’s ons graag nadoen. Drink vaak in het bijzijn van je kindje, geef het goede voorbeeld. En dan heb ik het niet over een biertje of een glaasje wijn natuurlijk. Water of vers fruitsap drinkt Vince vaak. Wanneer we ’s avonds met zijn allen aan tafel zitten durf ik wel geregeld een glaasje wijn drinken. Hij moet natuurlijk ook leren dat hij niet alles wat de grote mensen drinken kan hebben. Ik ben heel erg voor het motto: wij hebben ook nog een leven. Hihi.

TIP 2: Laat je mini experimenteren

Ze willen zo graag de glazen en bekers die wij ook gebruiken. Laat hen maar eens doen. Wanneer het een glas is kan je er best wel bijblijven. Het kan ook gebeuren dat ze meteen heel het glas water over zich heen kappen. Dat deed Vince namelijk in het begin. Hij kreeg dan ons glas in handen en kon niet rustig drinken. Na enkele keren werd hij voorzichtiger en nu kan hij het wel! Ben je trouwens niet zo voor het verspillen van water dan heb ik de ideale oplossing: SipSnaps. Je kan er hier meer over lezen en je kan zelfs een setje winnen!

tips om je peuter te laten drinken

TIP 3: Favoriete figuurtjes

Er bestaan ontelbaar veel drinkbussen, bekers en flesjes met hun lievelingsfiguurtjes op. Dat vinden ze super. Waarom ook niet? Wij kiezen toch ook bekers die we mooi vinden? Vince kreeg een Peppa Pig drinkbus, zijn lievelingsprogramma op Netflix!

TIP 4: Varieer

Er bestaan niet alleen veel figuren maar ook veel verschillende soorten drinkbussen en bekers. Wij hebben er gewone, met een rietje, met een vast rietje, een drukknop enz… Ze vinden iets nieuws zo leuk en de afwisseling ook. Wanneer we van huis weggaan nemen we er eentje mee die dicht kan. Het voordeel aan leren drinken uit verschillende bekers is ook dat je overal je peuter kan laten drinken, uit eender welk glas! Drinkbus vergeten? No problem! En zeker met de SipSnaps geen probleem meer.

tips om je peuter te laten drinken

TIP 5: Geef ook eens iets anders dan water

Ik geef sowieso de voorkeur aan water maar ik durf ook wel eens een verse smoothie geven of versgeperst fruitsap. Dat lusten de meeste kinderen graag. Het is eens iets anders dan gewoon water en ze hebben fruit binnen. Met gesuikerde drankjes begin ik liever niet. Zeker al geen frisdrank. Dat hoop ik zo lang mogelijk weg te laten. Maar af en toe eens een appelsapje of fristi kan geen kwaad. Tenslotte gaan ze het later toch leren kennen. Iets handig wanneer je een busje fruitsap geeft zijn de houdertjes. De groene is heel smal dus niet alle brikjes passen erin jammer genoeg.

tips om je peuter te laten drinken

Dit waren mijn 5 tips om je peuter te laten drinken. Als jullie zelf nog handige tips hebben zou het natuurlijk fijn zijn als je dit in een comment achterlaat zodat we er allemaal uit kunnen leren.  Vergeet niet: wie graag de SipSnaps zou willen winnen, dat kan nog tot woensdag 14 oktober. Klik even hier.

Welke tips vinden jullie handig? Hebben jullie er zelf ook nog? Deel ze met ons! 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - 5 tips om je peuter te laten drinken

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Pauline
  8 oktober 2015 at 08:23

  Handige tips!
  Hier word er het liefst nog uit tuitbekertjes gedronken, gewoon uit een glas of beker vind hij wel interessant maar meer voor een paar slokjes. Geen gepush, komt vanzelf wel denk ik, de interesse is er gelukkig wel ;).

 • Reply
  Margriet
  9 oktober 2015 at 15:51

  Leuke tips! Ik krijg er meteen dorst van. En er zijn zoveel mooie bekers te vinden.

  • Reply
   Nathalie
   9 oktober 2015 at 19:41

   Klopt er zijn 1000en bekers hé

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
URBANminiSHOP winnaar…

Jullie hebben massaal meegedaan en we hebben een winnaar van de winactie in samenwerking met de UBERcoole webshop URBANminiSHOP. Maar...

Sluiten